Šta je novo?

Kolk'o zahteva FAR CRY?

BL@CK DE@TH

Čuven
Učlanjen(a)
03.04.2003
Poena
619
Da li je neko negde procito tacnu hardversku zahtevnost FC-a?U SK pise da je "hardverska zahtevnost tema za kratku horor pricu".

Pa meni DEMO u 1024x768 zna da zasecka i to dosta na sledecoj konfiguraciji:

P4 [email protected]
512 DDR
Ati Radeon 9500 pro

Iskreno ja nemam problema.Teram ga na Max u 1024.. i nisam primetio da secka!!!
2500+@,1GB,9800Pro...

PoZ

Nisam citao, ali taj komentar mi "mirisi" na Kuzmin! :D
FC je jak DX9 naslov kome treba 1GB RAM-a i 3 GHz ili AMD (3000+) CPU da bi isao prihvaljtivo u High i "vise" setovanjima.

Upravo tako, ali Nedjo je malo preterao. Ako imas 9800 Pro ili jachu karticu, dovoljan je Athlon na 2000 ili malo vise MHz da sve radi glatku na highest u 1024 x 768 sa 8x AF. Ni iskljucivanje AF-a ne pomaze ako imas samo 512 MB RAM-a, kljucno je da imas gigabajt, jer sama graficka i cpu mogu da podnesu procesiranje igre, ali ako nemas giga memorije, dolazi do swapovanja svakih desetak sekundi, pa to nervira. Znaci sto jachi CPU i sto vise brze memorije. Za grafiku ce biti dovoljan standardni Radeon 9800 Pro koji je sve jeftiniji. Nazalost FX 5900 XT @ Pro nije bas preterano odusevio,bar sa drajverima 53.03.

znaci ja ako uzmem ASUS 9600XT sa mojih 512 i 2600+ nisam nista uradio :wall:

Ser_Zile je napisao(la):
znaci ja ako uzmem ASUS 9600XT sa mojih 512 i 2600+ nisam nista uradio :wall:

E bas tako , imam tu kombinaciju sto si naveo i ...SECKA !

Pozdrav , Misa...:exploder:

MichaelZ je napisao(la):
E bas tako , imam tu kombinaciju sto si naveo i ...SECKA !

ne znam sta da radim, treba mi nova graficka a nema se para za neki 9800pro.
jel ti problem da gurnes u masinu jos 512MB rama pa da vidis kolko to pomaze?
ako pomaze onda taj GPU mozda nije losa investicija...

Ser_Zile je napisao(la):
ne znam sta da radim, treba mi nova graficka a nema se para za neki 9800pro.
jel ti problem da gurnes u masinu jos 512MB rama pa da vidis kolko to pomaze?
ako pomaze onda taj GPU mozda nije losa investicija...
A ti bi da igras i FarCry i D3 :D
Nije mi problem da gurnem u masinu 512Mb ali jeste da ga nadjem :d
Imam kod zene 1 modul od 256 Mb , ali kod mene je samo 1 slot slobodan .
Svi koje znam imaju module po 256 , mislim bedak...
Nebitno , veci problem je da skidam opet >500 Mb demo-a i da ga cepam na dva dela (posto imam flash od 256Mb) , ...
Poenta je da li si u poziciji da cekas 1 mesec ?
Ako jesi , moj ti je savet da sacekas i skupis jos malo para .

MichaelZ je napisao(la):
A ti bi da igras i FarCry i D3 :D
Nije mi problem da gurnem u masinu 512Mb ali jeste da ga nadjem :d
Imam kod zene 1 modul od 256 Mb , ali kod mene je samo 1 slot slobodan .
Svi koje znam imaju module po 256 , mislim bedak...
Nebitno , veci problem je da skidam opet >500 Mb demo-a i da ga cepam na dva dela (posto imam flash od 256Mb) , ...
Poenta je da li si u poziciji da cekas 1 mesec ?
Ako jesi , moj ti je savet da sacekas i skupis jos malo para .

