Šta je novo?

Koliko je kooperativna graficka Asus 8600 GT za klok?

maric62985

Slavan
Učlanjen(a)
25.07.2008
Poena
360
Moja oprema  
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S22 Ultra
Pametni uređaji
Xiaomi Mi Robot
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
instaliras Riva Tuner http://downloads.guru3d.com/download.php?det=163#download
i ides na opciju OC i ides polako digni za pocetak gpu na 600mhz a mem na 1500 ili 750mhz kako je u opcijama pa sam nadji neku granicu niko nemoze da ti kaze koji je max clok.U principu nista strasno nemozes da napravis kad budes preterao ili ce se pojaviti bagovi u igrama ili ce zabagovati komp pa ces morati da ga resetujes ali tu ces otprilike znati da je granica grafickoj.

Prilozi

• imageview.php.jpg
    imageview.php.jpg
    55 KB · Pregleda: 64
Poslednja izmena:
instaliras Riva Tuner http://downloads.guru3d.com/download.php?det=163#download
i ides na opciju OC i ides polako digni za pocetak gpu na 600mhz a mem na 1500 ili 750mhz kako je u opcijama pa sam nadji neku granicu niko nemoze da ti kaze koji je max clok.U principu nista strasno nemozes da napravis kad budes preterao ili ce se pojaviti bagovi u igrama ili ce zabagovati komp pa ces morati da ga resetujes ali tu ces otprilike znati da je granica grafickoj.

skinuo rivu.sad cu da probam pa javljam sta sam uradio!

digao gpu na 600 i mem na 750 i radi!igrao sam se sinoc i nije bilo nikakvih problema.probacu kasnije da vidim dokle moze da ide!
pozdrav

digao jos juce na 620/780 i radi!a i temperature su ok!

od kako sam instalirao nove drajvere za ovu grafiku(196.21) ne mogu iz rive da je klokujem?jel zna neko zasto se to desava!?znaci kad dignem taktove i kliknem na ok sve se vrati na default.restartova komp,brisao rivu pa ponovo instalirao i i dalje ista prica.

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    53.4 KB · Pregleda: 63
Najbolji test za koji znam u vezi provere stabilnosti karte i njenih taktova je furmark:

http://www.geeks3d.com/20090703/furmark-1-7-0-the-bad-boy-of-graphics-cards-utilities-is-back/

Ako ti pod stability testu na max rezoluciji izdrzi 10 min. Ispravno je. Imas tu i temp. pa mozes da esc-ujes kad postane gusto. Kod mene su karte radike 2 dana na 1350 za mem. ali pod tim testom nisu izdrzale ni 5 min. Zakoci se fur. Ovaj fur ti je isto kao i Prime95 za CPU. Tako ja mislim. Poz

od kako sam instalirao nove drajvere za ovu grafiku(196.21) ne mogu iz rive da je klokujem?jel zna neko zasto se to desava!?znaci kad dignem taktove i kliknem na ok sve se vrati na default.restartova komp,brisao rivu pa ponovo instalirao i i dalje ista prica.
Isto kako updejtujes drajvere moras i Rivu da updejtujes da bi podrzala nove drajvere.Nekad kad izadju novi drajveri dan dva prodje dok Riva ne uradi podrsku za iste.:wave:

Isto kako updejtujes drajvere moras i Rivu da updejtujes da bi podrzala nove drajvere.Nekad kad izadju novi drajveri dan dva prodje dok Riva ne uradi podrsku za iste.:wave:

ok ali ne mogu da nadjem opciju u rivi gdje da je update-ujem!?

Ne radi se update iz Rive nego odes na Guru3d.com i skines novu rivu.

@maric
Fala za temperature ja sam se uplashio za moju u idle je 45

evo sad sam vidio da je izasla beta verzija drivera,verzija 196.34.pustio sam da se skida pa cu probati onda u rivi da odradim klok.

evo konacno i da javim sta sam dobio sa beta drajverima(banovan na 7 dana pa nisam mogao ranije).na zvanicnom nvidia-inom sajtu pise da posljednja stabilna verzija drajvera 196.21 nekako onemogucuje klokovanje ali je to ispravljeno u beta verziji 196.34.skinuo je,instalirao i vidio da su upravu.sad se klokuje iz rive bez problema.tako da nema potrebe da se ceka nova verzija rive.

sad je drzim na 620/800 MHz i tako klokovana u idle-u radi na 50C!

Nije bitno kakva je temperatura u idle...
Gledaj bato kakva je kad zapucas otkljucani furmark..

@electronpc
Furmark nije najbolji program za proveru stabilnosti. I nvidia i ati driveri su default podeseni za aplikaciju furmark.exe(dok im ne rucno skines restrikcije) ,a kada im skines taj "aplication settings" onda jos i vise furmark dize temp nego na default opcijama.
A nije najbolji stress program , on samo najvise greje kartu i nista vise, nema prevelikog i varijabilnog computinga koji bi dodatno opteretio video memoriju vec samo gpu.(nema prevelikog hoga karte.
Najbolji stability test program i za nvidiu i za ati je definitivno crysis
Furmark najvise greje kad mu iskljucis restrikcije, ali i pored toga nema kriticnog opterecenja jer je opterecenje ravnomerno i gpu-a i memorije, tj, struja i potrosnja su ravnomerni, nema variranja, strujni i naponski elementi su manje-vise jednako optereceni(real time), kada crysis u svojim naletima zescih scena optereti ovo ili ono tada se pokazuje slabost prevelikog kloka.
Ne znam koliko puta mi je furmark do besvesti przio karte(i ati i nvidie) i kuciste ,a crysis se slupao posle 15 min sa tim klokovima...
Samo moje iskustvo....nista vise

Poslednja izmena:
196.75 Alert!
We are aware that some customers have reported fan speed issues with the latest 196.75 WHQL drivers on NVIDIA.co.uk. Until we can verify and root cause this issue, we recommend that customers do not download this driver. Instead, please stay with, or return to 196.21 WHQL drivers. Release 196.75 drivers have been temporarily removed from our website and we also are asking our partners and others to remove temporarily this 196.75 WHQL driver as well.

Tjeram je vec neko vrijeme na 650/850Mhz.Tako radi 24/7 a znam nekad da se zaigram i po 6,7 sati bez prestanka!

ja sam moju gainward 8600gt golden sample gazio sa 700/1900, a 8600GTS gigabyteovu na 760/2100...

ufff, jest' da je 8600GT u večnim lovištima al mislim da su def bili 600/1600...

Nazad
Vrh Dno