Šta je novo?

kombinovanje SBB uredjaja u bridge modu

Nuc

Čuven
Učlanjen(a)
04.05.2002
Poena
620
Posto sam video ovde na forumu da se svi zale na SBBove nove modeme rutere ja u glavi imam neku zamisao pa da vidim sa vama da li je moguce izvesti sledecu akciju?

Trenutna situacija:
Gajba ima tri sobe (levu, sredjnu i desnu) i SBB paket D3+net. Dobio sam od SBBa Cisco EPC3928S medem/ruter koji stoji uz TV u levoj sobi uz obrazlozenje da mora da stoji tu pored TVa da bi radila opcija 72h unazad (kapiram da to ide preko neta). Trenutni problem je taj sto u desnoj sobi na nekih 15m razdaljine i jedan zid signal je vrlo slab, kao i u jos nekim coskovima na gajbi.

Ideja:
Leva soba ce imati TV, XBox, AndroidTVbox i sl multimedijalne uredjaje kojima ce trebati net (zicno se kaci svaki uredjaj)
Srednja soba ce imati desktop racunar, stampac, skener i sl periferije.
Desna soba ce imati samo TV.

Posto paket dozvoljava da imam jos jedan D3 risiver sa opcijom 72h unazad ideja je da taj drugi modem/ruter bude u desnoj sobi gde je TV.

Ja sam zamislio da od SBBa pored tog drugog ruter/modema za desnu sobu trazim i stari mali kockasti kablovski modem koji bih installirao u srednju sobu i na njega zakacio neki ozbiljniji ruter. Na taj ozbiljan ruter bih vezao desktop racunar i periferije preko USBa na ruteru kako bih mogao da serujem stampac na mrezi i vezao bih neki HDD za torrente na ruter da desktop ne radi 24/7. To bi bio glavni ruter a onda bih ova dva SBBova Cisco EPC3928S stavio u bridge/repeater mode ako je to moguce kako bi svi TVlizori i multimedijalni uredjaji imali net i da imam wifi signal u svakom cosku gajbe (mada mislim da je za to dovoljan i ozbiljan ruter u srednjoj sobi).

Da li je to izvodljivo sa SBBovim uredjajima koje mi daju ili moram da se otvorim za jos dva rutera koji bi preuzeli mesta ovih SBBovih Cisco EPC3928S?

Da li je to moguce i da li imate neku bolju ideju?

P.S.
ako je bitno instalacija za kablovsku TV je razvucena po gajbi tj kroz zidove investitor je razmisljao o tome ali nije provukao i LAN kablove koji bi mi resili situaciju ... u svakom sl razvlacenje kablova po gajbi nije opcija poenta je da se zavrsi bezicno

О каква два EPC3928 је реч? Од СББ-а можеш да добијеш само један за један уговор тј пакет. Наравно, ту ни о додатном модему нема речи. Вероватније мислиш на Д3 пријемнике који морају да буду укључени у EPC3928 тј на два што је ваљда максимум.

Једино што можеш је да развучеш UTP мрежу, проблеме решаваш бежично или користиш оне power line адаптере. Прво си одбацио, остају друга два. У целој причи инсталација коаксијалних каблова не може да се нешто користи, осим за повезивање телевизора.
Мада, идеја ти је заснована на погрешном размишљању па би било добро да поново размислиш о томе.

dobro ako mogu da imam samo jedan Cisco EPC3928S da li to znaci da drugi TV koji ce dobiti novi D3 risiver mora LAN kablom da se veze za Cisco EPC3928S?

Баш то, зато су и одредили да портови 3 и 4 на њему служе за Д3 уређаје а не за интернет. На тај начин је могуће гледање свих канала из пакета као и пар додатних услуга. Да не буде забуне, не повезујеш TV него други Д3 пријемник, под условом да је предвиђен за то. Мислим да cam модули и онај мини не могу да користе те услуге.

OK jasno
a kako resavaju problem drugog TVa ako ne zelim da razvucem kabl?
da li bi sve radilo ako drugi D3 risiver vezem na neki moj ruter koji sam podesio u bridge modu sa njihovm EPC3928S?

Не решавају, или развучеш кабл или користиш power line адаптере.

znaci ti smatras da je powerline jedini nacin?
moj ruter u bridge modu nece da radi?

ajmo jos neko ... sigurno imate vise iskustva od mene

Nazad
Vrh Dno