Šta je novo?

Koliko su i da li su kompjuterski zvučnici Logitech Z906 lošiji od...

• Začetnik teme Deleted member 30833
  • Datum pokretanja
Ma nema tu pravog okružujućeg efekta ako nemaš prednje satelite i centar dovoljno velike da subwoofer bude stvarno sub, tj. da je crossover na 80 ili maximalno 90 Hz. Kod svih ovih sistema, kao i kod tih Logitech, sateliti su premali pa je subwoofer ustvari woofer, tj. pokriva skoro celo bas područje, crossover je negde između 150 i 200 Hz. To znači da ćeš biti svestan pozicije subwoofera u prostoriji. Tako da ti je svejedno, ako sistem nema front i centar satelite veličine solidnog bookshelf hi fi zvučnika, sve je to otprilike isto što se tiče surrounda, a razlike se vide samo u kvalitetu i čistoći zvuka.

Hvala na odgovoru ;)

Već duže vreme planiram kupovinu i non stop je odlažem upravo zato što u porodici smo glasali da hoćemo i čist stereo zvuk i čist surround a finansije ne dozvoljavaju zato što takve stvari kao što su 5.1 sistem i avr koštaju i po par hiljada evra a da je ekstra i da je novo. Evo na primer Dali, Q Acoustic, Monitor Audio, Kef i ostali koštaju minimum 100 evra a još toliko je potrebno izdvojiti za AVR da bi se dobro čuo stereo. Zato i razmišljamo i da kupimo 5.1 neke obične (ili Logitech ili HK kao iz prvog posta) a da daju iole okružujući zvuk, pa da sa druge strane kupimo posebno 2.0 plus stereo risiver za drugu sobu gde bi se slušala samo muzika.

Pa ne mora 5.1 i stereo da se isključuju. Kad imaš dobre prednje satelite, oni opušteno mogu da rade i u stereo modu. Ja bih pre uzeo dva dobra zvučnika i neki sub. A rear i centar da dokupiš kasnije kad bude para za to.

Ma znam nego smo mislili da prođemo jeftinije ako kupimo neki običan 5.1 "kompjuterski sistem" za surround i 2.0 tipa Q Acoustics 3020 plus stereo risiver.

Ako idem na primer na Monitor Audio i želim all-in-one rešenje (5.1 sistem i za stereo i za surround) tada to košta:

http://shop.4audio.rs/shop/zvucnici/monitor-audio-bronze-komplet/

plus AVR od 700-800 evra i vidiš do koje cifre dolazim. Pomenute sam slušao (Bronze 2 bookshelf) i imaju standardan zvuk za stereo, ni predobar, ni preloš :p

Pa ti q acoustics mogu i da se upare sa nekim subom. Još jedan centralni i dva neka mala prdavca za rear i imaš 5.1 kojem logitech i bilo šta od ovih 5.1 sistema koje si gledao ne može ni da prismrdi. A nećeš pući ni blizu para koliko košta onaj Monitor sistem.

Pa sto gledas stvari koje su izvan tvojih finansija ;) U tom "sportu" nema "plafona" *** uvek ima bolje/jace/drasticno skuplje, itd...
Za filmove/igre ce dobro all in one ht (neki onkyo 5.1/7.1/2 npr.) resenje zvucati dobro, dokupis posle/odmah malo bolji par prednjih za stereo i uzivas ;). Mozes proci ok i za ~1000 e ;) a takvo resenje ce biti itekako bolje od logitecha. Ako ides preko madjara npr. za ~1000e mozes i pojedinacno (aka ok 7.1/2 risiver, ok 5.1 komplet za filmove/igre i ok front par za stereo/7.1 surround). Posle mozes i drugi woofer da kupis, itd... itd...

hmmm ajde i ja da se nadovezem jer mi treba u sustini solidno 5.1 resenje <1000e, recimo oko 800 :D trenutno imam z5500 ali me je smorio i uzeo bih nesto kvalitetnije ali bez opterecivanja...

pogledah ovo http://shop.4audio.rs/shop/kompleti-zvucnika/jamo-studio-s-426-hcs-3/ i izgleda mi sasvim adekvatno za to sto meni treba... mozda i OP bude zanimljivo... jel ima neki predlog za pojacalo i woofer koji bi isao ok sa ovim setom, mozda neka alternativa u tom cenovnom rangu?

Nazad
Vrh Dno