Šta je novo?

koliko je brz ati 7500 le 64mb ddr?

sasami

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
07.01.2002
Poena
650
ATI RADEON LE7500 64M, DDR,TV OUT, DUAL HEAD- 58

trebalo bi da je brzi od mx400? dali je memorija 64bit? ako neko ima ovu karticu neka stavi rezultate u quake3 i 3dmark-u 2001, pozeljno je da ima duron na 1,1ghz (kao ja)

i opet zasto nema ove kartice na testu?? nije svako spreman da izdvoji 220 ili vise evra za gf4200ti?
Imajte obzira i prema siromasnima.

bolji od mx 400. ali ta jeftina varijanta je sa 64bitnom memorijim kako ljudi kazu zato je dosta sporiji od skupljih atija 7500. i slika mu nije kao na pravim ati karticama .

BLOB je napisao(la):
bolji od mx 400. ali ta jeftina varijanta je sa 64bitnom memorijim kako ljudi kazu zato je dosta sporiji od skupljih atija 7500. i slika mu nije kao na pravim ati karticama .

Pa ni cena mu nije kao na pravim Ati karticama :D

pozdrav

BLOB je napisao(la):
Radeon VE ima 64bitnu memoriju. Radeon LE nema uključen HyperZ i valjda radi na nižem kloku.

sasami je napisao(la):
ATI RADEON LE7500 64M, DDR,TV OUT, DUAL HEAD- 58

trebalo bi da je brzi od mx400? dali je memorija 64bit? ako neko ima ovu karticu neka stavi rezultate u quake3 i 3dmark-u 2001, pozeljno je da ima duron na 1,1ghz (kao ja)

i opet zasto nema ove kartice na testu?? nije svako spreman da izdvoji 220 ili vise evra za gf4200ti?
Imajte obzira i prema siromasnima.

Imao sam karticu pre nekih 8 meseci, i za to vreme je bila vrlo brza.
U to vreme je bila za +30% brza od najbrzeg MX-a, ali su ti potrebni alati za odkljucavanje potencijala kartice.
Idi na www.rage3d.com tamo imas sve potrebno.

Inace kada bi birao GeForce2MX (xxx) ili Ati Radeon 7500 (LE), uzeo bi Ati-ja, posto DVD reprodukcija i brzina sa najnovijim drajverima daju prednost ovoj kartici.

P.S.
Bez tweak programa ce biti mnogo mnogo sporija.

koliko je brza sa originalnim drajverima bez tweak programa

Dali je to nesto slicno kao i sa radeonLE karticom koja ima u drajverima iskljucen hyper z i ostale napredne mogocnosti radeon arhitekture i spusten takt jezgra i memorije. Dali podesavanja koja su na ovom sajtu za radeonLE kartu mogu da se iskoriste i za radeon7500LE, na kom taktu ona inace radi? Kad malo bolje razmislim DVD nemam a gf4mx420 kosta 60-tak E ili nesto malo vise, i predpostavljam da je solidno brzi.
A da posto mi je potreban dobar tv-out, imam EI 51 cm kupljen pre pola godine sa S-VHS i SCART prikljuckom dali je sa mx 420 katrom moguce imati extendet desktom, odnosno dali na tv-u mogu da gledam div-x dok se moj brat igra mame igre na monitoru? i dali postoje dobri detonatori koji daju overlay na ekranu televizora, probao sam razne detonatore na asus mx200 kartici i nijedna verzija nije mogla da prikaze overlay. Cuo sam da to moze TV-tool da sreda ali da nazalost nema podrsku za gf4mx4xx kartice???

Re: koliko je brza sa originalnim drajverima bez tweak progr

sasami je napisao(la):
Dali je to nesto slicno kao i sa radeonLE karticom koja ima u drajverima iskljucen hyper z i ostale napredne mogocnosti radeon arhitekture i spusten takt jezgra i memorije. Dali podesavanja koja su na ovom sajtu za radeonLE kartu mogu da se iskoriste i za radeon7500LE, na kom taktu ona inace radi? Kad malo bolje razmislim DVD nemam a gf4mx420 kosta 60-tak E ili nesto malo vise, i predpostavljam da je solidno brzi.
A da posto mi je potreban dobar tv-out, imam EI 51 cm kupljen pre pola godine sa S-VHS i SCART prikljuckom dali je sa mx 420 katrom moguce imati extendet desktom, odnosno dali na tv-u mogu da gledam div-x dok se moj brat igra mame igre na monitoru? i dali postoje dobri detonatori koji daju overlay na ekranu televizora, probao sam razne detonatore na asus mx200 kartici i nijedna verzija nije mogla da prikaze overlay. Cuo sam da to moze TV-tool da sreda ali da nazalost nema podrsku za gf4mx4xx kartice???

Znam da kod Voodoo kartica da kada pustis bilo sta na TV out, slika ostaje na monitoru.
Kod Nvidia kartica to nije slucaj, tako da cim dodje do tv out signala, monitor se gasi.
E sada, ima tu dosta da se baje, i moguce je poterati, ali mora da se potrefi kombinacija OS / verzija drajvera / proizvodjac kartice / procesor kartice / playback softver.
Te alhemije se ne secam vise, posto vise ne gledam DVD na TV-u.

Re: Re: koliko je brza sa originalnim drajverima bez tweak p

Kod Nvidia kartica to nije slucaj, tako da cim dodje do tv out signala, monitor se gasi.

Da li si siguran u to sto pricas?

Re: Re: Re: koliko je brza sa originalnim drajverima bez twe

gozilla je napisao(la):

Da li si siguran u to sto pricas?

Ne mora da bude tako ali samo ako imas monitor koji moze da radi osvezavanje ispod 60Hz...
barem je to suma sumare mog igranja sa tv outom na msi GF2 i TV Tool-om

Nepomazete mi dovoljno

laxeluke, probao sam msi mx400 32mb DDR (predpostavljam 64bit) tv-out. Sa tom kartom u 98se imam sliku i na tv-u i na monitoru naravno rezolucija je 800x600. Dok u XP imam moucnost extended desktopa odnosno dva ekrana to je ono sto meni treba, nazalost drajveri nedozvoljavaju da promenim ntsc u pal dok u 98se to radi??? Drajveri su sa msi cd-a mislim 21.30. No ipak meni treba nesto brza karta.

Re: Nepomazete mi dovoljno

sasami je napisao(la):
laxeluke, probao sam msi mx400 32mb DDR (predpostavljam 64bit) tv-out. Sa tom kartom u 98se imam sliku i na tv-u i na monitoru naravno rezolucija je 800x600. Dok u XP imam moucnost extended desktopa odnosno dva ekrana to je ono sto meni treba, nazalost drajveri nedozvoljavaju da promenim ntsc u pal dok u 98se to radi??? Drajveri su sa msi cd-a mislim 21.30. No ipak meni treba nesto brza karta.

Mmm, pokusaj da odes na www.warp2search.net i download sekciju pretrazi.
Onda pokusaj sa novim drajverima, a ako i to ne radi, onda pokusaj sa TvTool v6.5.
Ako i to ne radi, onda ne znam sta je dok ne uzmem ponovo sa tim da se igram.

Nazad
Vrh Dno