Šta je novo?

Koliko moze 9600

vidakm

Čuven
Učlanjen(a)
17.08.2003
Poena
619
Kupio sam Connect3d 9600 i posto u njenom uputstvu ne pise nista znacajno da li neko moze da mi kaze cinjenice tipa na koliko radi (da li je 325/400), kakvu memoriju ima, do koliko moze da se ubrza (s obzirom da GPU nema cooler) i da li su za to potrebni neki specijalni zahvati.

425/450 ima Samsung TSOP 4ns memoriju!
Treba ti Rage3D tweaker!

Na nekom stranom sajtu sam nabasao na test Connect3d 9600 i kazu da joj je maticna vrednost za memoriju 250/500 u odnosu na latenciju memorije. Da li je tih 450 provereni max?

Jeste provereni!
4ns deklartisani cipoovi treba da rade na 250(500)MHz, ali brzina cipa nije jedini faktor koji utice na realnu frekvenciju. Za krajnju brzinu memorije je bitan kvalitet njenog napajanja, voltaza, setovanja za latenciju... Konkretna kartica bez artifakata radi na brzini koju sam ti naveo!

Izgleda da se Max naljutio na mene kada sam mu sugerisao da karticu moze i da pozajmi od nekog sa foruma naprimer od tebe Nedjo i da uradi test, bilo bi lakse i tebi i ljudima koje zanima ova karta. Kaze da opisuje kartice koje dobija samo od sponzora, i opisuje samo ono sto je u interesu sajta???? Nerazumem zasto 9600non pro nije u interesu sajta??

sasami je napisao(la):
Izgleda da se Max naljutio na mene kada sam mu sugerisao da karticu moze i da pozajmi od nekog sa foruma naprimer od tebe Nedjo i da uradi test, bilo bi lakse i tebi i ljudima koje zanima ova karta. Kaze da opisuje kartice koje dobija samo od sponzora, i opisuje samo ono sto je u interesu sajta???? Nerazumem zasto 9600non pro nije u interesu sajta??
Da ne bude zabune, kartica nije moja, licno. Uzeta je za testiranje i maces prikaz u novom Digitalu!

Ja sam nedavno kupio tog Connect3d radeona 9600, ali se ispostavilo da su samsung cipovi od 5ns!!! Tako da obrati paznju i na to, ja nisam mogao, posto je kartica bila zapakovana -vakuumski!, a nisam bio u mogucnosti da je otvorim pri kupovini. Veoma sam se razocarao, a povrh svega, kartica me sada i zeza! :x

vidakm je napisao(la):
Na nekom stranom sajtu sam nabasao na test Connect3d 9600 i kazu da joj je maticna vrednost za memoriju 250/500 u odnosu na latenciju memorije. Da li je tih 450 provereni max?

Kod mene ista kartica radi na 360/490 bez ikakvih problema. Dalje nisam probavao da hakam GPU, mozda bi i hteo vise, ali jos nisam stavio ventilatorcic na hladnjak. Probacu cim nabudzim ventilator. Subota?!?!?!
Proveri prilozenu slicicu.

Iskustva drugih samo potvrdjuju da nema pravila!
Jednostavno ako te zadesi kvalitetan RV350 mozes preko 400 MHz, ako ne 360-380 je plafon.

sasami je napisao(la):

Max ti je lepo rekao, testiram ono sto dobijem na test. Nemam ja razloga da se ljutim zbog sitnica, niti mogu da se ljutim na nekoga koga ne poznajem...

Kartica mi vec nekoliko dana radi sasvim stabilno i bez preteranog grejanja na 375/240 i pored maltretiranja tipa 3Dmark 2003 se.
Kad smo vec kod hladjenja, gde moze da se nabavi custom hladjenje za graficku karticu a da nije dranje?

Sto se tice memorije ja sam dobio od 4 ns i to nije slucajno (iako je i ova bila hermeticki zatvorena). Tip koji prodaje mi je rekao da ove od 5ns idu za 5-7 evra jeftinije.

Zaboravio sam da dodam da joj TV izlaz nije bas najsjajniji. I pored toga sto imam relativno dobar TV slika je ,i pored ogromnog cimanja da je namestim, suvise tamna i mutna. Da li je ovo samo do mog primerka?

vidakm je napisao(la):
Kartica mi vec nekoliko dana radi sasvim stabilno i bez preteranog grejanja na 375/240 i pored maltretiranja tipa 3Dmark 2003 se.
Kad smo vec kod hladjenja, gde moze da se nabavi custom hladjenje za graficku karticu a da nije dranje?

Meni radi na 380/495 sa malim ventilatorom na GPU, koji je kostao 220 dinara.Dimenzije su 40X40X10. Tacno prekriva rebra na procesoru.
Ja ga njakam sa 3Dmark 2001, sa test loop od 20 ponavljanja. Nikakvih flikera ili piksela nema.
Prilazem i snapsot iz Aide, gde treba obratiti paznju na GPU klok i na Real Klok i Efektivni klok memorije.

Reci mi gde si kupio taj kuler. Ja imam slican koji je skinut sa south bridge-a stare ploce ali on ima 3-pinski konektor koji ne postoji kartici. Ti si verovatno uzeo nesto sa 5,25 konektorom a to je tesko naci jer mi svi nude 8x8 kulere za kuciste.

Nazad
Vrh Dno