Šta je novo?

koliko stepeni toliko popusta.

malaopasnost

Cenjen
Učlanjen(a)
24.03.2013
Poena
154
U cemu je caka. Na prvu ruku reklo bi se da na primer uz smart 1000 mogu na jedno 30 stepeni dobiti popust na S5 u iznosu od otprilike 16k 17k. Hmmmmm.

Marketing. Da stalno pratis sajt:) i kupis ranije da se ne smrzne popust:)

Ti popusti sto se smrzavaju su bolji :d
Onaj prvi sneg sa telefonom ili simfre je najbolja promocija ikada. Ne racunajuci VIP sa vaucerima i telefonom

Meni se vip cini neisplativijim od Telenora sada:( ne bas ali harikiram:)
Stari paketi bi ne vise privukli uz one zimske popuste nego sada kuvanje:)

Trenutna situacija je sledeca:

-Vip je zakomplikovao svoju ponudu i to moze jedino klincima da bude interesantno. Klikni za fb, uzmi dodatak za yt.. Net ogranicen, neogranicen. Mora 3 obr.perioda, ne mora... Dodatak X ima prioritet, onaj dodatak Y nema prioritet dok se ne potrosi Z saobracaj.
Kazem, to je za mladje koji vole da petljaju :).

-Telenor ima vrlo jednostavne dodatke, toliko i toliko minuta, poruka, megabajta.. I sto je vazno - po povoljnim cenama.

Poslednja izmena:
To je za one koji gledaju da stede (mozda i previse..). Matorci nisu retkost medju njima!

-Telenor ima vrlo jednostavne dodatke, toliko i toliko minuta, poruka, megabajta.. I sto je vazno - po povoljnim cenama.
Telenor dodaci povoljniji od ostalih? Ne bih rekao. MTS prepaid je trenutno najnepovoljniji (plus nema minute ka svim mrezama u bilo kojoj promociji), ali zato postpaid, prilicno odredjen, i VIP su ipak jeftiniji.
Seckanje na 7 dana je za one koji extremno mogu da planiraju potrosnju - to ne mogu ni klinci matematicari. Cim se saobracaj brise posle 7 dana, ili je isplatiji postpaid (za one koji moraju cesce od 1x/7dana da kupuju dodatke) ili je isplativiji prepaid/postpaid na 30 dana.

Znam, "konotrlisem" sestrice i bratanice - stalno se nerviraju sto ili moraju vise od jednom u 7 dana da kupuju, ili sto im propadne, kako ko :)
(P.S. MTS ovde nema ponudu, jedino postpaid kod njih ima smisla za telefoniranje/SMS/data)

Trenutna situacija je sledeca:

-Vip je zakomplikovao svoju ponudu i to moze jedino klincima da bude interesantno. Klikni za fb, uzmi dodatak za yt.. Net ogranicen, neogranicen. Mora 3 obr.perioda, ne mora... Dodatak X ima prioritet, onaj dodatak Y nema prioritet dok se ne potrosi Z saobracaj.

Slazem se uz dodatak da je VIP za onoga ko zove vecinom u mrezi, pa moze lepo da se iskombinuje uz ove nove Smart pakete.
Sto se samih dodataka tice, Telenor je tu najjeftiniji i najkonkretniji.

edit, alfa pa kako je VIP jeftiniji? Vidi koliko je gde dodatak minuta, sms i mb...

Poslednja izmena:
Vip paketi su preskupi i apsolutno besmisleni; prvenstveno što prakticno nemaju internet dodatke. One "dečije", tipa za fb, yt i sl. ne računam za ozbiljne internet dodatke.
Smart 1000 kosta 2100 din; sta da radim ako trosim prosecno 800-1200MB interneta mesecno? Verujem da oni očekuju da kupim onaj veci od 4000din ili pak da uzmem 5-6 dodataka za pricu po 140din?

Poslednja izmena:
Vip paketi su preskupi i apsolutno besmisleni; prvenstveno što prakticno nemaju internet dodatke. One "dečije", tipa za fb, yt i sl. ne računam za ozbiljne internet dodatke.
Smart 1000 kosta 2100 din; sta da radim ako trosim prosecno 800-1200MB interneta mesecno? Verujem da oni očekuju da kupim onaj veci od 4000din ili pak da uzmem 5-6 dodataka za pricu po 140din?

