Šta je novo?

Kolk'o zahteva FAR CRY?

Panta je napisao(la):
Pa da nisam zavrsio Call of Duty na notebooku mozda bih se i slozio sa tobom da nisu za igranje ;)
Ubodes misa i uzivas. A ako igras neku simulaciju voznje ili letenja stavis komp na krilo i naginjes se u krivinama i treses kolenima kad naletis na kamenje. Nevidjeni realizam :D

Ovako nesto moze da se procita samo na benchmarku :D :happy:

btw far cry je gold

SYSTEM REQUIRMENTS:

Minimum:

Supported OS: Windows® 98SE/2000/XP (only)
Processor: AMD Athlon™ 1 GHz or Pentium® III 1 GHz
RAM: 256 MB
Video Card: 64 MB DirectX® 9.0b-compatible graphics card (see supported list)
Sound Card: DirectX® 9.0b-compatible PCI card
DirectX Version: DirectX 9.0b (included on disc)
CD-ROM: 4x DVD or 16x CD-ROM
Hard Drive Space: 4 GB
Multiplayer: Broadband with 64 Kbps upstream to play (512 Kbps upstream to host 8 players)
Recommended:

Supported OS: Windows 98SE/2000/XP (only)
Processor: AMD Athlon 2400-3000+ or Pentium 4 2-3 GHz
RAM: 512-1024 MB
Video Card: 128 MB GeForce 4 128 MB to GeForce FX 5950; ATI Radeon 9500-9800 XT
Sound Card: Sound Blaster® Audigy® series
DirectX Version: DirectX 9.0b (included on disc)
CD-ROM: 8x-16x DVD or 32x CD-ROM
Hard Drive Space: 4 GB
Multiplayer: Broadband with 64 Kbps upstream to play (512 Kbps upstream to host 8 players)

NVIDIA® nForce™ or other motherboards/soundcards containing the Dolby® Digital Interactive Content Encoder required for Dolby Digital audio

Ovo je copy-paste zahteva sa zvanicnog site-a

Izgleda ovi novi ForceWare 56.56 drajveri dosta pomazu,sada sa njima nekako dosta tecnije ide na 1024x768 u skoro svemu na medium sa AAx2 i Anisotropic x2 i Quality setting na MSI FX 5600,mada se vidi da bi dobro doslo jos memorije(1Gb umesto 512 mb).

To je 3200+
512mb DDR
FX 5200...

Dopunio bi LUC1FERA mada ono što je on kopirao je sasvim dovoljno da se shvati zahtevnost igre

Ovo je kopirano iz Far Cry readme-a.

Minimum System Requirements Single Player Only

- Computer: AMD Athlon 1 GHz or Pentium III 1 Ghz (AMD Athlon XP 2000 / Pentium 4 2 Ghz recommended)
- Operating System: FarCry is supported on the following operating systems: Windows 98SE, Windows ME, Windows 2000, and Windows XP.
- Memory: The game requires 256 MB of RAM.
- Controls: A keyboard and mouse are required
- Drives: 4 Gb of free space on hard disc are required to install and play the game. 4x DVD or 16x CDROM is required to install the game.
- Video: A 3D accelerator video card with support for DirectX® 9.0b and at least 64 MB of video memory is required.
- Sound: A DirectX®-compatible 16-bit PCI sound card is recommended.

For Multiplayer play only the following configurations are supported

Recommended System Requirements

- Computer: A 2 GHz AMD processor or better is recommended.
- Memory: We recommend 512 MB of RAM
- Drives: 4 Gb of free space on hard disc are required to install and play the game. 8x DVD or 32x CDROM is recommended to install the game.
- Video: A 3D accelerator video card with support for DirectX® 9.0b and at least 128 MB of video memory is recommended
- Multiplayer Connectivity: Access to UBI.com online gaming service, requires a low-latency, active Internet connection, rated at 64 Kbps upstream or faster. Multiplayer games played over a LAN require an active connection to a TCP/IP network. We recommend the use of cable or ADSL connection with 512 Kb/s in downstream and 128 kb/s in upstream.

High System Requirements

- Computer: A 3 GHz AMD processor or better :d is recommended.
- Memory: We recommend 1024 MB of RAM :p
- Drives: 4 Gb of free space on hard disc are required to install and play the game. 16x DVD or 32x CDROM is recommended to install the game.
- Video: A 3D accelerator video card with support for DirectX® 9.0b and at least 128 MB of video memory is recommended
- Multiplayer Connectivity: We recommend the use of cable or ADSL connection with 512 Kb/s in downstream and 128 kb/s in upstream.

Multiplayer Server Requirements

Dedicated Server
- Computer: A 2.4 GHz AMD processor or better is recommended.
- Memory: We recommend 512 MB of RAM
- Drives: 4 Gb of free space on hard disc are required to install and play the game. 16x DVD or 32x CDROM is recommended to install the game.
- Multiplayer Connectivity: We recommend the use of cable or ADSL connection with 512 Kb/s in downstream and 128 kb/s in upstream.
Non Dedicated Server:
Computer: A 2.8 Ghz AMD processor is recommended
Memory: We recommend 1 Gb of RAM, however we do not recommend connecting many players to a non-dedicated server.