jel ti to mene ganjas ovde po forumu :D
para nece biti vise ni kroz godinu dana jer ne mogu da odvojim pare za neku ludu karticu iz dva razloga:1. nisam u mogucnosti pored gomile drugih obaveza; 2. ne dam 250€ za graficku :d .
tako da ako 9600XT ne radi posao ostajem na mx440 :vomit:

pozdrav

Ser_Zile je napisao(la):
jel ti to mene ganjas ovde po forumu :D
para nece biti vise ni kroz godinu dana jer ne mogu da odvojim pare za neku ludu karticu iz dva razloga:1. nisam u mogucnosti pored gomile drugih obaveza; 2. ne dam 250€ za graficku :d .
tako da ako 9600XT ne radi posao ostajem na mx440 :vomit:

pozdrav

:D

Te igre ce sigurno sjajno raditi na 9800pro , pojavice se za mesec-dva , a tada ces je naci za ~200 e ?
Ne verujem da ce 9700pro biti primetno gora varijanta a nju ces naci sigurno za tu cifru .
9600XT kosta trenutno 170 , bar Asus koji je ViVo .
Anyway , ne znam sto bi kupovao sada karticu za nesto sto ce tek izaci ?
Znas kako kazu nasi stari : strpljen - spashen !

LJuuuudiiiiiii!!!!!!!!!!!

Da li primecujete sta Igracka industrija cini od VAS!!!! Ej ..."pa treba ti 9800pro i jos minimum 1gb memorije...." eeeejjjjjjjjjj , i to zasta, za verovatno par sati poluzabave
setite se svi naslova koje ste ocekivali u poslednje vreme i koliko su trajali!!
od Max Payna 2, pa preko Call of Duty itd.. ima ih sigurno mnogo

ovo sve pricam u korist PSX :banana:

Ali to nije poluzabava to je DOOM 3 i HL2 i Far CRY i S.T.A.L.K.E.R. i kao drugo nije par sati i kao trece i Max Payne2 i Call of Duty ma koliko kratki bili ja sam se njima zabavljao.

Meni na Laptopu 1.7M 512 MB i ATI9600 na 1024 x768 sa medium detaljima i bez AF radi odlicno i izgleda super, ionako nevidim razlog zasto bi neko igrao bilo sta u vecim rezolucijama, a za detalje... pa nemoze bas sve :) .

dexx je napisao(la):
Meni na Laptopu 1.7M 512 MB i ATI9600 na 1024 x768 sa medium detaljima i bez AF radi odlicno i izgleda super, ionako nevidim razlog zasto bi neko igrao bilo sta u vecim rezolucijama, a za detalje... pa nemoze bas sve :) .

Gresis , ovaj , silno gresis sinko :D , zivot se i sastoji iz ... detalja ! cheers

Nemoj porediti CoD i MP2 sa FC... Mnogo je bolja grafika, fizika i sve ostalo kod FC, pa je logicno da su hw zahtevi duplirani.

Nije mi jasno ljudi o cemu vi pricate. Juce sam probao Far CRy demo i to na dve konfiguracije - Jedna je XP na 2.2GHz na 200MHz magistrali na Nforce2, 512 MB i FX 5900 XT i igra u 1024 sa very high sve, bez anisotropic i medium shadow radi bez seckanja. Druga je Athlon XP 1600+ na KT333 i Radeon 9600XT, 512 RAM, i igra radi na 1024 sve na high sa 40 -50 FPS. - Kartice na default vrednostima - mogu i screenshotove da vam saljem ako bas insistirate...

Ma prodacu auto, da skupim lovu i kupim naj, naj, najacu masinu da bi igrao neku igricu

Pa naravno da hoces :)

Aman o cemu vi pricate ? Kao sve igre se danas igraju po 5-6 sati ? Fpsovi - mozda, ali to samo pokazuje koliko ste raznovrsni.

Meni je LICNO zanimljivije da odigram 5-6 sati fps sa dobrom grafikom i zvukom nego frp/rpg ili tako nesto po 100 sati.

Jeli ljudi da vas pitam -sta bi za Far Cry najvise pomoglo,posto sa trenutnom konfiguracijom(FX 5600 375/674,Barton 2500+ na 2.3 GHz,512mb DDR 333 Kingston Value i KT-400) vidim da ide komotno,ali jedva(u 1024x768,skoro sve na medium,bez AA i Anisotropic),to jest vidim da ce da secka cim se malo zesce pripuca.Ukratko posto imam love samo za jednu od sledecih varijanti,sta da nadogradim?

