Šta je novo?

Kome se žaliti?

daja

Slavan
Učlanjen(a)
14.11.2005
Poena
319
Transcend usb stik od 16 GB se posle 11 meseci rada pokvario.
Naime, posle kopiranja nekih fajlova (bilo kojih) windows izbaci grešku kako mi je usb fleška pod zaštitom od kopiranja. To je naravno čista glupost. Posle formatiranja fleške, koja uzgred ne prolazi full format, već quick format, neko kratko vreme fleška radi dok ponovo ne prikaže istu grešku.
Priča ide tako što ja, pošto je fleška u garanciji, reklamiram flešku prodavcu a ovaj vrati svom dobavljaču tj. KIMTEC-u. Kimtec-ov servis zadrži flešku 40 dana i vrati mi je kao navodno ispravnu tj. kažu da joj ništa nije falilo. U međuvremenu, kao što se vidi prođe garancije od 1 god. A fleška kao što možete da pretpostavite ima iste simptome kao i pre(probana na 5-6 različitih računara). Sramota.
Šta raditi ?

Pa napravio si gresku kad si uzimao nazad taj isti flesh sto nisi proverio kod njih na njihovom kompu i dokazao im da isti ne radi nisi smeo da dozvolis da te ubede da radi ako ne radi.Drugo ako se to desilo pre dva do tri dana slobodno idi opet u istu radnju i zahtevaj i ako je istekla garancija ne tvojom krivicom nego njihovom jer si cekao da utvrde da li flash radi 40dana da ga opet provere i daju ti ispravan.

Nisam siguran,ali mislim da garancija ne tece dok je reklamirana roba na servisu,tj trebalo bi da produze garanciju za 40 dana.

Bash tako. Garancija se produzava za period koji je uredjaj bio u servisu.

Transcend usb stik od 16 GB se posle 11 meseci rada pokvario.
Naime, posle kopiranja nekih fajlova (bilo kojih) windows izbaci grešku kako mi je usb fleška pod zaštitom od kopiranja. To je naravno čista glupost. Posle formatiranja fleške, koja uzgred ne prolazi full format, već quick format, neko kratko vreme fleška radi dok ponovo ne prikaže istu grešku.
Priča ide tako što ja, pošto je fleška u garanciji, reklamiram flešku prodavcu a ovaj vrati svom dobavljaču tj. KIMTEC-u. Kimtec-ov servis zadrži flešku 40 dana i vrati mi je kao navodno ispravnu tj. kažu da joj ništa nije falilo. U međuvremenu, kao što se vidi prođe garancije od 1 god. A fleška kao što možete da pretpostavite ima iste simptome kao i pre(probana na 5-6 različitih računara). Sramota.
Šta raditi ?

Garancija se produzava za sve preko 10 dana u servisu.

Znaci ako su drzali 40 dana tebi je garancija produzena za taj period i mozes slobodno da nosis u servis jer ti je uredjaj jos uvek u garanciji.

Samo trzisna inspekcija :D i zakon o zastiti potrosaca :D

Hvala na odgovorima.
Vratio sam flešku na ponovno servisiranje (ako je uopšte i servisiraju)
Šta će biti javiću vam.
Pozdrav svima

pisi Transcendu

pisi Transcendu

+1
Ne bi bilo lose da to uradis odmah,da ne bi opet cekao 40 dana.Verujem da ce ljude iz Transcenda jako interesovati zasto je uvozniku(kimtec) trebalo 40 dana da resi problem,ispravka,da NE resi problem.Pobogu to je fles,ne spejs satl:wall:

I kod mene u radnji imamo Transcend i na svakom pise Lifetime garancija,koja je nezvanicno 5 godina,kao i sto Kingston daje.Ako se neko zali (a bio je samo 1 slucaj,i to je kupac priznao da ga je on zezno) odmah mu damo nov u zamenu,a reklamirani saljemo dobavljacu i cao.
Ovo iskljucivo zavisi od prodavca kako ce resiti,jer je u pitanju "sitna" stavka pa mozes da "stisnes" dobavljaca da resava...kao sto kolega wolf kaze nije spejs satl....
Inace je Kimtec poznat po garancijama od 1 god,sto skoro na svu robu daje,dok drugi za istu robu daju cak 3 godine...
I naravno da se garancija produzava koliko stoji proizvod u servisu,zato i dobijas papir kad je primljen i kad je izdat iz servisa...
I ako nesto zezaju (bilo ko,ne samo Kimtek) odes lepo u inspekciju i da vidis kako se sve brzo resava....