Više je nego očigledno da igra zahteva Odličan procesor, mnogo memorije (što brže po mogućstvu), kao i pristojnu grafičku, ja bih rekao od FX5700 pa naviše (GeForce FX grafičke su i pravljene za igre).

Bilo je nekih reči (na drugoj temi) da Far Cry secka zbog zvučne kartice AC97. Ja imam upravo tu zvučnu i i ne secka mi a detalji su na medium sem tekstura i vode koji su na High. :banana:
Imam manji problem što može biti do žvučne a to je da se posle kraćeg igranja čuje izluđujuće krčanje koje neverovatno nervira :crash: , ali o seckanju nema reči. inače imam bartona 2500+, 512 DDR/400 Epox8RDA3+ i GeForce FX5700.

Evo, ja sam instalirao FC... i nije dobro: sve u igri ima neku bezveze svetlo-plavu boju (npr. pesak je plav, pa se uopste ne vidi gde je voda a gde pesak... inace, sve mi radi lepo brzo, ali sa tom plavom bojom ne moze da se igra...)... Prvo su mi bili instalirani drajveri sa Digitalovog CDa (br 7/8), a sada sam stavio drajvere sa CDa iz novog PC-a...

Sta da radim? (slabo se razumem u igre, pa mozda gresim oko neke gluposti)

(konfiguracija je sigurno dovoljna: Athlon64 2800, 768MB, Asus GF5700, MSI K8T800...)

uzgred: imam problem i u igri Midtown Madness - sve zgrade izgledaju kao da se lome, kao da su providne...

Ostale igre rade OK...

ZoNi je napisao(la):
uzgred: imam problem i u igri Midtown Madness - sve zgrade izgledaju kao da se lome, kao da su providne...
SKini patch za igru...

Poslednja izmena:
Driver-i

Ja sam imao sličan problem,imao sam drajvere 61.45 i nisam mogao ništa da vidim, tačnije sve je bilo plavo i jedva su se nazirale siluete (sve je bilo kao u gustoj magli). Obrisao sam drajvere i instalirao nešto starije 56.72 i sve mi lepo radi.
Moj savet je da probaš sa drugim drajverima, ako možeš probaj sa 56.72, ako ne onda neke druge, ili je možda najbolje da skineš sa neta http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp najnovije 61.76.
Obrati pažnju na to ako ti je winXP za 64bit-ne procesore (a sigurno jeste) drugačiji su driver-i (16.7 MB). Možda ti driver iz novog PC-a nije za 64-bit winXP pa ti to pravi probleme.

Poslednja izmena:
Cimanje ti je da promenish driver-e??? E onda si stvarno lamer najveci...Ljudi se trude da ti pomognu, a ti kao:"Ma mrzi me da se cimam"...Btw, MyIE sux

To je do drajvera, medjutim meni se tako igra ponasa samo u OGL-u (ali samo po negde, recimo kada zumiram snajp).

Pa je l' postoje neki drajveri koji to uklanjaju (probijanje/treperenje textura pri gledanju kroz snajper/dvogled)??? Ili je to slucaj kod svih ljudi?

Poslednja izmena:
mitnick je napisao(la):
1. Cimanje ti je da promenish driver-e???

2. Btw, MyIE sux
1. ma, cimanje mi je da skidam 20MB sa Neta zbog jedne igre... Probao sam 3 verzije drajvera i bilo je slicno... Sve ostalo sto sam probao (osim Midtown Madnessa 2) radi OK... [skinuo sam i patch za MM2, ali problem i dalje postoji]

2. :D slazem se - a i vreme ga je pregazilo pre 2 godine :p

56.64 radi dobro u FC (sem pomenuti problem u OGL-snajp), svi stariji drajveri od ovih rade jako lose... novije nisam probao...

To za nVIDIU, a je l' ima neko ATi-ja a da mu se taj problem ne javlja pri gledanju kroz snajper? Ako ima, koje drajvere koristite?

Pozdrav!

12.0 Mb

ZoNi je napisao(la):
1. ma, cimanje mi je da skidam 20MB sa Neta zbog jedne igre...
Pa nije 20 MB već 12.0 MB za 32-bit winXP :eyebrows: ali za takvu igru vredi skinuti i 20 MB.

Poslednja izmena:
Ja je igram lagano u 1280x960 , znaci ni malo ne sjecka.Sjecka malo u pocetku prvih 10 sekundi ali to je zbog rama ;)
Pozdrav...

e ljudi, napokon i ja mogu da je igram. nego, ne moze da se sejvira igra?
ili moze kada se snimi patch?

moze kucaj u konzoli \save_game to je za 1.0 (i za 1.1) sa 1.2 ima save...

Vrh Dno