Šta je novo?

koliko znaci na linux-u grafika pri reprodukovanju hd filmova?

• Začetnik teme Deleted member 30833
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 30833

Guest
vlc. uklucena hardverska akceleracija. intel hd grafika, procesor g530. blu-ray remux od oko 25 giga. film ne secka ali procesor ide do maximuma, ponasa se tako kao da nije ukljucena har. akce. da li bi bilo drugacije da je u kompu neintegrisana amd ili nvidia? na windowsu uz malo truda bilo koji film leti uz minimalno zauzece procesora. koje je najbolje resenje da se na linux-u pustaju blu-ray filmovi tj. da se napravi tihi htpc?

Potrazi na vlc forumu kako da konfigurises hardversku akceleraciju za Intel grafike, i to kao radi ali nema mnogo vajde, jer samo neki filmovi rade bez seckanja, dok sa softverskom rade svi ok, naravno uz max opterecenje cpu-a. Sa nvidiom je mozda drugacija situacija, ali nemam da isprobam.

VLC je poznat po losem odnosu sa intel hw akceleracijom. Losa je situacija ovde, bar ja na Ubuntu-u 12.04 sam uspeo da nateram vaapi da radi samo sa, za tu namenu, posebno kompajliranim mplayer-om i onda nema nikakvih opterecenja procesora. Mada mi nije jasno kako ti ide na max opterecenje, meni se krece izmedju 20 i 50 mada stabilno drzi na oko 30-40% sa zahtevnijim Full HD snimcima (ili mi ipak u pozadini radi i hw akceleracija).
Inace meni i xbmc ukove kada koristi vaapi, nisam siguran do cega je problem (sistem, driver-i ili sam xbmc), posto vidim da ima jos ljudi sa ovim problemom... Mada mi sa mplayer-om radi perfektno

Poslednja izmena:
Vrh Dno