Šta je novo?

Koliko vam je najduze trajao Win?

Papss

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
16.01.2005
Poena
319
Ne znam koliko ce vam tema biti interesantna ali k'o velim da probam. :)

Kao sto ime topic-a kaze, koliko najduze niste formatirali HD zbog neke greske u Win-u?

Meni Win traje od Jula 2003. , XP je u pitanju, prvo sam imao SP1 a sada i SP2 i imam utisak da nikada nije bio u boljoj formi. Mislim da je tome doprinelo to sto ga redovno "odrzavam" odnosno vrsim defragmentaciju, cistim od spyware-a (od kada sam poceo da koristim Operu vise ga ni nemam), cistim registry bazu sto programima sto rucno itd, ne instaliram sve i svasta, jednostavno ga drzim jako urednim.

Formu proveravam na sledeci nacin: cim primetim da ona linija sto ide sa leva na desno kada se Win ucitava uradi to vise od 6 puta ukljucim alaram! :) Trenutno mi ide 5, 5 i po puta.

XP SP1, drzi se 2-3 godine unazad.

Win 98 pre neku godinu, mislim da je trajao godinu ipo-dve, i xp dok sam imao athlon xp i maxtora, mislim oko godinu - godinu ipo.

oko godinu dana XP sa service pack2...a najkrace mi je drzao Me oko 2nedelje...
poz

Sto vise rama, to duze traje windows :D Vise vremena treba da skontas da je pun smeca :D

Nice, chovek je pitao neshto, ili odgovori, ili nemoj da *enjash...Bre koji ste smarachi vi sa Linux-om, na svakom thread-u gde se pomene win odmah skachete za vrat da je dresh...O'ladite bre malo, kada neko pita za linux, odgovarajte...

2 godine mi je najduze trajao OS

Meni max 6 meseci, cak mislim i manje, cim vidim da explorer pocne da zdere memoriju sledi format c: prosto me mrzi da se bakcem sa njim i da ga popravljam, naravno kad god dodje neki novi hardver ide i novi sistem :)

2 meseca plafon (to se možda jednom desilo...)

Takodje 2 mjeseca max. ...uhh ne mogu vise da izdrzim a da mu ne uradim format c...:D
Poz...

XP sp1 od proslog proleca radi kao sat. Ni ja ne volim krpez win-a. Kada pocne zezanje formatiram hard ..

stanke je napisao(la):
oko godinu dana XP sa service pack2...a najkrace mi je drzao Me oko 2nedelje...
poz

Kako godinu dana kad je SP2 izashao jesenas.. :smash: :smash:

Mozda su neki privilegovani pa dobiju neke test verzije :D

Poslednja izmena:
Možda godinu dana kad sam dobio PC i nisam ni znao šta je Win.I naravno da sam ga vrlo brzo sjebo.

win XP 2-3 meseca
win 2000 2-3 meseca
win me - 1 sat (samo sto se namestim plavi ekran i kraj, na vise konf. sa vise cd-ova,...)
win98 1 mesec

otprilike, a onda ghost za 10 minuta i sve vrati na svoje mesto.

Uz cesto menjanje hardvera ide i cesta reinstalacija sistema.Max koliko mi je windows trajao oko 3-4 meseca..

Dok sam imao celeron win mi je trajao oko 5 meseci al razlog za formatiranje nije bio zbog
virusa i ostalog smeca vec je bio hardverski, a sad na barton-u max mecec-dva.

SP1 do septembra... od septembra SP2 sve zajedno traje 2-3 god...

Win98, od januara 1999. pa do 2001. (ne znam tacno koji mesec)

W32.Pinfi je napisao(la):
Dok sam imao celeron win mi je trajao oko 5 meseci al razlog za formatiranje nije bio zbog
virusa i ostalog smeca vec je bio hardverski, a sad na barton-u max mecec-dva.

Dok sam imao Intel-a, win mi je trajao mesec-dva. Od kada guram AMD, nemam nikakvih problema. Menjano dosta HW-a, SW se menja ko zna koliko puta mesecno...nikakvih problema uopste( i na mojoj staroj i novoj AMD masini). Inace, XP mi nikada nije "pao". SP2 sam probao, pravio mi sijaset problema i vrlo brzo ga izbrisao...
Poz!

Maximum je bio oko 3 meseca.Na svakih mesec dana ga ghost-ujem.

Rekord: Win 3.11 na 286 10god!

meni evo vec cetiri meseca...kuc,kuc,kuc,da ne ureknem :)

Thunderdome je napisao(la):
Rekord: Win 3.11 na 286 10god!

Koliko si imao RAMa na 286ici pa si picio 3.11?!?

Ja sam rekorder novijih verzija. 98ica na K6/2 od '99. do dana danasnjeg. Samo Zone Alarm instaliran nikakvi antivirusi a preko 50 programa i igara instalirano :)

A sta vi sto vam traje po 2-3 meseca radite sa njim kada vam tako kratko traje!??
Da li vam se sjebe nesto, ili ovo sto M3 kaze da ne moze da izdrzi a da ne formatira?
Zar vas ne mrzi da sve ponovo instalirate? Ja sam skoro imao nekih problema sa virusima i na samu pomisao o formatiranju stomak mi se prevrnuo, na svu srecu uspeo sam da ga povratim i sada radi fenomenalno. Sta je uzrok cestom formatiranju?

Vule je apsolutni rekorder "2 meseca i to mozda jednom" :D .

Da li se slazete sa mnom u vezi odrzavanja forme Win-a ili mozda imate jos neku metodu koju bi ste da podelite sa nama?

Nije potrebno da se formatira bas kada se menja svaki hardver, po meni jedino kada se menja ploca. Evo, ja sam letos promenio procesor i graficku i nista nisam menjao i sve je idealno. Plasim se da ga ne ureknem. :) Bas sam se vezao za ovaj Win, bice mi zao kada budem morao da ga formatiram prilikom menjanja ploce. :( Kada samo pomislim koliko programcica bih morao da ponovo instaliram, sav se najezim... najgore sto tih 70% programcica ne znam gde se nalaze, odnosno znam, u jednom dir-u gde ima oko 500 fajlova a vecina tih instalacija imaju neko "SH" ime koje nema veze sa imenom programa.

NSX je napisao(la):
Koliko si imao RAMa na 286ici pa si picio 3.11?!?

Ja sam rekorder novijih verzija. 98ica na K6/2 od '99. do dana danasnjeg. Samo Zone Alarm instaliran nikakvi antivirusi a preko 50 programa i igara instalirano :)
brate nisi rekorder! ;) kuci imam PI 166mhz od 98 sa win 98. eno ga jos gura ko podmazan. e da nepostoji komp koji ucitava i gasi win 98! bar ne da sam ja video!

imam jedan koji radi i dan danas ali ga vise ne koristim, trenutno skuplja prasinu :) Pentium 486 133MHz Win 95. Ne mogu da se setim kada sam ga kupio, bese to davno...

Papss je napisao(la):
Vule je apsolutni rekorder "2 meseca i to mozda jednom" :D .

Pa kao sto Optimus rece, cesto menjanje hardvera povlaci za sobom i instalaciju sistema od nule, da bi on radio kako treba...

win 2k+sp4 (Norton 2004+Zone Alarm 5) traje evo vec 3 godine (da kucnem u drvo ;) ) radi ko sat :)

Vrh Dno