lupio siTakodje moj "Magic" TFT 15" radi vec sestu godinu bez problema (da kucnem u drvo).
Za to vreme monitor sa katodnom cevi bi vec poceo da pokazuje znake starenja...
Eh sad, navodite 5 ili 6 godina kao da je to dovoljno za pricu o kvalitetu. Npr. 15,20 godina za CRT je sasvim normalna stvar.
Ako je nakon 5 godina diskutabilno da li ce tft i dalje biti kao nov, onda ne prelazim na tu platformu. Moj Compaq CRT se tek razradio posle 6 godina.![]()
Eh sad, navodite 5 ili 6 godina kao da je to dovoljno za pricu o kvalitetu. Npr. 15,20 godina za CRT je sasvim normalna stvar.
Ako je nakon 5 godina diskutabilno da li ce tft i dalje biti kao nov, onda ne prelazim na tu platformu. Moj Compaq CRT se tek razradio posle 6 godina.![]()
Evo ja imam Digital, 21" crt, doduse sa mitsubishi diamondtron cevkom, i ne bi ga menjao dok ne crkne. Radim i igram se u rezoluciji preko 1280x960, slika je fina, mekana, divota. Jedina cudna stvar je da sam morao da sa BNC kabla predjem na obican vga, jer nije hteo normalno da radi sa 2600pro !?
Evo ja imam Digital, 21" crt, doduse sa mitsubishi diamondtron cevkom, i ne bi ga menjao dok ne crkne. Radim i igram se u rezoluciji preko 1280x960, slika je fina, mekana, divota. Jedina cudna stvar je da sam morao da sa BNC kabla predjem na obican vga, jer nije hteo normalno da radi sa 2600pro !?
trenutno imam spva panel, a pre toga sam samo pikao aperture grill tehnologiju. CTX 17`, taj monitor je TFT u CRT telu, nema razlike; pa viewsonica P seriju 17` i mogu reci da zamor ociju nisam nikad ni znao sta znaci, a na poslu buljim u razne monitore i osetim razliku.
zracenje, tjah ko ce ga znati.
i pored ovog TFTa koji je bezmalo u top segmentu monitor panela, moram da priznam da je mrtva trka oko zamaranja ociju, cak se tripujem da mi je vise prijao aprerture grill.
sliku je svavako imamo masniju za klasu, no to ko sljivi i ova je dobra.
naravno da se dopunim, ja sam imao vrhunske 17`, tako da to nije za poredjenje. svakako da su ove kante od 17`crta bolje od najgoreg TFTa...
no vrhunski ili dobar crt i zamor ociju ne ide jedno sa drugim (ako poshtuje svoj refresh rate i ima konstantnu sliku), cak mozda TFT i manje prija oku zbog svog agresivnog kontrasta i nekako preostre slike, no....
svakako da su ove kante od 17`crta bolje od najgoreg TFTa..
Izvini, šta si hteo ovim da kažešm ništa ne razumem, na čemu si
PHP:svakako da su ove kante od 17`crta bolje od najgoreg TFTa.. [/QUOTE] da samo losh CRT zamara ochi, dobar ne. prem da mislim da se to videlo i iz proslog posta :P. na cemu god da sam, ti si na necem drugom ;) [QUOTE="R_U_S, post: 1379863, member: 4661"] Kakav bre CRT, aman zaman, čovek kada vas posluša pomisliće da ste svi neki profesionalci, sve sami videomontažeri i štampari u pm :-devil-:[/QUOTE] gde pise da nismo, da nisi ti neka baba gatara, ili si samo loshe sarme jeo
A jer trebaju tft monitorima screen saveri? Dobio sam novi LG iz potpisa pa me zanima. Pre neki dan sam video jednam mali crt (10") na kome se tacno vidi obrazac programa koji je na toj kasi radio.
Nema to veze sa tft-ovima, ja sam to vidjao i na crt-ovima...A jer trebaju tft monitorima screen saveri? Dobio sam novi LG iz potpisa pa me zanima. Pre neki dan sam video jednam mali crt (10") na kome se tacno vidi obrazac programa koji je na toj kasi radio.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari