Šta je novo?

Koliko vam ''vuce'' Modem

SuperStarr

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.07.2002
Poena
1,105
Moja oprema  
CPU & Cooler
Xeon 5650 (6c/12t) @ 3,7Ghz
Matična ploča
MSI X58
RAM
48Gb HyperX DDR3 @ 1666Mhz
GPU
Gigabyte 1060 6Gb
Storage
256Gb 850Pro + couple of AliExpress SSD's
Zvuk
Creative
PSU
Zalman ZM600-HP (Heat-Pipe :) )
Kućište
Alexander Weiss (glass front + glass side)
Monitor
AOC 32" IPS
Miš & tastatura
G602 & Drevo 87 key (Red Switch)
Ostale periferije
MX Master 2 & K380
Mobilni telefon
Moto G9 Plus
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Dakle, za 1h vremena, koliko Modem (56K (Lucentu mom slucaju)) dovuce byte-ova na comp? :eek:

P.S. pogledaj sliku :rtfm:

Zavisi sta radim...ako dlujem normalno da cu imati vise od 16 mb a ako samo chatujem onda ne predje 10 mb...

Nista spektakularno, mada zavisi i sta si skidao. Meni je neki prosek na 33.600 oko 15MB, a ako svlacim iskljucivo kompresovane stvari (minimalan upload) 12-15MB. Sa tom tvojom brzinom i uz surf to bi moralo da bude mnogo vise.
Upravo to se cesto desava da se modem zakaci na velikoj brzini, ali da slabo vuce ili da ima mnogo gresaka, pa je i upload veliki i veliki procenat duplo downloadovanih paketa sto na kraju kad se podvuce crta u zbiru izadje manje nego da se modem zakacio na manjoj brzini uz stabilnu vezu i maximalni download na datoj brzini...

Kad porastem imacu vezu k`o septimus:)

Kod mene @28.800 ~12 MB

Napomena:

- vazi samo kada dvojnik spava (tj. ne visi na telefonu) :)....

Kod mene sa Sezamom je najcesce @50.6 (retko 54.2 jos redje celih 56k)] kolicina podataka je tu negde malo manje od 20MB

oko 13mb,33.6k

@42.4 - 1h (surf + chat + dl) oko 20 mb

200-400mb, zavisi sa kog servera skidam, 1mbit poprechna :D:D:D

driver je napisao(la):
Ne staj nam na zulj - pitanje je bilo Koliko vam ''vuce'' Modem, a ne poprecna veza...

...a ja kad porastem bicu kao Driver :mrgreen:
:wave;

driver je napisao(la):
jel stvarno poprecna veza? kod nas leased line nazivaju sa poprecnom vezom, ali koliko ja znam to nije isto

Detalji

Pa 16Mb ispade malo :?: :!: :?: :evil: :(
Ovo je (attach.) bilo surf sa download-om, @home tj. sa Sezam Servera (GetOrder), sada sam dobio komplexe... :cuss:
Zanimljivo je to da se nikad nisam "zakacio" na vise od 46.666, sa cim to ima veze, da li je u pitanju modem, to sto sam dvojnik ili linija (broj) na koji se konektujem?

P.S. Dan posle attach.-a sam imao 17,5Mb (recived), vise od toga nema sanse...

Re: Detalji

SuperStarr je napisao(la):
Pa 16Mb ispade malo :?: :!: :?: :evil: :(
Ovo je (attach.) bilo surf sa download-om, @home tj. sa Sezam Servera (GetOrder), sada sam dobio komplexe... :cuss:
Zanimljivo je to da se nikad nisam "zakacio" na vise od 46.666, sa cim to ima veze, da li je u pitanju modem, to sto sam dvojnik ili linija (broj) na koji se konektujem?

P.S. Dan posle attach.-a sam imao 17,5Mb (recived), vise od toga nema sanse...

Od svega po malo, ali najmanje, u poslednje vreme, bar po meni od modema. Maltretirao sam mnostvo modela ( ext. Elsa microlink, U.S. Robotics, Diamnod Supra, Lucent, Rockwellove hardwerske i manje vise svi isto kace. najvise smo osakaceni nekvalittnim telefonskim centralama, dvojnoci i ostalo. Provider je svakako bitna stavka, ali sam u poslednje vreme primetio sve manje i manje razlike medju njima.

USR 56k EXT v92 (5630-2)

Sa Eunet-om i Infosky-om u Novom Sadu na digitalnoj centrali od 20MB a nekad i 24MB zavisi od linka!

Miroslav je napisao(la):
...

jel stvarno poprecna veza? kod nas leased line nazivaju sa poprecnom vezom, ali koliko ja znam to nije isto

Ovo jeste stvarna, preko bitsa, ali koshta mnogo i ne isplati se za kuccnu upotrebu..

12 meg max, cesto mnog manje... kaci se na 36.000

SuperStarr je napisao(la):
Dakle, za 1h vremena, koliko Modem (56K (Lucentu mom slucaju)) dovuce byte-ova na comp? :eek:

P.S. pogledaj sliku :rtfm:

Za sat skidanja(kompresovan fajl) sa GO bez surfa prosek je oko 18MB(24MB maximalno-1.1.2003:)
Sa surfom i skidanjem je uvek preko 20MB/h

p.s.Rockwell HCF 56k na digitalnoj centrali.

Vrh Dno