Šta je novo?

Koliko jezgara???

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

The Lyricist

Slavan
Učlanjen(a)
23.05.2005
Poena
375
Moja oprema  
Laptop
MacBook M1 Air
Mobilni telefon
iPhone 12 mini
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Znam da je skroz ******sko pitanje, ali...
Koliko jezgara ima ju Intelovi C2D procesori???
Dakle, ortak hoce da kupi komp, sa gore pomenutim (c2d) 6600 procesorom, i tu se povela prica koliko on u stvari ima jezgara... 4 kao sto kazu prodavci, ili 2 kao sto kaze moja malenkost...
Samo ime (kaze ortak) navodi na 4 jezgra jer je 2 puta Duo jednako cetri... A ja koliko se secam intel ima i C2Quad koji bi onda trebao da ima 8 jezgara... Tako sam pre ovog posta trazio po netu, ali i tu nailazim na podeljene odgovore... Pa rekoh da pitam bench...

Ako je neko slucajno otvarao doticne procesore, mislim da bi on bio najkompetentniji da odgovori... :d

c2d ima 2 jezgra
core2quad ima 4 jezgra
postoje core2duo e6600-to je dvojezgrani
postoji i core2quad q6600-to je cetverojezgrani(2 spojena c2d)

Poslednja izmena:
ooooo boze! :wall: sad mi zao sto je zakljucana tema sa biserima.
gledaj da obavezno kupi bas tu, posto su prodavci ocigledno pravi exsperti
znaci kod njih amd x2 3600 verovatno radi na 7200GHz...

p.s. oznaka 2 je "drugu generaciju", posto je pre c2d kratko vreme bio i core duo (bez dva)

To sam i ja rekao... :\
I on meni kaze, pa rekli mi u 3 prodavnice...
Dakle, kad odem u petak u sd tako cu da krenem po tim prodavnicama, da ih iznapush.........
Oni ce mene da uce ko koliko ima jezgara... :\

Ne preostaje nam nista nego da trgujemo u Smederevo :d

Ovo je pitanje ko ona cuvena recenica iz uvodne spice za neki kviz (peva Rambo Amadeus):
"Kol'ko grba ima dvogrba kamila?" :D

Oduvek sam mrzeo nestrucno osoblje na nekom radnom mestu :hate:

Au, majko moja!!!!!!!!!!!!!!!!! Jedva se ostalo zivo! Uf:bottle: Al dobro, imam jednog drugara koji mislio da mu procesor radi na 80gb!

Poslednja izmena:
Au, majko moja!!!!!!!!!!!!!!!!! Jedva se ostalo zivo! Uf:bottle: Al dobro, imam jednog drugara koji mislio da mu procesor radi na 80gb!

:D :D :D :D :D :D :D :D Gde ovo da procitam u kasne sate?!?!?!?!?

HAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHHAAHHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAH
AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Joj dajte mi; bromazepam melleril i leponex - NECU MOCI DA ZASPEM!

ahahahhahahahahaahAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
AHAHAHAhahahahHAHAHAHAHAHhHhahahahahahahahahahaaaahahahahahaha!!

Ne vidim šta je tolko smrtno smešno :)?

Ponekad i ja poželim da mislim da procesor radi na 80 gigabajta ;)... mnogo se na ovom nešto smejemo tuđem neznanj, a zapravo, nije to neznanje, nego smo mi odleteli u nebesa jer smo iz dosade malo naučili šta su megaherci, megabajti, pajplajnovi i ostalo, a u stvari nemamo osnova nikome da se smejemo, jer smo samo 0.0001% populacije i pošto nas većinu mrzi da druge nešto učimo, nemamo ni osnova da im se smejemo :)...

Kad ne bi znao šta je anti-aliasing, možda bi u mom mozgu bilo mesta za neke pametnije stvari ;)...

Poslednja izmena:
ja ne znam sta je anti-aliasing niti vidim da je potrebno da znam :)

da remiziramo:
kod Intela se gleda da li pise Duo, Quad...
kod AMDa ono sto pise posle X (X2,X4 ako ima)

gresim li?

inace, jednojezgarni ce izdrzati jos neko vreme ;)
jedva da je 64bita zazivelo kako treba

Da, a najbolje je da se uzme X8, ali ih nema kod nas!

Ne vidim šta je tolko smrtno smešno :)?

Ponekad i ja poželim da mislim da procesor radi na 80 gigabajta ;)... mnogo se na ovom nešto smejemo tuđem neznanj, a zapravo, nije to neznanje, nego smo mi odleteli u nebesa jer smo iz dosade malo naučili šta su megaherci, megabajti, pajplajnovi i ostalo, a u stvari nemamo osnova nikome da se smejemo, jer smo samo 0.0001% populacije i pošto nas većinu mrzi da druge nešto učimo, nemamo ni osnova da im se smejemo :)...

Kad ne bi znao šta je anti-aliasing, možda bi u mom mozgu bilo mesta za neke pametnije stvari ;)...

MENI JE ONO JOS UVEK IZUZETNO SMESNO! HAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHA!

To sam i ja rekao... :\
I on meni kaze, pa rekli mi u 3 prodavnice...
Dakle, kad odem u petak u sd tako cu da krenem po tim prodavnicama, da ih iznapush.........
Oni ce mene da uce ko koliko ima jezgara... :\

I sta je na kraju bilo, kako se sve zavrsilo ...

ooooo boze! :wall: sad mi zao sto je zakljucana tema sa biserima.
gledaj da obavezno kupi bas tu, posto su prodavci ocigledno pravi exsperti
znaci kod njih amd x2 3600 verovatno radi na 7200GHz...

p.s. oznaka 2 je "drugu generaciju", posto je pre c2d kratko vreme bio i core duo (bez dva)

prosle nedelje sam isao u neki servis da vidim posto je e4300,kazu oni meni cenu, naravno hvale taj cpu, a onda jedan radnik kaze:"taj procesor radi na 3.6ghz" :zgran: :wall: :bottle:

Poslednja izmena:
Mozda je mislio da se klokuje na toliko ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno