Šta je novo?

kome stize spam?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Steta sto ne postoji dugmence "prijavi oglas"...

Sta na ovo kaze zakon?

Ja mislim da liku treba zestoko napuniti taj goranki68 mailbox :d

Mislim da je jedno od najogavnijih spam pisama koje sam dobio u zadnje vreme neka prevara vezana za leukemiju + pise "saljite, znamo coveka" u naslovu. Opet, sve je moguce, da ne gresim dusu... al... nesto mi sumljivo...

cekaj, hoces da kazes da je covek iz kikinde? (hxxp://www.mspzr.co.yu/providers.html)

a i ako neko hoce da poprica sa covekom - ne krije se:
hxxp://nsparty.net/?q=novi_sad/193 - tu ima telefon, mobilni doduse...

a ima i neki kevrešan i njegov kucni telefon u belim stranama za kikindu (hxxp://belestrane.webstrane.com/site/), ali laza... ne znam da li je u rodu sa dotičnim. nemoj neko da uznemirava čoveka bez veze...

mada, možda i jeste, pošto je na istoj adresi kao ovaj

hxxp://64.233.183.104/search?q=cache:_P3ky40sL0MJ:www.pcberza.co.yu/asp/oglasi/view.asp?Cat=02&Grp=03&pg=11+Kevresan+Goran&hl=en&ct=clnk&cd=26

a tu mu je i jos jedan mobilni telefon...

Poslednja izmena:
Kada pristupim prvom rezultatu na Google-u dobijem stranicu sa sledecom porukom:
izvrsilac nije uspeo
Vas browser nije dostavio izvestaj iz kog podrucja dolazite, i zbog ovoga, ne mozete da koristite kontakt oblik. Koristimo ovaj izvrsni test da bismo izbegli ljude koji spamuju nase korisnike nezeljenim mail-ovima sto je veliki problem na mrezi danas.
Najverovatniji razlog cemu ovaj propust na Vasoj strani je sto koristite Norton Internet Security ili drugi licni firewall na vasem kompjuteru.

Opis
Email imenici (300000 emailova)
Ovo je Najefikasniji nacin Internet marketinga
E-mail marketing KAMPANJA - platite samo za one koji dodju na vasu stranu !!!
Saljemo E-MAIL-OVE UMESTO VAS BRZO EFIKASNO I JEFTINO
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Prilozi

• screen.png
    screen.png
    23 KB · Pregleda: 109
Sta na ovo kaze zakon?

Zainteresovalo me je ovo pošto ima jedan Kevrešan Goran u Kikindi koji petlja sa računarima a i godište iz mail-a bi odgovaralo.
Posle malo guglanja...

Zakon o oglašavanju, član 9. kaže ovako:
"Забрањено је оглашавање слањем огласних порука путем позивних средстава са и без људског посредовања, путем телефакс уређаја или електронских порука, без сагласности примаоца огласне поруке."
Ima tu još interesantnih stvari, recimo Krivični zakon član 304. kaže ovako:

"(1) Ko neovlašćeno koristi računarske usluge ili računarsku mrežu u nameri da sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist,
kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri meseca.
(2) Gonjenje za delo iz stava 1. ovog člana preduzima se po privatnoj tužbi."

Ljudi, da li ste normalni?Da coveka strpate u zatvor zbog ovoga.Mozda ima decu, a nema cime da ih hrani pa se snalazi kako tako da zaradi neku lovu.Barem vam ne kared automobile ispred stana, obija stanove, ubija ljude.Kada primite spam lepo ga obrisite i gotovo, a ne da nesto filozofirate o zakonu.Danas sutra neko moze da te ubije na ulici i ako mu je cale budz nece munista biti, e aj ako ste smekeri primenite na njega takav zakon.

Zakon vazi za sve a primenjuje se na one koji ga krse, bez izuzetaka! Sta sad, ja napravim 5-oro dece i imam odresene ruke da kradem, pljackam i obijam da bi ih prehranio?!

Jeste videli da pise i "Kevresan Goran prof. informatike" ??

Ljudi, da li ste normalni?...

