Šta je novo?

kombinacija msi i945p neo5 i e2220

highlander82

Slavan
Učlanjen(a)
19.11.2005
Poena
319
planiram da zamenim mog celerona pentiumom e2220 pa me interesuje dali je iko imao iskustva sa overclockom pomenutog na ploci kao sto je moja, dali bi mogao da izvucem 3ghz za box hladjenjem bez dizanja napona...

planiram da zamenim mog celerona pentiumom e2220 pa me interesuje dali je iko imao iskustva sa overclockom pomenutog na ploci kao sto je moja, dali bi mogao da izvucem 3ghz za box hladjenjem bez dizanja napona...

mozda ces i moci da izvuces 3GHz e sad koliko ce to biti stabilno..pitanje je ...moj ti je predlog uzmi neki asus p5k ili jos bolje p5q i onda ce ti overclock biti uzivanje...laganica:wave:

Da mogo bim da uzmes napr P5Q pro jer je razlika u cenama akademska a i imas SLI na pomenutoj ploci tako da ono vidi,a da izvuces stabilnih 3 Ghz, moj ti je savet ne izazivaj sudbinu sa fabrickim hladjenjem.

Nema p5q pro SLI vec CF.
Na toj ploci sam jedva uspeo da namestim e2180 na 2.3Ghz dalje nece,945 je uzas za klokovanje C2D,sa nekom drugom plocom 965,p35... moze bez problema umeren klok sa box kulerom na 3-3.2GHz

Poslednja izmena:
To sto se tice SLI-a upravu si moja greska,tacno podrzava dve graficke ati-ve u cf rezimu,a da je uzas za klokovanje uopste nije tacno,sema ako ti imas neki problema sa OC moj prijatelj je na toj ploci izvukao sa E 4400 neverovatnih a i stabilnih 4 Ghz

Nema p5q pro SLI vec CF.
Na toj ploci sam jedva uspeo da namestim e2180 na 2.3Ghz dalje nece,945 je uzas za klokovanje C2D,sa nekom drugom plocom 965,p35... moze bez problema umeren klok sa box kulerom na 3-3.2GHz

ne bih se bas s time slozio...bas lepo se klokuje...mozda si ti imao lose iskustvo...ova plocu ima jedan moj drugar...super se klokuje...mozda cak bolje i od moje....naravno tu mislim na visinu napona na north bridge-u koji je potreban npr. za stabilan rad sa magistralom na 1600...zaista ploca ne pravi nikakve probleme...

moja dize cel 2.66 na 3.2 ali ni da mrde preko toga, nebih da ju menjam, zaista je stabilna i nemam nikakve zamerke, sto se magistrale tice pa ona radi do 333 mhz (tj 1333) pa zasto onda nebi mogla na 266 na e2220 sto bi dalo 3.2 ghz (tj 3192mhz)? sto se hladjenja tice to mebi bio problem, imam odlicno hladjenje kucista i uzeo boh neko bolje hladjenje za cpu..

@nine84: kakvu konfiguraciju ima tvoj drugar, kakav overclock??

[off]Ko je ucestvovao u diskusiji primetice da fali 26 postova.[/off]

@highlander
MSI ploce su iz mog licnog iskustva vrlo lose za OC. TI imas jednu od najpogubnijih kombinacija 945 chipset i C2D. Mozes ocekivati neki minoran OC. Ali bi ti najbolje bilo da promenis plocu, ako zelis da OC-ujes. Na toj ploci sa box kulerom mozes da ocekujes mozda 20~30% veci klok... Sve preko toga je igranje...

Vrh Dno