Šta je novo?

kolor laseri

• Začetnik teme Začetnik teme bancho
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

bancho

Čuven
Učlanjen(a)
27.12.2002
Poena
619
Zna li ko koji bi bio najeftiniji kolor laser koji se kod nas moze naci i po kojoj ceni? (A4 format)

bancho je napisao(la):
Zna li ko koji bi bio najeftiniji kolor laser koji se kod nas moze naci i po kojoj ceni? (A4 format)

HP 2550 oko 900 pa do 1200 Eura, zavisi gde kupujes...

HP 2500L - trebalo bi oko 1150.- eur

😀

Pa ovo i nije mnogo, mislim bas mnogo🙂
A da li je njegov otisak osetno jeftiniji nego inkjet-ov?

Ako kupujes ketrdze i tonere tu su negde, a ako refilujes ketridze mnogo je jeftiniji INK jet. Ne znam kako sto je stvari sa recikliranjem tonera ( da li neko kod nas radi i za koliko para).

Ja sam se bio zagrejao za neke 2k evra modele, ali kada sam procitao nekoliko testova ipak sam odustao....

PJ je napisao(la):
Ako kupujes ketrdze i tonere tu su negde, a ako refilujes ketridze mnogo je jeftiniji INK jet. Ne znam kako sto je stvari sa recikliranjem tonera ( da li neko kod nas radi i za koliko para).

Ja sam se bio zagrejao za neke 2k evra modele, ali kada sam procitao nekoliko testova ipak sam odustao....

A sto, da nisu losiji od color Ink jet-ova?😛

stromen je napisao(la):
A sto, da nisu losiji od color Ink jet-ova?😛

Pa s obzirom na razliku u ceni nisu ni mnogo bolji 😛

Laser stampa sliku kao u casopisima, znaci putem rastera, pa slika vecinom izgleda kao da je stampana, plus ne moze da stampa na boljem foto papiru. (teorijski neki ustvari mogu, ali postoji rizik da se ta sjajna emulzija istopi i unakazi stampac)

Dok ink jet ima cesto "slucajnu"-> Error diffusion raspodelu kapljica boje i stampa odlicno na sjajnom foto papiru, ali je zato bilo koji jevtiniji color laser sa cetiri fotografije A4 formata u minuti neuporedivo brzi.

Pa sada, zavisi sta kome treba, ali je color laser u svakom slucaju overkill za bilo koga ko to ne koristi profi (cita ne zaradjuje pare na tome).

Nazad
Vrh Dno