Način povezivanja monitora nema nikakve veze sa brzinom odziva. Poenta cele priče je isključivo kvalitet slike.
PS: Ako te baš zanimaju tehnički aspekti, slobodno konsultuj Google.
Probao sam LG 1720p, 1732p i Neovo npr. M17 i ja nisam primetio razliku, tj. ista slika.
Iskreno ne znam da li slicna tema ovde postoji, na googlu nije nista izbacilo....
Elem, ovih dana trebam da pazarim nov komp i naravno TFT ..e sad, obzirom da je razlika u ceni kod monitora istih performansi sa i bez DVIa oko 30 e sto nije bas malo interesuje me koliko je uopste bitno da monitor ima DVi ulaz ???
jest da je od izija, ali je mudro receno... dakle da organizujemo neko takmicenje u pogadjanju gde je dvi?
"When connected via an analog connection, an LCD is vulnerable to the same distortions that affect CRT monitors. However, when connected via a digital connection, often labeled DVI (for Digital Visual Interface), no digital-to-analog conversion is required, and there should be no loss or corruption of the signal. As a result, when running at its native resolution, an LCD should give you a cleaner and crisper image than you'd see on a CRT.
...
However, the advantage of digital signals for LCDs is of somewhat less importance now than it was a few years ago. Analog signal processing has improved to the point where major differences in image quality can be difficult to detect."
Potpuno pogresan savet, posto kvalitet slike na analognom prikljucku najvise zavisi od digitalno-analognog konvertora na njegovoj grafickoj karti (znaci NIKAKVE veze sa monitorom nema). Tako da ako pogleda kod nekog drugog sigurno nece znati kako ce biti kod njega ni da li se isplati.Jednostavno vidi kod nekoga da li ima razlike i onda odluci vredi li dati tih 50+ EUR...![]()
Potpuno pogresan savet, posto kvalitet slike na analognom prikljucku najvise zavisi od digitalno-analognog konvertora na njegovoj grafickoj karti (znaci NIKAKVE veze sa monitorom nema). Tako da ako pogleda kod nekog drugog sigurno nece znati kako ce biti kod njega ni da li se isplati.
Ako planiras da u buducnosti ne kacis vise nista novo na njega onda obican,evo ja sam uzeo ps3 i sada mogu da ga nakacim sebi u dupe,posto monitor nema dvi a za lcd nemam sada pare.
hahaha, LOL
koliko sam supeo da skapiram misljenja su totalno podeljena...i uostalom nebitna jer je ti dosta % i do graficke (ako ne i cela prica o razlici), ali DVI je definitivno buducnost plug ina za monitore, pa samim tim je bolje da si kompletan u startu.
onome ko je computer freak i menja stvari sigurno da ce nekad ustrebati
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari