Comet Hunter
Čuven
- Učlanjen(a)
- 17.12.2001
- Poena
- 619
Liči na "Politiku".kole89 je napisao(la):LOL, iz kojih je ovo novina :d?
Nema to veze sa ćirilicom... Šta znači prefiks tera uči se u osnovnoj školi (nisam siguran da li u VI ili VII razredu, tako nekako). Jel' novinar koji je to pisao završio osnovnu školu? A urednik rubrike? A glavni urednik? A lektor? Jel' iko iz tih novina završio osnovnu školu?Ronnie Coleman je napisao(la):Ubiće nas ta ćirilica.
A ti misliš da to tako ide, novinar napiše i onda se štampa? E da ti znaš kroz koliko ruku prođe neki tekst pre nego što izađe u novinama! Zato i jeste strašno, što je tekst prošao kroz toliko filtera i na kraju ispalo ovo, i to u naslovu. Uzgred, nije isključeno da je novinar tačno napisao a da je kasnije prepravljeno.Voodoo_NBGD je napisao(la):Novinari koji pišu o "opštim" temama, tj. oni u dnevnim novinama, obično nemaju veze sa životom, tako da je ovo još i dobro šta je moglo da piše![]()
hehe...ma sigurno je to..wiz011 je napisao(la):A možda su to neki novi bajtovi, koji se čuvaju u tetrapaku.![]()
:zgran: nisi valjda mislio na RUČNO slaganje slova u kalupima, ono što ide naopako, zbog čega su mnogi slovoslagači postali invalidi, kada im slova ispadnu na nogu:d Ja sam mislio da se danas to radi na računaru, to jest da koriste bar word za prokleti spelling and grammar check, pa to i ja koristim na svom računaru, i kod kuće i na poslu, koji je smisao korišćenja računara.RazbojNick je napisao(la):Ako ste procitali tekst, videli ste da se nigde vise ne spominju "tetrabajti", ali ni terabajti. Velika je mogucnost da greska nastane kod slovoslagaca, primera ima mnogo, a verovatno i jeste upravo to, posto tekst pregleda vise ljudi pre davanja u stampu.
P.S. Nije Politika, oni imaju drugi font i stil naslova i podnaslova, kao i teksta.
Nema više slovoslagača, odavno se novine ne štampaju tako.RazbojNick je napisao(la):Velika je mogucnost da greska nastane kod slovoslagaca
U tom smislu najneposrednije tekst pripremaju za štampu urednik rubrike (ili tzv. noćni urednik, ako je reč o drugom izdanju) i prelamač (koji radi po instrukcijama urednika rubrike, ili drugog nadležnog urednika). Kada se tekst prelomi onda se štampa na štampaču pa se to ponovo pregleda eda bi se ispravile greške. Posle toga nema više nikoga ko interveniše na bilo koji način na tekstu, dalje je sve stvar tehnike.RazbojNick je napisao(la):Naravno da se novine ne stampaju tako, ali ne znam koji naziv sada nosi zanimanje osobe koja neposredno priprema tekst za stampu.
wiz011 je napisao(la):Nema to veze sa ćirilicom... Šta znači prefiks tera uči se u osnovnoj školi (nisam siguran da li u VI ili VII razredu, tako nekako). Jel' novinar koji je to pisao završio osnovnu školu? A urednik rubrike? A glavni urednik? A lektor? Jel' iko iz tih novina završio osnovnu školu?
Ovo je sramota, ne bi smelo da se desi ni u zidnim novinama neke osnovne škole.![]()
Kostolomac.TK je napisao(la):Pa zar vi niste culi?
Industrija za preradu mleka i mlecnih preradjevina "Sun" je uvela novinu u svom radu ... jogurt u tetrapaku koji se moze podeliti na pola i kupiti samo polovina, uveli su mu i novo ime - tetrabajt.
wiz011 je napisao(la):Nema to veze sa ćirilicom... Šta znači prefiks tera uči se u osnovnoj školi (nisam siguran da li u VI ili VII razredu, tako nekako). Jel' novinar koji je to pisao završio osnovnu školu? A urednik rubrike? A glavni urednik? A lektor? Jel' iko iz tih novina završio osnovnu školu?
Ovo je sramota, ne bi smelo da se desi ni u zidnim novinama neke osnovne škole.![]()
Wulfgar je napisao(la):Јел' ово шала или озбиљно?
Нигде нисам видео смајлије![]()
Ja sam rekao da je lako moguće da novinar nije kriv. A u ozbiljnim novinama ovakve typo greške jednostavno ne mogu da se dese. Porediti pisanje na forumu sa izdavanjem novina je smešno.andjelkoyu je napisao(la):Mislim da bez potrebe dižete prašinu, u pitanju je klasična typo greška jer u daljnjem textu se jasno vidi da čovek navodi ispravne podatke.
Inače, slučajno sam i ja to radio godinama, pa zato i znam sve ono gore što sam napisao.Sasa_NS je napisao(la):Inače, slučajno baš radim kao novinar
Vidim kol'ko je ozbiljna.ZoNi je napisao(la):neko mi je (nepotpisan!!!) odgovorio da "nema razloga da se cepidlaci oko takvih sitnica"... a, ***, Politika je nasa najozbiljnija novijna![]()
...a na kraju se ispostavilo da je razblazena sona kiselina, ali bitno je da se digla frka :wall:wiz011 je napisao(la):Inače, slučajno sam i ja to radio godinama, pa zato i znam sve ono gore što sam napisao.
U jednom većem dnevnom listu pisalo je u naslovu da je iz cisterne iscurio hlor a u tekstu je negde pisalo da je hlor, negde da je azot a negde da je neko jedinjenje. I niko nije primetio ništa neobično dok ja, koji sam manje-više iz dosade pregledao tekstove za sutrašnji broj, nisam doviknuo nadležnom uredniku (uredniku rubrike s kojom ja veze nisam imao) "Zna li se šta je iscurilo iz ove cisterne?" On me je začuđeno pogledao i morao sam da mu objašnjavam šta u tekstu ne valja. Da ne poveruješ.![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari