Šta je novo?

Kombinacija - SBB interneta i IPTV Adsl Wifi routera

g.pendula

Cenjen
Učlanjen(a)
10.02.2013
Poena
170
Naime, u jednoj sobi u kuci mi je SBB prikacen na neki TP link wifi ruter i nije mi dovoljno jak signal u celoj kuci ni sa 8dbi antenom i promenom pozicije. U drugoj sobi imam Telekomov IPTV preko Wifi ADSL rutera Huawei HG530s koji samo "pusta" Tv signal, bez interneta. Da li postoji neka opcija da dovucem kabal od TP linka do Huawei rutera i "pustim" SBB signal kroz njega?

Ne postoje takve opcije, SBB je kablovski internet, pa taj TP link wifi router ima kablovski modem, a HG530 nema wan port

Mozes da uradis tako sto ces UTP kabl sa LAN porta tplinka dovuces do odrdjenog LAN porta na Huaweiu i prakticno iskoristis switching mogucnosti oba uredjaja. Naravno vodi racuna da dva porta (drugi i treci) na huaweiu obicno rade samo iptv i ne mesaju se sa ostala dva porta. To prakticno znaci da imas samo jedan port na tom ruteru koji mozes da koristis za nekog klijenta.

A jel treba da se cacka nesto po stelovanju rutera? On po defaultu pusta ADSL putem wifi-a.

Moze, ali ti je potreban admin pristup na HG530. Moze da se koristi kao WiFi AP, dovedes LAN kabal do porta 1 i 4, ulogujes se na HG, ugasis DHCP i setujes WiFi, eventualno promenis menadzment IP na neku drugu adresu... Kada se korisnici kace na HG-ov WiFi, dobijace SBB-ov internet, sa TP Link rutera.
Pozz.

Vrh Dno