Inace kupac ima pravo (bas sam danas imao takav slucaj sa mob. tel.) da u roku od tri dana ako utvrdi da proizvod ne odgovara ili ne funkcionise kako je prodavac predocio bez objasnjenja i naknade da vrati ili zameni proizvod...u protivnom ode u inspekciju i dobar dan,prijava... malo off al cisto da se zna... nasi max koriste neinformisanost kupaca...

Poslednja izmena:
Pripreti ovima od kojih si kupio da ces prijaviti slucaj na 0800-103-104 (Kol centar za zastitu potrosaca) ako momentalno ne dobijes zamenu.

Ako ovo ne upali jedino da posaljes mail na [email protected] :)

Lepo zovnesh inspekciju i prijavish maloprodaju.
Ako, kao shto pishe u prepisci sa Kimtec-om, nisu poslali flash na RMA onda će maloprodaja da ti da zamenu i da bude nagužena.
Ako su poslali fleshku servisu, a ovi te *****avaju, onda će servis da ti da novu fleshku i da bude nagužen.

Kako god okreneš win - win situacija :D

Pogledajte u atachmentu fajl koji se odnosi na prepisku između mene i Kimteca.
Jedni se prave ludi, drugi zbunjeni a ja ću sebe još malo pa ubediti da nikada nisam ni imao flešku.
:cigar:Pogledajte prilog 59625

Moguce je da ovi prodavci gde si kupio flesh nisu to ni slali na servis nego prckali oko flash-a sami. Da li su ti pokazali nalog sa servisa koji se dobija uz robu na povratku iz Kimtec servisa. Ja to uvek pokazem musteriji jer na njemu pise koje su sve intervencije radjene u servisu. Trazi da ti pokazu povratnicu sa servisa da se uveris da li je stvarno poslata i prvi put na servis.

Da li ti imas ikakve papire/potvrde na kojima pise da je uredjaj primljen na servis? A kada si ga preuzeo sa servisa da li si dobio potvrdu?

Ja i moj drugar imamo 2 Transcend fleša od 8 gb. Jedan kupljen u Jagodini (naravno kod nas se ne daje garancija na flesh :D ) i dugi kupljen u Beogradu (neću da reklamriram gde) garancija 3 godine. Mom drugaru koji je kupio u Jagodini fles nece ni da kopira ni da se formatira. Pošto garancije nema ja počenem oporavak preko Transcend alata

http://www.transcendusa.com/Support/DLCenter/index.asp

Išao sam na online recoveru. Posle ovog fleš radi kao nov :) kao da se ništa nije desilo. Mene pre mesec dana, kada sam podizao sistem, se desi da instaliram Win na flešu. Naravno instalacija ne prođe i fleš "navodno crkne - ne daje znake života" čak ni lampica mu nije svetlela. I pre nego što sam hteo da ga pošaljem za BG probam na mom flešu ovu Transcend ovu alatku. Dešava se neverovatna promena, Transcend se diže iz mrtvih i radi kao i prvog dana.
Tako da ne bi gubio vreme sa servisom probaj da ga formatiraš preko Transcend programa, a ako neuspe e tek onda servis. Nadam se da sam ti pomogao

