Šta je novo?

Koliko vam dugo traje USB flash drive?

8 GB Kingston,DataTraveler 100, radio godinu dana, posle nije hteo da prebacuje na njega, samo ga izbaci iz memorije i cao.
 
Ja imam Transcend od 64mb, star jedno 8 godina i jos uvek funkcionise!
 
Meni se do sada nije desilo da mi crkne bilo koji flash, samo Kent od 64mb sto je dosao uz cigare :F
 
^

Ne znam ni za jednu osobu kojoj je taj Kent trajao vise od par prebacivanja, krs nevidjeni!!!
 
Corsair Flash Voyager 256MB, zaboravio sam preko koliko godina sam ga kupio (ima više od 6 sigurno), i dan danas je brz kao i prvog dana.
Sandisk Cruzer Contour 8GB, star 3 godine, i dalje radi, kao i njegov sporiji brat Cruzer micro 8GB isto 3 godine.
 
cruzer micro od 1GB 5 godina već, kingston DT ljubičasto beli od 4GB 4 godine već, dva transcenda od 16GB jetflash 600 oko 2 god već i najbolji su. u međuvremenu čak dva kingstona od 16GB iz skuplje DT serije su crkla. prvi nakon nedelju dana pa je zamenjen za drugi koji je trajao mesec dana, teški krševi.
 
Kingston data traveler, crni onaj na izvlacenje, 3-4 godine, otpala plastika sa njega, nosim ga vec oko godinu dana bez kucista, opran u ves masini ( ostao u farmerkama ), i dalje radi. :d
 
Kingston data traveler, crni onaj na izvlacenje, 3-4 godine, otpala plastika sa njega, nosim ga vec oko godinu dana bez kucista, opran u ves masini ( ostao u farmerkama ), i dalje radi. :d

Isti taj imam i ja od 4GB vec jedno 3 godine.
Sestra ga je sutnula i razvalila, tj. odlemila usb prikljucak od plocice. Odneo u jednu firmu, zalemili mi i dan danas radi. Nikad nije preskocio.
 
Ja sam se oprostio sa njim kad mi je keva rekla da ga je oprala, i ubodem ga on radi i dalje, jos i podaci svi na njemu :D Neunistiv, bukvalno.
 
Ja imam 1 kingmax onaj sto se uvlaci od 1gb i dan danas radi sta mu nisam radio spaljivao je usb magistralu svasta i dalje radi kao prvi dan cak ni plastika nije mrdnula takodje pohvala ide mom drugom flashu 2gb kingston mada ima losiju plastiku oba flesha su stara po 5-6godina non stop upotrebe ....gde ih sve nisam uturavao :D imao sam trancend 1gb ili 2gb crko je kada sam ga ubacio u mp3 usb player za upaljac na autu ostali rade ali tracend je rikno posle 1 minuta :Dx
 
meni ni jedan flash nije riknuo a imao sai ih nekoliko;
takeMS 2gb poklonio, jos uvek radi;
neko no name sa fiat logom sa neke promocije od 2gb e on je fizicki ostecen zakacio sam ga nogom, neko vreme je radio na foru sad vise ne;
isti takav ali od 4gb ostao kod drugarice ona otputovala u Kanadu:
Kingston data travem100 od 16gb izgubio sam ga.
kad cujem izraz "spaljen" flash, to je bre urbana legenda.
 
Imam nekog Kingston-a 4GB i sljaka vec pet godina bez problema. :)
 
Imam kingston 2gb vec 4godina, neunistiv i neki silicon power od 8gb, da ih ne ureknem :)
 
Ja koristin Corsair Voyager od 16 gb vec nekih 8-9 meseci i prezadovoljan sam - jedina mu je mana sto je USB 2 pa ga mozda zato i eventualno zamenim a takodje imam i njegovog starijeg brata od 4gb skoro 2 godine sada i nijednom nije zakazao.
 
Devojci je ovaj
dir_2056_304497222.gif

preziveo iskuvavanje u masini!
Ja ih pre izgubim nego sto mi prestanu da rade. Kingston mi generalno (ne racunajuci one najjeftnije) retko kad zakaze.
 

*bump
2023.

The team notes that the final method they developed doesn't require any of the invasive or destructive tactics that they used in their initial research. They've now unlocked 2011-era IronKeys—without destroying them—more than a thousand times, they say, and unlocked three IronKeys in demonstrations for WIRED.
 
Imam jedan Transcend 16Gb, crni USB flash 3.0, više od 10 godina i radi kao zmaj. Doduše na njemu je uvek poslednja Windows instalacija i osnovne aplikacije(Photoshop, WinRAR, Office...).
 
Transcend JetFlash 8GB USB 3.0, stvarno sam zaboravio kada sam ga kupio, ima 15 godina mislim... Još uvek je dobar i staje Windows instalacija na njega.
 
Corsair Flash Voyager 1 GB :cool:, ne pamtim koliko je star. Dobio sam ga na poklon kad sam kupio prvi PC pre skoro (mozda i vise) 20-ak god.
Sa gumenom zastitom. I dalje radi, sluzi kao bootable AOMEI disc.
IMG_20231025_002212.jpg
Pronasao sam i test brzine koji sam radio 2008, ali je fleshka nabavljena dosta ranije.
U vreme kad nisam ni znao ni da instaliram Win, a kamo li da radim testove..:p
FlashToolkit_Corsair Flash Voyager.png
 
Transcend Jetflash цркао после једно 10 година рада.
Имао сам један Corsair flash voyager, завршио је каријеру после две године.
Имам и неки Corsair extreme go, aли је смеће па га слабо и користим.
 
Uhah. nešto prilčah malopre sa kolegom pa se frapirah vremenskom distancom.
Kingston Data Traveler II, 1GB, i dalje u životu i punoj funkcionalnosti i brzini. Koristim ga svakodnevno za sitne fajlove (posao i privatno). Brz upis, može da postidi mnoge moderne fleševe.
Više se i ne sećam kada sam ga kupio ali bio je debelo plaćen (u to vreme jedna od najbržih i najskupljih fleški). Mislim da je negde oko (pre) 2005-e. Sa obzirom da je plaćen u DEM, verovatno oko 2003-e.
Pitam se koliko li je pregazio upisa i TB do sada ...
 
Krajem 2001-e, da- Ali trajao je prelazni period još neko dobro vreme.
 
Corsair Flash Voyager 1 GB :cool:, ne pamtim koliko je star. Dobio sam ga na poklon kad sam kupio prvi PC pre skoro (mozda i vise) 20-ak god.
Sa gumenom zastitom. I dalje radi, sluzi kao bootable AOMEI disc.
Pogledajte prilog 410429
Pronasao sam i test brzine koji sam radio 2008, ali je fleshka nabavljena dosta ranije.
U vreme kad nisam ni znao ni da instaliram Win, a kamo li da radim testove..:p
Pogledajte prilog 410431
Imao sam i ja jedan ovakav, ali odavno vise ne radi. Bas sam voleo ove gumirane flash-eve. Omiljeni mi je bio Kingston DTR500 64GB, jedan od najboljih USB2.0 flasheva. Rado bih kupio opet neki gumirani, ali ne vidim da ih nesto ima u ponudi.
 
Onda još gore ako sam ga kupio početkom 2002-e i platio 120€ :D
 
Nazad
Vrh Dno