1)Kupovinu jos 512 mb
2)Zamena KT-400 za nForce 2(Abit NF7-S ili Epox 8RDA3+)
3)Zamena FX 5600 za MSI FX 5900SP

Skot je napisao(la):
Nije mi jasno ljudi o cemu vi pricate. Juce sam probao Far CRy demo i to na dve konfiguracije - Jedna je XP na 2.2GHz na 200MHz magistrali na Nforce2, 512 MB i FX 5900 XT i igra u 1024 sa very high sve, bez anisotropic i medium shadow radi bez seckanja. Druga je Athlon XP 1600+ na KT333 i Radeon 9600XT, 512 RAM, i igra radi na 1024 sve na high sa 40 -50 FPS. - Kartice na default vrednostima - mogu i screenshotove da vam saljem ako bas insistirate...

Pa da ali ovde se ne smatra igranjem ako nemas aa i af u 1600*1200 :))
Mada sa druge strane to je normalnije od mene koji na xp2400+ sa 2*256 na nf2 i gf4ti4200 igram u 640*480 na lowest detaljima :))
Znaci ut2k4 sam digao na 1024 i high detalje i puce mi mozak.
Onda lepo 640*480 swe na LOWEST i puniiii :)
I dalje cekam kvalitativni pomak u grafici a ne kvantitativni (meni je razlika izmedju recimo quake2 i ut2k3/2k4 samo kvantitativna).
U prevodu cekam doom 3 i hl2

to urgh! - uzmi 5900 - to ce najvise da podigne performanse u igrama. vise memorije ce podici performanse recimo 3-5%, ploca jedno 1-5%, a graficka 10-25%

to igor - he he he :D. vala bas - mada bi igra jos bolje izgledala sa AA, jer stvarno sve izgleda malo iseckano (ivice modela - osim modela oruzja i jos nekih detalja). Inace kad je spustana rezolucija onda su performanse jos gore nego u 1024 - izgleda da je ovo jos jedna varijanta optimizacije za vise rezolucije (gde smo ovo bese videli pre - battlefield?), tako da probaj u visoj rezoluciji sa recimo medium ili cak high pa mi javi kako radi. A inace ut2004 bi trebalo da radi - pa nije grafika napravila neki kvalitativni pomak u odnosu na 2k3...

Memorija pre svega

Probao sam demo na notebooku: P4 na 2,8 GHz, Radeon 9600 i samo 256 MB RAM-a i radi OCAJNO. Ucitava se predugo zbog sporog hard diska a u kombinaciji sa tih nikakvih 256 MB bilo je za plakanje. Secka do bola. Znaci ispod 512 MB ne pomisljati na normalno igranje.

Ali bre to je notebook :)
Otkad je notebook za igranje :)
----
Post za 2 godine...hl3 mi secka na mobilnom :)

igor2 je napisao(la):
----
Post za 2 godine...hl3 mi secka na mobilnom :)

Joj, samo da se docepam nekog mob-a na kojem moze da se pokrene emulator za C64... Kontam, da ako svaku igru koju sam onda voleo (a i sada ih volim) igram po 2-3 dana, ma ono, trebace mi oko 2-3 godine da sve probam ponovo :D

A onda idemo na emulator za Amigu :d

igor2 je napisao(la):
Pa da nisam zavrsio Call of Duty na notebooku mozda bih se i slozio sa tobom da nisu za igranje ;)
Ubodes misa i uzivas. A ako igras neku simulaciju voznje ili letenja stavis komp na krilo i naginjes se u krivinama i treses kolenima kad naletis na kamenje. Nevidjeni realizam :D

LOWRENCE je napisao(la):
Joj, samo da se docepam nekog mob-a na kojem moze da se pokrene emulator za C64... Kontam, da ako svaku igru koju sam onda voleo (a i sada ih volim) igram po 2-3 dana, ma ono, trebace mi oko 2-3 godine da sve probam ponovo :D
A onda idemo na emulator za Amigu :d

Koliko sam ja informisan, Symbian Series 60 ima sve moguce emulatore! E sad ako su mene lagali...

Nazad
Vrh Dno