Šta je novo?

Koliko naplatiti?

= IGY =

Slavan
Učlanjen(a)
31.07.2006
Poena
465
Dobijam video snimke od duzine recimo 1min, bude ih po 4-5 i moj zadatak je da ih sve slozim zajedno i izrenderujem ih u jedan video koji bude tih 4-5min dugacak.
Treba da to dignem internetom kada zavrsim na neki od servera(rapid i slicno) kako bi narucilac usluge mogao to da skine.

Bude posla recimo 3-4 puta mesecno, cesto dobijem i slike koje treba da spojim u jedan video i slicno, u glavnom nadam se da ste ukapirali poentu posla. :)

Ono sto me zanima ako uzmemo u obzir da traze da bude profesionalno i da se radi sve u Sony Vegasu i treba se to sve dici na server a fajl poneakad bude i ~200MB(treba to uploadovati), na svaku njihovu zelju moram da dodam nesto sto zamisle, u principu potrebno je dobro poznavanje programa i kodeka(kompresijom) sa kojima se radi.

Koliko mislite da je realna cifra, koliko naplatiti ovo?

Hvala unapred.

Poslednja izmena:
pa gledaj da uzmesh bar 3-4-5e po satu ... u to racunash i vreme dok on kompres dekompres itd..
znachi ako bude po 2 sata posla * 5 = 10 sati .. * 5E nek bude 50 e ... e sad upload nek naplatish
josh neshto ne znam ... ovo ti je neki minimum ...
e sad ako ima neko editovanje mozda bude vishe sati itd... ali nemoj ispod bar 5E sat

Tako nesto sam i ja mislio. Meni treba da uradim jedan video(priprema+render+upload) ~2sata. To je 10€
Pa sad oce to biti 1,2,3 ili 10 snimaka mesecno to mene ne interesuje. 10€ po snimku pa oni koliko hoce snimaka to je na njima...

Hvala na sugestiji u svakom slucaju.

:) ja ti iskreno zelim da svaki dan imash puno radno vreme 8 sati ili ti 40 sati nedeljno :0 ..

haha :D To je nemoguce cak i u teoriji ali hvala u svakom slucaju. ;)

Poslednja izmena:
pa dobo eto i pola toga bi bilo cool :) ... cak i cetvrt .. sedish kuci ... nemash
trosak prevoza, trosak za klopu van kuce .. ja sam tako radio za strance remote
od kuce.. sreca radost

bolje ti dogovori ... po danu ... pa nebitno koliko posla ti posalju .... tipa da ti dnevnica bude 40e.

I zapamti ono najbitnije ako ne cenis sam sebe ni drugi te nece ceniti ....

Za cega ti to treba 2 sata , za 5 min materijala ? Ovo nisi trebao nigde da postavis pitanje , uzmi pare cuti i nista ne objasnjavaj . Tih 5 min se izrenda za minut a ostalo je vreme za montazu i upload . Zato o vremenu nepricaj , satnica ti je tolika kolika je i to je ok , a sto se tice kodeka interesuje me sta tu treba dobro da se zna koje ces podesenje izabrati i koji bitrate . Pozdrav !

Ako treba samo "seljachki" da spojish 5 klipova od minut u jedan klip, exportujes i okacish, to ne moze da kosta vise od 20e, jer to nije 20 minuta posla (i to u sluchaju da je 1080p a da imash samo Dual Core masinu). Ako tu treba da se uradi kolor korekcija i neka montaza, export onda moze da traje mnogo duze i na osnovu toga da se naplati. Ja upload ne bih uzimao u obzir, jer ti si kriv sto nemash dobar upload ako si vec prihvatio da radish nesto za pare sto ga podrazumeva :) Mada u principu, ti si kriv i ako ti export traje predugo, to znachi da imash krsh mashinu, pa ne mozes to da naplatish :)

Poslednja izmena:
Spajanje videa se moze uraditi pomocu nekoliko ffmpeg, x264 i mp4box komandi iz .BAT fajla. Verovatno moze i da se napravi i neki automatski upload. Sve u svemu.. pomucis sa prvi put, a posle samo pokrenes BAT file i odes na kafu.

Vrh Dno