Šta je novo?

Komanda za update BIOS ?

DigiVi

Čuven
Učlanjen(a)
09.10.2003
Poena
609
Imam maticnu plocu PCCHIPS M741LMRT. Preko interneta sam nasao nov bios-e za tu plocu i program flash.exe za upgrade. Uspeo sam da memorisem stari bios (iz DOS sam startovao: aminf325 exe biosfile.rom /soriginal.rom i na taj nacin sam dobio fajl original.rom). Sada bi trebalo da ubacim novi BIOS. Fajl sa novim bios.om se zove 010221.rom. Pitanje: koju komandu treba da dam iz DOS-a da bih ubacio novi bios. Sada na flopiju imam: aminf325.exe, original.rom, 010221.rom. Jedno uputstvo mi kaze da treba da otkucam: aminf325.exe BIOSFILE.ROM /A . Nisam siguran da je to prava komanda.
Da li mi neko moze pomoci ? Hvala.

Ne znam da li ce ti ovo pomoci:
http://www.stud.fernuni-hagen.de/q3998142-bin/cgi-bin/ibrd/topic.cgi?forum=5&topic=953 ----- zadnji post!!

http://www.eagletec.nl/support.htm --- nadjes How to Update your
BIOS ?

Na komandoj liniji ukucas aminf325.exe 010221.rom
i cinimi se da te pita da li si siguran da hoces da uradis update, ti ako si siguran da imas dobar file kazes "Y" i drzis palceve da ce sve proci OK.

Ma da.... valjda bi to trebalo da radi. Isto to pise i na onim linkovima gore koje sam dao.

Ja sam na slicnoj ploci pcchips sis730s radio to iz windowsa 98se(nikako XP!).startujes taj rom file koji si skinuo i kad te windows pita sa kojim programom da ga otvori ,pronadji taj aminf.exe i....drzi palceve:)...radio sam to sigurno 20-ak puta i nikad nije bilo problema.

cheers

Hvala na odgovorima.Problem sam resio.
Procedura za AMI bios je sledeca:
Za pravljenje kopije originalnog biosa:
aminf325 exe biosfile.rom /soriginal.rom
Komanda kreira fajl ORIGINAL.ROM na flopy disku.
Za ubacivanje novog biosa:
aminf325.exe BIOSFILE.ROM /A
gde umesto BIOSFILE treba upisati ime fajla sa novim biosom.
Probao sam i radi sve Ok.
Kada se startuje upisivanje novog biosa, program potvrdi da novi bios odgovara i trazi dozvolu da upise isti u memoriju.
Uradio sam to i resio sam problem prepoznavanja vecih hard diskova i instalacije Win2000prof.
Hvala, pozdrav svima.

ja ga eo bash sad fleshovo iz win XP-a i to direktno sa interneta ... cheers

SumAnuT je napisao(la):
ja ga eo bash sad fleshovo iz win XP-a i to direktno sa interneta ... cheers

,) A sta da ti je pukla veza bas u tom trenutku, sto znajuci nas telekom i internet provajdere nije uopste nemoguce.
Moja preporuka da se nikad ne fleshuje iz Windowsa a narocito ne preko neta jer je dovoljno da se ptt nasali i eto ti potraga za eprom programatorom. :D

ceko sam 4 ujutru tad ne puca ... mada ... nikad se ne zna sa telekomom ... :evil:

Nazad
Vrh Dno