Šta je novo?

Koliko ploca utice na performanse???

Monah 0007

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2005
Poena
620
Imam Asus M2N plocu,to je nforce 430 chipset.Na njoj je amd 6000+,2x1gb ddr2 667mhz,ati gigabyte 3870 ddr3.E sad,zanima me da li ove komponente rade na njoj kao sto bi radile na nekoj skupljoj???Koliko ploca utice na performanse i da li vredi menjati je za neku bolju???I da,dobijam li na performansama ako ubacim kingston HyperX 800mhz umesto ovih ddr2 667mhz?:wave:

Pa naravno da utiche, sad koliko to vec zavisi. Npr. ploche sa AMD chipsetom su neshto brze od onih sa nV pogotovo komunikacija sa HDD-om je brza, a shto se memorije tiche slobodno uzmi obichan value ram na 800mhz neces osetiti neku razliku na relaciji hyper-x ili value ram na 800mhz :wave:

Sto se tice ploce nemas racuna prelaziti na jacu jer taj x2 nemoze se overklokovati puno najvise 300MHz a memorija se isplati preci na Hyperx 800mhz, a grafika ce ti isto raditi i na boljoj ploci kao i na toj.
Ja licno imam tu plocu i grafiku 9600 GT probo sam na boljoj isto je radila nista veci klok nisam postigo.
Ako hoces bolje performanse onda predji na intel neki iz serije e8xxx.
Ako imas kakavi servis da ti odradi voltmod za memoriju jer ta ploca nemoze puno podici napon memorije najvisi napon je 1.9v sto ti je malo za hyperx jer ona radi na 2.0 do 2.1v.

Sto se tice ploce nemas racuna prelaziti na jacu jer taj x2 nemoze se overklokovati puno najvise 300MHz a memorija se isplati preci na Hyperx 800mhz, a grafika ce ti isto raditi i na boljoj ploci kao i na toj.
Ja licno imam tu plocu i grafiku 9600 GT probo sam na boljoj isto je radila nista veci klok nisam postigo.
Ako hoces bolje performanse onda predji na intel neki iz serije e8xxx.
Ako imas kakavi servis da ti odradi voltmod za memoriju jer ta ploca nemoze puno podici napon memorije najvisi napon je 1.9v sto ti je malo za hyperx jer ona radi na 2.0 do 2.1v.

hyperx 8500 radi na 2.2v fabricki, mada je ja drzim na 2.1v 1066 5-5-5-15 kao sat.

Da da,sad videh da je HiperX na 2.0V...A M2N moze do 1.9V...Da li mogu na ovu plocu Geil ultra dual 800mhz,za njega pise da radi od 1.8V do 2.3V,pa nisam siguran sta to znaci...???

Ja ti lepo kazem uzmesh obichan Kingston Value, ako necesh da ih terash preko 800 ubacish i vozish ;)
Za bilo kije performace ram chesto treba preko 2v da bi radio na maximalnim setovanjima, a to tvoje plocha ne moze :type:

Moze!Stavio sam Geil Black Dragon CL5,ali sam u biosu postavio 4-4-4-12.Na memoriji pise da radi na 1.8V,a na Black Dragonu CL4 pise da radi na 2V.Ja sam stavio CL5 i bez dizanja napona radi na 4-4-4-12.Eto resenja.Samo ne radi mi na punih 800mhz zbog glupog mnozioca,a mrzi me da podizem FSB da bi je doterao na 800mhz. PS.Da se ja pitam ja bih tuda proterao taj kamion....:wave:

Nazad
Vrh Dno