Šta je novo?

Koliko vam dugo traje USB flash drive?

TMEV

Slavan
Učlanjen(a)
04.07.2009
Poena
319
Ja imam skoro 5 godiina star Corsair USB od 1GB i poceo je nesto da zeza. Imam i drugi flesh od 8GB koji mi samo sluzi za prebacivanje vecih fajlova. Ovaj od 1GB mi je vise nego dovoljan za normalnu upotrebu i bukvalno svakodnevno sam pisao-brisao. Znam da mu se izgleda blizi kraj, iako je data garancija na 10 godina, sto nije ni vazno vise. U svakom slucaju palo mi je na pamet da otvorim temu sa ciljem da cujem vasa iskustva- koliko je vama trajao ili jos uvek traje USB? Zanima me da li je 5 godina mnogo ili je to nesto uobicajeno.

(Imam osecaj da ovi veci flashovi su podlozniji kvarovima, jer pre onog od 8GB jedan isti takav je riknuo posle 2 meseca)

preoblem je u kvalitetu, jer su se ranije pravili i to tako skupi, a i pravljeni kao hand made, pa su kvalitetne izrade, jos je to corsair, ja se secam uzeo moj brat pioneer dvd rezac za 120e ATA, i dan danas radi, a ovi noviji se kvare i posle godinu dana, i za tih godinu dana ne rade kao ovaj. To je stvar i raniji tft monitori bez mrtvih pixela, a danas svaki ima falinku, masovna proizvodnja sux. :(.

Meni je na asus tft 193s, tek posle 3,5 godine se javio samo jedan mrtav piksel. A asus nije ni bio nesto poznat za tft, pa prosudite sami.

Imam jedan fles 256 transcendov koji me sluzi vec 5 ili 6 godina i nemam nikakvih problema sa njim osim sto je USB 1.0
Imao sam kongstonov DT101 od 4GB i on me je sluzio dok mu nije istekla garancija naime prestao je da radi 3 godine i 6 dana nakon sto je kupljen (maler zar ne?)
I trenutno imam DT C10 od 8GB i za ovih godinu dana radi perfektno

DA SE POHVALIM:Ja imam 32mb APACER 1.0 2002.god dobijen kao rodjendanski poklon,velicine je kao 8210 nokia ako se neko seca.Drugi koji i dan danas radi kupljen je kada se otvorila fabrika IT opreme kod nas u Arilju 256mb krajem 2003(ako se dobro secam) takodje dobijen na poklon.
Imam take ms 8gb vec dve godine gumeni tribal serija i fenomenalan je.Nazalost zbog velicine fajlova koje prenosim koristim ext 2,5" HDD.

Svi flesevi rade i dan danas, Kingston 256mb, 1gb, 2gb, 8gb... Apacer 2gb, 8gb... Cak i neki reklamni no name uzorci od 1gb i 2gb...

Da budem iskren ne znam nikog kome je fles riknuo a da prethodno nije mehanicki ostecen

moji flashevi:

Verbatim - 3 godine, i radi
Kingston 4GB - 2 godine i radi
Transcend 8 GB- crkao nakon tacno godinu i jedan dan (simpaticno, zar ne? :D)
No name kinez 2gb - vrisnuo nakon godinu i po dana.
Flash nepoznatog proizvodjaca, bez ikakvih informacija o proizvodjacu na sebi dobijen pre 7 godina... radi (What a f... is that?)

Kingston 16GB - videcemo....

meni je svaki flash, a kupio sam ih bar 10tak trajao par dana tj dok ga nisam dao nekome da nesto prebaci :d

Primetio sam da se ovi noviji flesevi od 8 i 16gb lakse zaglupe tipa pocnu da ocitavaju nebulozne velicine da imaju 160 ili 80gb da ne mogu da se formatiraju iz operativnog sistema nego samo pomocu alata za oporavak koje je preporucio i proizveo proizvodjac i sllicno, a matori Kingstoni od 1 i 2gb su skoro neunistivi pisani i brisani svakodnevno a nemaju probleme kao ovi iz novih serija.

Другар се купао са флешом у џепу на Ади. Флеш и даље ради. Кингстон 4ГБ неки, плаћен 40 евра некад.

rade ispravno sve dok ih ne poklonim nekom ...
posle toga nemam tačnu evidenciju, ali koliko znam svi rade i dalje...

Kingoston data Traverel 8GB opran N puta u veš masini (ne znam koji su praskovi bili u pitanju, sumnjam na Merix) i radi kao zmaj. Prethodni, potpuno isti, isto puta opran, izgubljen, nadam se da će služiti i tom ko ga je našao! :D

meni je crkao moj omiljeni ocz turbo v2 od 2gb... spontano i samostalno, samo je prestao da sija...
godina, nemam pojma kolko, kostao je 40$ u usa nekad...