POzz

Ja i moj drugar imamo 2 Transcend fleša od 8 gb. Jedan kupljen u Jagodini (naravno kod nas se ne daje garancija na flesh :D ) i dugi kupljen u Beogradu (neću da reklamriram gde) garancija 3 godine. Mom drugaru koji je kupio u Jagodini fles nece ni da kopira ni da se formatira. Pošto garancije nema ja počenem oporavak preko Transcend alata

http://www.transcendusa.com/Support/DLCenter/index.asp

Išao sam na online recoveru. Posle ovog fleš radi kao nov :) kao da se ništa nije desilo. Mene pre mesec dana, kada sam podizao sistem, se desi da instaliram Win na flešu. Naravno instalacija ne prođe i fleš "navodno crkne - ne daje znake života" čak ni lampica mu nije svetlela. I pre nego što sam hteo da ga pošaljem za BG probam na mom flešu ovu Transcend ovu alatku. Dešava se neverovatna promena, Transcend se diže iz mrtvih i radi kao i prvog dana.
Tako da ne bi gubio vreme sa servisom probaj da ga formatiraš preko Transcend programa, a ako neuspe e tek onda servis. Nadam se da sam ti pomogao

POzz

Ko god da ga je servisirao, ako je iole upucen, valjda je trebao prvo to da pokusa.

Da li ti imas ikakve papire/potvrde na kojima pise da je uredjaj primljen na servis? A kada si ga preuzeo sa servisa da li si dobio potvrdu?

Nemam ništa.
Čak i fiskalni račun kojim sam dokazivao kupovinu nisu mi vratili. Kao Kimtec ga nije vratio.(Nisam ga ni skenirao :wall:)
Znam, zeznuo sam se skroz/naskroz.
Sutra ću konačno razgovarati sa firmom koja mi je prodala fleš i sve razjasniti.
Probaću da od prodavca dobijem neki papir koga ćemo ručno sastaviti u kome će on potpisati da je primio robu na servis, da mi je vratio neispravnu i da sam mu je ja ponovo reklamirao.( Ako ne ide, *** ...)
Hvala na podršci.
O krajnjem ishodu ću vas obavestiti .
Pozdrav.

POzz

Čim dobijem natrag fleš probaću sa tom alatkom da oporavim memoriju.
Hvala

Poslednja izmena:
Мали оф (а можда и није)...
Да ли је за остваривање гаранције неопходан фискални рачун или је довољан само гарантни лист?

(пријатељу црк'о монитор, има гарантни лист али нема рачун)

Ja sam par flesha sa istim i slicnim problemima uspeo da povratim tako sto sam im ocistio mbr i opet napravio particiju. Nekad neke informacije iz mbr-a mogu da naprave mnogo problema (isto je i sa hdd-ovima).

Мали оф (а можда и није)...
Да ли је за остваривање гаранције неопходан фискални рачун или је довољан само гарантни лист?

(пријатељу црк'о монитор, има гарантни лист али нема рачун)

Po zakonu potreban je i fiskalni racun. U praksi, bar kod nas u firmi, dovoljno je na rec, onda bacim artikal na bar code skener i znam da li je kupljen kod nas, od kog je nabavljen i kad.
U slucaju tvog prijatelja ne bi trebalo da bude problema ukoliko je monitor kupio kod nekog nekog korektnog prodavca.

I sta bi na kraju sa fleskom?:smash:

Poslednja izmena:
Radi se o hard disku, a ne monitoru.

ahahaha, pa fles valjda?

Koliko?
32
Sta 32?
Sta koliko??
:D

Konačno

Pozdrav svima koji su mi pomogli. Stvar sa fleškom se završila dobro po mene.
Posle mislim, najmanje 5 meseci i tri vraćanja fleške sa servisa (uz obrazloženje da je ispravna) i kontakta sa direktorom servisa Kimteca, neispravna usb memorija mi je zamenjena sa novom fleškom od 16 GB ( umesto v60 dobio sam jetflash 620). Realno gledajući bolja je od prethodne.
Ono što ću reći je : Čuvajte fiskalne račune kupljenjih proizvoda i fotokopirajte ih (slikajte fotoaparatima, skenirajte ...), ne odustajte od reklamacije i budite stalno u kontaktu sa prodavcem nakon reklamacije. Ovde i dalje ne važe pravila dobrog ponašanja.
Pozdrav.

Dobro je,cekao si samo pet meseci da ti zamene fles:wall:
Koliko bi im trebalo da je bila u pitanju graficka,procesor,napajanje?2 godine?:smackbum:

Nakon toliko vremena mogli su ti dati neki model od 32GB.

Vrh Dno