Pa i dalje postoje standard paketi...

Slažem se. Ti standard paketi mi deluju bolje, ali opet kad se doda 300 ili 500MB na recimo Start700, ispadne skoro 2500din. To je opet mnogo.
A tek što imaju jako interesantnu cenu megabajta ako se slučajno zahebeš pa ne kupiš dodatak na vreme.

Standard je ostao cista navlakusa, "otvoren" internet protok je sa namerom ostavljen takav i ceka naivca i neznalicu u zasedi.

Mislio da pricamo o pripaidu primarno, gde je prilicno neisplativo koristiti dodatke na 7 dana, ma koliko se to nekome cinilo zgodnim. To je samo navlakusa.
Kod VIPa ces platiti VIPZaSve i miran si ceo mesec.
VZS je 500 dinara, 300 dinara za manji - kod Telenora je 200 minuta 500 dinara (kao i VIPZaSve koji nudi i SMS i MB i minute u mrezi preko). 100 minuta je 300 dinara, opet kao i manji VZS koji nudi i SMS i MB.
VIP Smart je prilicno los sada, osim za samo razgovore u mrezi :( VIP Standard, zbog mogucnosti prekoracenja neta, odavno nije interesantan.

Desp, VIP Smart ima 1/3GB pakete uz telefon po nizim cenama. Ovako... *** :)
Zato varijanta VIP Online (osnovne tarife, uz 300DIN za 1GB, i 140din za 40 minuta, i 100din za 1000 SMSova, pa kombinovanje po zelji je laganija opcija)

edit, alfa pa kako je VIP jeftiniji? Vidi koliko je gde dodatak minuta, sms i mb...

Na delu sa mobilnim toga nema iz nekog razloga, ali ovo pise u samoj promociji iz teme:
"
Promocija važi do 18.08.2014, uz ugovornu obavezu od 24 meseca i ne može se kombinovati sa promocijom Unovči svoj stari telefon kao ni sa internet tarifnim dodacima od 1 i 3 GB."

Postoje i dodatni internet paket za sve tarife, ako nećeš te dečije:
http://www.vipmobile.rs/privatni/vi...aketi/dodatni-mb-za-prenos-podataka.2045.html

Pitanje je koliko je isplativo... :)

To su dodaci samo za stare smart pakete ( i za standard)

Poslednja izmena:
Da, to je to. Dobra je i cena. Ubeđen sam da ih nije bilo pre neki dan. Čak su mi pre neki mesec i mailom odgovorili da nema takvih dodataka.

A šta znači ovo:
Dodaci Mini Džoker i Džoker imaju niži prioritet potrošnje u odnosu na smartove iz tarife.

To znaci prvo se trose svi smartovi, a zatim dodaci Dzoker i Mini Dzoker.

Tako sam i pomislio, ali sam bio siguran da grešim.Ne razumem ih stvarno zašto tako rade.
Znači, logika je ovakva: potrošim sve smartove, onda kupim taj internet dodatak, a onda i par dodataka za priču, pa eventualno i onaj za SMS? Besmisleno. Kao da imaju tamo nekog koji pravi planove kako da *****u ljude.

Edit:
Ovo je "još bolje"
Dodaci Pričalica i Kuckator imaju niži prioritet potrošnje u odnosu na smartove i Vip minute iz tarife.
Prikazane cene dodataka predstavljaju naknadu za korišćenje višekratnog dodatka u okviru jednog obračunskog perioda. Minimalno korišćenje višekratnog dodatka je 3 puna obračunska perioda.
Ako slučajno nekad zatreba, mora da se koristi još najmanje 2 meseca :S:

Poslednja izmena:
Pa tako su sve do sada radili... Jedino za onaj rodjendanski popust jos ne znam sta su planirali da zeznu:)

Nije mi samo jasno kako još uvek opstaju kao firma... Verovatno ih reklamiranje izvlači, ali to baš košta.....

Pa imaju te akcije sa telefonima. Mada ne znam kako će proći sa ovim novim smartovima ako nemaju trajno neki popust na telefone.

Nazad
Vrh Dno