Šta je novo?

Kombinacija za strimovanje

pecemkd

Cenjen
Učlanjen(a)
16.02.2014
Poena
151
Razmiljam da uradim neka kombinacija za strimovanje najprvije preko shared folder na kompjuteru ali u skorije vreme mislim da uzmem i neki mrezni hard disk i pitam se sta je bolja kombinacija. Ono sto konkretno zelim da postignem je hassle free stimovanje na HD filmove, muziku i slike i isklucitelno vazno mi je da nema nikakvi problema sa prevodom kod filmove. Znaci da subtitles rade savrseno, da podrzavaju sve easterneurope i cyrilic karaktere, da mogu da podesim font, odnosno goleminu na karaktere a po mogucnost i boje.

Znaci sledece su mi opcije pa bih zelio da cujem vase mislenje i po mogucnost iskustva.

1. Smart TV sa DLNA (TV+BlueRay sa DLNA). Problem kod ova opcija mi se sta ne znam koliko formata podrzavaju. Kako sto sam cuo i vidjeo sam DLNA standard je mnogo stogi po pitanju koje formate su podrzani, a koliko znam i ne podrzava subtitles, tako da ne znam koliko je prakticni. Vidio sam kod Philipsove i Sonyjeve TV da ukoliko je potrebno da su prikaze subtitlove potrebno je da se uradi full transcoding, sto odzema vremena, potrebna je jaka masina koja mora da bide non stop uklucena. Cuo sam da neke Samsungove i LG televizore podrzavaju prevode kod neke DLNA servere ali ne znam kolika je ta podrska, dali postoji opcija da se uradi izbor na kodnu stranu, goleminu na font i sl, a ne nnam ni dali servere kod externi HDD je dovolno jak da uradi transcoding kada to je potrebno. Dobra stvar je sto ove televizore uglavnom nisu najjeftinija klasa pa nadam se da slika bit ce bolja.

2. TV + media player. Ova opcija izgleda mi mosne prifatljiva. Procitao sam testove i za Asus O`Play Mini Plus i za WD TV Live i izgleda da za stvar za koji mi trebaju rade savrseno. Mogu da stimovaju preko mrezu sherovani folder ili mrezni disk, nemaju problem sa subtitlova, i vrte svaki kombinaciju. Losija stvar je sto cu morati da uzmem jeftiniji TV i najverovatno dobicu losija slika.

3. TV + Android Box. Ova opcija deluje mi mosne fleksibilna ali sam rad sa Android Box nije mi bas naj ergonomicnija.

4. TV + HTCP PC. Ne ni razmilam ovu opciju.

imas opciju,ako uzmes neki od SmartTv-a....i recimo kombinacija za Plex serverom..e sad prvo,imas ovde je vec pisano koji Tv rade dobro sa Plex serverom tj sa slanjem titlova iz Plex-a na Tv....
e sad posto te zanima mrezni disk,Nas Server.....imas par komada koji podrzavaju instalaciju Plex servera na Nas...sto samim tim izbacuje opciju za paljenjem Pc-a...
baci pogled na linkove ispod....
https://plex.tv/downloads
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AhqU12yGv_OxdC1VYjYtMmRiSlVReVZhNVBLZ0JxSmc#gid=0

Poslednja izmena:
Ja sam gledao taj Plex server, i znam da client moze da se instalira na Samsungove i LG TV-a (za LG nisam siguran dali jos podzavaju). Problem je sto ne znam dali je moguce da se upravlja sa subtitle (font, golemina, boja i sl). Ali cuo sam da sam Plex je bio veoma bagovit. Druga stvar je sto sve NAS koji podrzavaju su poprilicno skupe a i nemam bas izbor od te modele. Ja sam se nadao na nesto jeftinije kako na primer WD MyCloud ili neki USB HDD koji idece na ruter. Razmisljao sam i za WD TV Live HUB sa ugradjeni HDD ali sama brzina je bila veoma mala i pokraj 1Gbps konekcija.

*** lova je uvek problem,znam....pazi ja imam neki sada vec stari Nas server 'AirLive WMU-6500FS'...skoro 4 god....i radi,zavrsava posao....ne gledam bas sa njega filmove od 20gb...ali dobri BR ripovi idu.....dobra stvar je sto podrzava i DLNA i Sambu...i svaki moj uredjaj ga vidi....ali moram da naglasim da titlovi idu samo ako ih pokrenem preko Sambe...a opste je poznato da to jos uvek Tv sa naseg trzista ne podrzavaju(ne znam ni da li ih Ima)...samim tim sve te filmove gledam preko mojih igracki iz potpisa,jer sve rade sa sambom....
mozda ipak razmisli o nekom Androidu,WD....jer si ipak sa Tv ogranicen,ili na DLNA,ili gledanej sa usb-a....

Znaci zaglavio sam na Asus O`Play Mini Plus ili WD TV Live. Oba kostaju isto, oko 110 eur, ali koji od ova dva playera podrzava vise formata i ima bolju podrsku za subtitlove (golemina na font, kodnu podrsku, boju)? I jel neko ima nekakvo negativno iskustvo sa ova playera kod strimovanje na HD materijal preko deljeni folder na PC ili mrezni HDD?

Izgleda da ovo je prava stvar, http://www.xiaomi.com/en/mitv samo steta sto nije dostupno.

Ja ima Samsung TV, i strimujem kroz DLNA. Kompatibilnost sa formatima je vrlo dobra (da kazemo 99% fajlova radi). Titlovi idu bez transkodovanja, jesu malo sitniji ali nisu necitljivi, nasa slova su podrzana. Sve u svemu najjednostavnije resenje za gledanje sa mreznih diskova . Ako vec ides na eksterni plejer, razmisli o Raspberry Pi eventualno. Ok, to jeste neka vrsta hobi varijante (nema kuciste, treba dodatno napajanje, daljinski...) ali je i daleko daleko bolje nego bilo koji od tih media playera, a na kraju ce ispasti i jeftinije. A da ne kazemo da pomocu XBMC plugin-ova vecinu stvari mozes da pogledas i online, bez skidanja. Sam XBMC na Raspberry Pi radi bolje nego na Android boxovima jer ima verziju prilagodjenu njegovom hardveru, pa radi i graficka akceleracija.

Poslednja izmena:
Vrh Dno