SanDisk CRUZER Extreme 32 GB, kupljen pre 3 godine, odlično radi, nemam nikakvih problema, sve pohvale.

Apacer AH322 4 GB radi 4. godinu, Canyon 128MB ne znam koliko dugo već. Pre njih, niz Apacera koji su radili, poklonjeni ili prodati dalje.

Sa druge strane, 2 identična crvena Verbatim od 2 GB, ali iz različitih serija, nisu sastavili 2 godine. Drugi dobijen kao zamena za prvi.

Čitam: "Drugar se kupao sa flešom u džepu na Adi", "Kingoston data Traverel 8GB opran N puta u veš masini (ne znam koji su praskovi bili u pitanju, sumnjam na Merix)".

Ne razumem se baš najbolje u te tehnologije, ali kako je moguće da fleš dođe u dodir sa vodom, praškom... i da posle radi, jer to je ipak elektronika???

Kingston 8gb neki zeleni, prosao sito i reseto i naravno radi vec skoro 4 god:)

Čitam: "Drugar se kupao sa flešom u džepu na Adi", "Kingoston data Traverel 8GB opran N puta u veš masini (ne znam koji su praskovi bili u pitanju, sumnjam na Merix)".

Ne razumem se baš najbolje u te tehnologije, ali kako je moguće da fleš dođe u dodir sa vodom, praškom... i da posle radi, jer to je ipak elektronika???
ako ga ne palis mokrog, voda moz samo da mu se sagne :p

Zaboravio sam Apacer 512mb koji je preziveo kupanje u trajanju od pola sata u Grliskom jezeru... ali opel kadet brata moje bivse devojke bio mu je uspesan dzelat :D , tacnije ultrakvalitetan michelin pneumatik :D

Rade dok ih ne izgubis.
Par komada koje sam imao , nije dan nije crkao, ali sam ih sve izgubio.
Apacer 2Gb radi i dan dans , njega sma poklonio ,pa je preziveo bar 4 godine
Chaletu je crko Kingstone 16Gb posle 2god i zamenio ga za Pqi 16Gb ,radi nesto vise od godinu dana

Јесте електроника али без механичких делова, па тако не може ништа да "зариба". Наравно, ја не препоручујем да се купате са флешевима да бисмо проверили који су водоотпорни, само преносим искуство.

Prvi fleš koji sam imao je Apacer HT203 od 256MB, dobio sam ga za rođendan pre ne znam ni ja koliko godina, znam da je tada koštao oko 40€, još uvek radi bez problema.
Posle sam kupio Apacer AH320, od 2GB, koji je crkao (prebacio sam nešto na fleš da odnesem drugu, i kad sam stigao kod njega, fleš više nije radio) nakon dve godine, ali još je bio u garanciji. Dobio sam pare nazad i kupio Kingston DT100 4GB (čitaj: za*ebao se), koji kao radi još uvek.

Traje mi godinama obicno. Uvek izgubim pre nego se pokvari. Samo je jedan Data Traveler zezao pre nego sam ga izgubio.
Radio je ali si morao 2-3 puta da zapocinjes prebacivanje filma ili tako nesto vece. Ili prebaci prvih 1-2 a na trecem zakoci, pa kao prebacuje a ono stoji u mestu.
Ne koristim ih bas cesto.

Poslednja izmena:
Traje mi godinama obicno. Uvek izgubim pre nego se pokvari. Samo je jedan Data Traveler zezao pre nego sam ga izgubio.
Radio je ali si morao 2-3 puta da zapocinjes prebacivanje filma ili tako nesto vece. Ili prebaci prvih 1-2 a na trecem zakoci, pa kao prebacuje a ono stoji u mestu.
Ne koristim ih bas cesto.

Ja upravo to hteo da kazem a vidim bar dvojica se zale na Kingston. Pre nego sto sam uzeo Corsair od 8GB kao rezervu, imao sam Kinston od 8GB, i upravo je tako kocio povremeno sto me je izludjivalo. I sta mislite sta je bilo sa njim? :)
I ja sam ga izgubio negde u dubokom snegu, a mozda je bolje sto je tako zavrsio. Da li je moguce da su Kingston tako losi? Mislim, ajde tu i tamo da se nekom desi ali vidim da nije slucajnost !

Kingston data travel 8 giga godinu ipo rikavela ali prebacio boga.Nadam se da ce me novi jet fles 600 bolje sluziti jer garancija od pet godina trebala bi da uliva poverenje.

Ja imam SanDisk cruzer od 16gb i traje mi tri godine.Bas ga njakam i gledam filmove sa njega na dvd-ju.
Prosto radi savrseno.

Kingston DataTraveler 8 GB, 3.5 godine kako radi i nadam se da ce jos toliko raditi.

Vrh Dno