Zamisli sad situaciju da ti čekaš neki važan mail za posao a inbox ti se non-stop puni nekim đubretom kao sa slike, i zbog istog đubreta ti ne vidiš važnu poruku. Ili da se spustim na tvoj nivo, šetaš Knezom sa sočnim hamburgerom u rukama i dođe neko ko nije jeo 2 dana a nema para da kupi hranu. Opali ti par šamara, uzme ti hamburger i pojede ga. Ti živ ništa ti nije slomljeno, znači sve u redu. I ti bi to dozvolio? Zapitaj se dečko da li si ti onda normalan!

Prilozi

• spam.JPG
    spam.JPG
    45.7 KB · Pregleda: 108
Dobro, vidim da generalizujete stvari.Nego aj prvo da krenemo od onih najvecih kao sto su kradljivci automobila, pljackasi stanova....

Ovo nije tema o njima, izmedju ostalog.

Dobro, vidim da generalizujete stvari.Nego aj prvo da krenemo od onih najvecih kao sto su kradljivci automobila, pljackasi stanova....

Ovo nije tema o njima, izmedju ostalog.

Ajde bre malo spustite loptu, pravite konja od muve. Odjednom smo svi tako fini, i sve zivo nam smeta....

Sto bre malo, za promenu, ne popizdite zbog spama na tv-u?
To su bre reklame po vise desetina minuta, to kao nije spam, vec reklama? Pa i ovo je reklama.

Reklamiraju se ljudi da izvuku poneki dinar, od necega, pokusavaju da prezive. Nemaju svi kintu, ono, kao "ja imam i ne moram da se cimam".
Ima tu i postenih ljudi koji rade nesto ozbiljno, pa su prinudjeni da se tim putem reklamiraju, jer nemaju, recimo, para za neke banere ili reklame ili slicno.
Tolerancija nam fali, generalno kao naciji, takodje razumevanje drugih i okoline, ali ne ovde se po obicaju pljuje po nekome ko pokusava da nesto uradi posteno.

Nema se love, valjda je to svima jasno. Neka se javi taj kome nije.
Sta, bre, nije mi jasno?

TV ne moram da gledam, niti moram da slusam radio.

Btw Kekenda hmm...

Ajde bre malo spustite loptu, pravite konja od muve. Odjednom smo svi tako fini, i sve zivo nam smeta....

To su bre reklame po vise desetina minuta, to kao nije spam, vec reklama? Pa i ovo je reklama.

Reklamiraju se ljudi da izvuku poneki dinar, od necega, pokusavaju da prezive. Nemaju svi kintu, ono, kao "ja imam i ne moram da se cimam".
Ima tu i postenih ljudi koji rade nesto ozbiljno, pa su prinudjeni da se tim putem reklamiraju, jer nemaju, recimo, para za neke banere ili reklame ili slicno.
Tolerancija nam fali, generalno kao naciji, takodje razumevanje drugih i okoline, ali ne ovde se po obicaju pljuje po nekome ko pokusava da nesto uradi posteno.

Nema se love, valjda je to svima jasno. Neka se javi taj kome nije.
Sta, bre, nije mi jasno?

Ili smo ti chachnuli komsiju ili si ti pomenuti Goran Kevresan kad te ovo toliko pogadja ,)

TV ne gledam uopste i ne zanima me. A Mail otvaram svakodnevno, vise puta. A ta spamercina nit je muva, niti konj nego pokvareni magarac koji od svih nas pravi majmune. :mad: Kradja emailova je kradja privatnosti i treba biti krivicno i brutalno i fizicki gonjena.

Ako nema covek sta da radi, niti cime da prehrani 100-inu dece, nek ide nek radi nesto posteno: Motiku u sake pa nek zaradi za hleb kao i svi ostali posteni gradjani! :)

Meni na alternativni kucni mejl stize 30-ak spam poruka mesecno, a tu mejl adresu BUKVALNO nikom nisam dao, niti je igde napisao niti ista... Jendostavno nije mi trebala, vise je dosla kao "usputni" dodatak jeftinijem internetu. I podesim jedan dan e-mail klient, cisto da vidim da li je bilo sta stiglo na tu adresu (provajder bilten, konkretno) kad ono... puno sanduce svega i svacega.

