Šta je novo?

Komp koči

faca

Čuven
Učlanjen(a)
08.08.2004
Poena
785
Moja oprema  
Laptop
Acer Aspire A5 515 Ryzen 5 5500
Mobilni telefon
Xiaomi Poco F4 8/256
Pametni uređaji
Xiaomi watch S1
Xiaomi Body Composition Scale 2
Pristup internetu
  1. Optički internet
Naime, posle nekog vremena korišćnja kompa on pocinje da secka. Internet stranice se otvaraju po nekoliko minuta i svaki sledeći link. Filmovi seckaju, start menu se otvara ceo minut. Isto je i sa igricom, igram i posle nekih sat sat i po, igrica počinje da secka, i izlazak iz igre traje par minuta. Posle restarta radi normalno neko vreme isto sat sat i po. Mislim da kad se kom ne koristi ili kada je igra na pauzi da se jos brže zabagzje.
Šta može biti problem?

deluju mi kao problemi sa zauzecem memorije,ali prvi korak je dizanje nekog liveboot-a sa usb-a (linux,strelec) pa da vidis kako se komp ponasa.mogu jos biti temperature,los hdd,ali u svakom slucaju je liveboot prvi korak.

Otvori task manager I prati zauzece memorije i procesora.
Temperature, skeniraj sistem sa Malwarebytes da nemas "nezvane goste".

Пробаћу ово што сте предложили. Мада ми је најлакше реинстал система али сам почео да играм Сталкера који сам једва наместио јер је стално крешовао. Тако да док не завшим са игром нећу ринстарати систем.
Јел може мала помоћ како се прави liveboot usb, јел има неко упуство.

Poslednja izmena:
У том периоду када ком багује заузеће процесора је 99%, од тога Вибер преко 50 - 60 %. Уаузеће рама јо око 40%. Још га нисам скенирао.

Пробаћу ово што сте предложили. Мада ми је најлакше реинстал система али сам почео да играм Сталкера који сам једва наместио јер је стално крешовао. Тако да док не завшим са игром нећу ринстарати систем.
Јел може мала помоћ како се прави liveboot usb, јел има неко упуство.
Treba ti samo ovo; https://www.microsoft.com/en-us/download/windows-usb-dvd-download-tool i ISO widowsa.

Trenutno koristim W8 koji je nadogradjen na W7, tako da nemam .iso Windowsa. Da li ga ima na Microsoft sajtu i da li mogu bilo koji Windows da stavim, recimo W7 koji sam imao ranije?

Možeš da staviš bilo koji ali najbolje neki updejtovani Windows 7 koji može biti poprilično "debeo" ili neku esd verziju. Jer ima 2-3 Gb samo apdejta na običan windows 7. Moj updejtovan win 7 koji sam ja radio težak je preko 6 Gb. Neki imaju problema sa svchost ili slično jer stave samo osnovnu verziju koja je laka.

Sad sam skenirao kom sa malwarebytes i nasao je svasta nesto. Uglavnom neki Elex-tech je oznacio kao malware a ostalo su potencijalne opasnosti. Sta je taj Elex-tech?

Prilozi

• malware.txt
    329.8 KB · Pregleda: 122
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno