Šta je novo?

koliko win 7 64bit ultimate uzima od ram memorije?

Učlanjen(a)
16.09.2013
Poena
154
dali win 7 64bit ultimate uzima vise ram memorije od npr home ili neke manje verzije ?

Trebalo bi da je odgovor DA. Licno nisam snimao nista manje od Ultimate ali verujem da slabije verzije zauzimanju manje RAM-a. A takodje verujem da nije neka ogromna razlika ako je ima.

hvala,znaci neisplati se ubaciti slabiju verziju windows-a :)

Ultimate ima možda nešto malo više procesa koji čuče u pozadini, ali je to zanemarljivo.
Win7 generalno uzima više memorije, što je više imaš, pa je koristi za keširanje i prefetch.
Meni je odmah po uključenju računara zauzeto oko 3,5 GB od 16, koliko imam.

Sta ce vam Ultimate verzija, zaboga? Nema tu nista ultimativno, samo vise bloata od slabijih verzija.

Ja sam ga instalirao jer mi je trebalo Remote Desktop (dok se nisam prebacio na TeamViewer), a u nekom momentu mi je zatrebala i podrška za dinamičke diskove i hardverski podržanu virtuelizaciju. Uz to, verovatno ću u nekom momentu dodati još 16 GB memorije na postojećih 16 GB, a Win 7 Home Premium podržava samo 16 GB.
Takođe, ćaletu sam morao da instaliram Ultimate da bih mogao da mu namestim srpski jezik, jer je MS iz nekog nebuloznog razloga jezičke module ubacio samo u Ultimate...

Ja sam ga instalirao jer mi je trebalo Remote Desktop (dok se nisam prebacio na TeamViewer), a u nekom momentu mi je zatrebala i podrška za dinamičke diskove i hardverski podržanu virtuelizaciju. Uz to, verovatno ću u nekom momentu dodati još 16 GB memorije na postojećih 16 GB, a Win 7 Home Premium podržava samo 16 GB.
Takođe, ćaletu sam morao da instaliram Ultimate da bih mogao da mu namestim srpski jezik, jer je MS iz nekog nebuloznog razloga jezičke module ubacio samo u Ultimate...
Remote Desktop je podrzan od Pro verzije, isto vazi i za dinamicke diskove. Pro podrzava 192GB RAMa, isto kao i Ultimate.
A ovo za hardverski podržanu virtuelizaciju, ne znam na sta mislis tacno a da ima veze sa edicijom.

Ma realno mi nije trebala Ultimate, već bi prošla i Pro. Al' taj instalacioni disk mi je bio pri ruci :p

Nazad
Vrh Dno