Sve je to mozda i podnosljivo da nemam PCM dial-up vezu koja puca svakih 2 minuta, sto znaci da automatski sledeci put pokusava da skine sve mejlove iznova (cak i one koje je vec skinuo....). A za 100kb mejl je potrebna citava vecnost, a spamovi su mi u proseku 40-ak kb x 50 komada (prvi put kad sam pustio).. Znaci poludeo sam iz momenta.

E sad, kako objasniti da mi na neprijavljenu adresu stize spam?!

E sad, kako objasniti da mi na neprijavljenu adresu stize spam?!
Verovatno ti je adresa sa licnim imenom (plus neki broj), a ti koji salju spamove salju ih na sve moguce kombinacije karakteristicnih imena (uzetih iz imenika) i brojeva (jer je to najcesci nacin odabira adrese).
Recimo ja imam dve adrese na gmail, pa na onu koja je licno ime+broj mi stize gomila spama, a na onu koja je sa nekim nekarakteristicnim pojmom mi ne stize ni jedan jedini.

Skinuto sa PC berze:
Goran Kevresan
H.Veljkova 33
Kikinda
E, sad, da li je to taj lik, ne znam, ali s njegovim prezimenom, tesko da postoje 2 ista :-devil-:
U svakom slucaju, treba mu napuniti vugla, a ne samo inbox :mad:

Hehe, znao sam da cete se upaliti :D

TV ne moram da gledam, niti moram da slusam radio.
Pa ne moras ni na net :D
Btw Kekenda hmm...
Uh, prvi si me izvalio :d
Ili smo ti chachnuli komsiju ili si ti pomenuti Goran Kevresan kad te ovo toliko pogadja ,)
Aha :lupko:

TV ne gledam uopste i ne zanima me. A Mail otvaram svakodnevno, vise puta. A ta spamercina nit je muva, niti konj nego pokvareni magarac koji od svih nas pravi majmune. :mad: Kradja emailova je kradja privatnosti i treba biti krivicno i brutalno i fizicki gonjena.

Ako nema covek sta da radi, niti cime da prehrani 100-inu dece, nek ide nek radi nesto posteno: Motiku u sake pa nek zaradi za hleb kao i svi ostali posteni gradjani! :)
Jel slusas ti sebe? Zar svi mladi koji nemaju posao, treba da idu na njivu? Ma daj, znas koliko to smesno zvuci? Ti kao da ne znas u kojoj si drzavi? Pa ne mogu svi na njive, pobogu!
Verovatno ti je adresa sa licnim imenom (plus neki broj), a ti koji salju spamove salju ih na sve moguce kombinacije karakteristicnih imena (uzetih iz imenika) i brojeva (jer je to najcesci nacin odabira adrese).
Recimo ja imam dve adrese na gmail, pa na onu koja je licno ime+broj mi stize gomila spama, a na onu koja je sa nekim nekarakteristicnim pojmom mi ne stize ni jedan jedini.
Prica se nesto tako, koga interesuje vise, ima na es-u pisanija.

Skinuto sa PC berze:
Goran Kevresan
H.Veljkova 33
Kikinda
E, sad, da li je to taj lik, ne znam, ali s njegovim prezimenom, tesko da postoje 2 ista :-devil-:
Pa kad ne znas zasto se javljas?
Oni koji su radili samnom, i oni koji znaju cime se bavim, znaju i moj sajt, na kojem stoji moje ime i prezime, broj telefona.......

Sad ce covek morati da se seli zbog vas. :d
Koji? :D:smoke:

Skinuto sa PC berze:

U svakom slucaju, treba mu napuniti vugla, a ne samo inbox :mad:

alo bre ljudi jel ste vi normalni?
deko to mozda pali na chuci za vreme slobe, sada ne.
ako se za spam ide u zatvor, prem da ne znam gde to, za ovo se sigurno ide.
smirite se, pozivate na linch. stvarno smo kaubojshtina.

kada treba neko da se pohvali pre bi sami sebi zube izbili, ali za ovo smo keve.

poenta ovog treda bi valjda trebala da bude diskusija o spamu, a ne razbacivanje hormonima.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno