Šta je novo?

Koliko vam drzi os

• Začetnik teme Začetnik teme c3
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

c3

Čuven
Učlanjen(a)
05.04.2003
Poena
649
Meni win xp stoji jos od januara prosle godine a redovno ga maltretiram i zlostavljam istina da sad vec zauzima 1.5gb i da one zelene kocki treba 12 puta da prodju da bi se ucitao win ali me jako dobro sluzi

Ja drzim cist i sredjen ghost image sa potrebnim programima. Kad pocne da zeza, bakepujem sta mi treba i zviznem image.

a sta kazete da li ga vredi drzati toliko

c3 je napisao(la):
Meni win xp stoji jos od januara prosle godine a redovno ga maltretiram i zlostavljam istina da sad vec zauzima 1.5gb i da one zelene kocki treba 12 puta da prodju da bi se ucitao win ali me jako dobro sluzi

RUN/ pa kucaj : "sfc /purgecache". Smanjice ti se zauzece prostora na hardu.

Nemogu da verujem za to nisam znao ukucao sam to i sad mi win zauzima 1.2gb a na hardu imam 0.5gb vise.
Hvala!Poz!

a kako da namestim da mi se windows ne ucitava toliko puno.Znaci da te tri kockice prodju sto manje puta

pa dobro je to da mi nije pao a bio sam ga mucio.
Sta mu sve nisam radio.
Ocu da kazem da je jako stabilan

pa dobro je to da mi nije pao a bio sam ga mucio.
Sta mu sve nisam radio.
Ocu da kazem da je jako stabilan

Meni stoji jako dugo i ne da mu treba da prodje 12 puta nego 22 ali radi super mrzi me da sve ponovo instaliram ali blizi mu se i taj dan 🙂

12 puta pa koje vi masine imate?? 286??? 🙂
ja na svakih godinu dana krenem sve ispocetka i drzim se na 4 puta

c 1.1 256rama maticna chaintec via6ct5-tako nesto
maxtor 40gb 5400rpm

Barem 4-6 meseci izdrži 🙂 Ako znas sta koristis, i ne instaliras/uninstaliras mnogo gluposti radice sasvim ok 🙂 (Zar nije za to napravljen 😛)

Meni na TBird 1G, Maxtor 80GB 7200,512 Ram-a prolazi "zmijica" jednom. Prvo ako imas mogucnosti uzmi Hard na 7200, kucaj msconfig pa u sekciji za start up, otkaci (tj ne otkaci) sto neces da ti se ucitava pri startovanju, isljuci nepotrebne servise(bilo je ranije reci o ovome, malo proceprkaj) i meni recimo jos pomaze i Norton WinDoctor. Mozda ti jos 256 ram-a ne bi skodilo. To je ukratko to.
POZ

Re: Ja Nekako Volem Da Ga Ubijem Na Svakih...

Meni izdrzi oko mesec - dva, al snimio sam ghost image sa svim programima, tako da ga ghoustujem i za oko sat vremena opet sljaka kako treba...
A svi dokumenti su mi na drugoj particiji, tako da zaista ne moram nishta da spremam - samo preko prve particije i gotovo (sve vec podeseno... ma loodilo)

A inache najduze mi je drzao Millenium (oko godimu dana cini mi se)
BTW ovaj sys gore o kome pricam je XP naravno

Istina dobro bi mi doslo jos 256rama mislim da cu uskoro nabaviti a za hd videcu.
Ma meni nesmeta sto se tako ucitava dugo win
A kako se pravi i ucitava taj ghost image ajde molim vas objasnite mi

;-))))))))))))

Xp pro imam od septmebra 2001.
Koliko se sećam, reinstalirao sam ga tri puta od tada (jednom je bila moja brljotina). Zadnji put prošlog novembra.

Kod mene u masini su dva harda jedan od 60 i jedan od 80 gb jedan je izdeljen na tri particije drugi na cetri.Na jednom hardu gde mi je kako ga ja zovem glavni win xp (particija od 10 gb) koji je uz to i licenciran radi vec godinu dana bez ikakvih problema redovni update,maltretiram ga nevidjeno na njemu se igram stim sto sam samo igre instalirao na drugu particiju ostalo je sve na c,ne znam koliko instalta uninstalta do sada,jednostavno sta da kazem radi besprekorno.Zauzimami 4.5gb na particiji.Na drugom hardu je windows koji jedva traje par sati rada zasto zato sto tamo o/c.pa onda preterujem i normalno puca ali zato je tu gost image fajl pa se to brzo resi.Inace meni gostovanje windowsa traje 9 minuta. cheers

Hm, moj XP pro radi vec jedno 2 godine bez reinstalacija.

c3 je napisao(la):

Za pocetak nabavi Ghost 2003. Ne moras punu instalaciju nego samo exe koji je tezak oko 1MB. Program je krajnje jednostavan, a mocan.

Ako imas samo jednu particiju na hardu moraces da napravis jos jednu, ili eventualno da ghostujes na drugi hdd. Postoji mogucnost da image snimis na jedan ili vise CD-a.

Ja drzim jednu malu particiju od par GB samo za ghost.

Pa ovako...
1. komp: Windows 2000 - radi vec 8 meseci sasvim OK, komp je upaljen 24/7...
2. komp: Windows 98 - 3 godine BEZ reinstaliranja - radi kao da sam ga juce postavio - ali zato radi 3-4 sata dnevno samo Word.
3. komp: Windows 2000 - eto sretni 6. mesec, radi ko podmazan, 24/7...

c3 je napisao(la):

;-))))))))))))
Pop ti rece kako se pravi gost,ali te verovatno kao sto je i mene mucilo (muci i tebe)jel tamo ima dosta funkcija,ja da budem islren mislio sam da je komplikovano ali nije ja cu ti objasniti korak po korak.
1.instaliras Norton Ghost 2003
2.odes u opcije Ghost Utilitis
3.Onda Norton Ghost boot wizard onda upacis flopy samo next i napravis boot flopy diskety sa norton ghostom.
4.Sledece dizanje pravis sa tog flopy-a ucices direktno u norton ghost
5.ides na opciju image to i odaberes particiju od koje hoces da napravis ghost image fajl on ce te pitati gde da taj image fajl sacuvas ti odaberi zatim kad te pita koju kompresiju ti odaberi fast i to ti je to,
Kada ti hoces da gostujes fajl koji si napravio ides ovim redom
1.ubacis ponovo tu disketu ides na opciju From Image to i onda odaberes image fajl koji si pre toga napravio i particiju na koju ces da gostujes.I to ti je to nadam se da sam ti malo pojasnio pozdrav i sa srecom!

Ma ja se trudim da ga odrzim u zivotu 1-2 meseca.. Isto vazi i za Win ME.
Zato Linux radi vec godinu dana... cheers

Dandy je napisao(la):
XP postoji tek godinu i po dana.... Tako da ti toliko radi bez reinstalacija.

😉

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Dandy je napisao(la):
XP postoji tek godinu i po dana.... Tako da ti toliko radi bez reinstalacija.

😉
Pa to mu dodje to... Moguce da sam se malo zabrojao 🙂 Poenta je da sam instalirao XP kada se pojavila final verzija (ona koja je stigle kod nas pre nego sto se pojavila u svetu 😉 ) i od tada sam samo stavio SP1.

Ma OK... NHF! cheers

Svaka cast kako ti toliko drzi..

win98 - 1.5 godina ujedno i najstarija komponenta u sistemu 🙂
inace treba videti listu programa na start->programs ....

Anti Patriota je napisao(la):
inace treba videti listu programa na start->programs ....
Auuu, da... ja sam dosao do cetvrte vertikalne linije sa spiskom programa u 1280x1024 🙂

Kako da se podesi onaj Smart meny sistem na XP-u -> ima programa koje u opste ne koristim a XP ih namesti da se ne vide tek posle mesec dana...

Jel moze ovo da se ubrza?!

Lucas je napisao(la):
Kako da se podesi onaj Smart meny sistem na XP-u -> ima programa koje u opste ne koristim a XP ih namesti da se ne vide tek posle mesec dana...

Jel moze ovo da se ubrza?!
Nemoj da se ljutis, ali ako vec tako stoje stvari, ja bih resenje potrazio u Control Panel-u: Add/Remove Progeams, pa udri po UnInstall-u istog.
Pa ako ga vec nisi startovao vise od mesec dana evidentno je da tebi u stvari taj program i ne treba (barem ne svaki dan) i da ti samo pravi guzvu. Ako se bas jednog dana ukaze potreba za njim uvek ces moci da ga ponovo instaliras, zar ne ?!

Nazad
Vrh Dno