Šta je novo?

Koliko je bitan PCI-E 2.0?

miligor

Čuven
Učlanjen(a)
06.02.2004
Poena
620
odnosno ako ubodem graficku kod koje je u specifikacijama naveden PCI-E 2.0 (HD3870) u maticnu sa recimo P35 chipsetom, da li i koliko gubim na performansama i da li da jurim P45 chipset?

Ne, ne gubis na performansama. PCIe 2.0 samo baca vise struje.

Poslednja izmena:
I ima duplo veci protok po PCI-e lane-u. (tj. PCI-e x16 = PCI-e Gen2 x8)
S' tim da danasnje kartice nemaju nista od preko x16 PCI-e koliko sam video, a struju ionako vuku iz napajanja da bi radile 😛

Negubish nishta a takodje negubish skoro nishta ako bi ti grafichka radila u PCI-E 8x modu... Razlika izmedju PCI-e 16x i 8x je nekih 3-5 %

Gubis samo ako kupujes 4870X2 npr.

Bitan je samo za one kartice koje nece da rade na pci-e 1.0

Negubish nishta a takodje negubish skoro nishta ako bi ti grafichka radila u PCI-E 8x modu... Razlika izmedju PCI-e 16x i 8x je nekih 3-5 %
Ispravka, razlika izmedju performansi graficke na PCI-e x8 i x16 je toliko.. razlike samih interface-a je 1:2.

Skok je toliki kao i rad memorije u dual channelu u odnosu na single channel.
Znaci, nista opipljivo, <5% .

PCI-E 2.0 imace smisla samo sa kartama koje dolaze i koje ce moci da iskoriste vecu propusnu moc. Trenutno je boljitak vidljiv samo na 4870X2 kartama i u pitanju su 2-4 frejma.

Ispravka, razlika izmedju performansi graficke na PCI-e x8 i x16 je toliko.. razlike samih interface-a je 1:2.

To sam i mislio ali sam pogreshno napisao.

Ovo za DC ti je izvala!

Pa chekaj Dual channel bi TEORETSKI trebalo da bude duplo bolji od single ( isto kao i PCI-e 1gen vs PCI-e 2gen ) ali razlika je samo u nekoliko procenata kao shto kaze borab. U nekim programima ima razlike i do 35% ali vecinom je 5-10% znachi skoro nishta... Gde je onih TEORETSKIH 100% ??

Poslednja izmena:
Znam da je off ali moram ovo da napišem.
Ne piše se TEORECKI nego TEORETSKI.

Pa mora da ume i da se iskoristi kako treba da bi to bilo tako za DC.
A za PCI-e Gen2, vec postoje kartice koje mogu skroz da bus popune, ali se ne prodaju komercijalno. (RAID/NET)
Pa chekaj Dual channel bi TEORETSKI trebalo da bude duplo bolji od single ( isto kao i PCI-e 1gen vs PCI-e 2gen ) ali razlika je samo u nekoliko procenata kao shto kaze borab. U nekim programima ima razlike i do 35% ali vecinom je 5-10% znachi skoro nishta... Gde je onih TEORETSKIH 100% ??

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno