Sve zavisi od procesora i posla koji obavljate za racunarom, ali 4gb za 64bitnu sedmicu je po meni minimum i ujedno i dovoljno.
Ne znam da li 32-bitna igra uopšte može da iskoristi više od 2 GB rama.mozda ima, al ja licno nisam nailazio na igricu da iskoristi vise od 3 gb na 7 x64, tako da se ne bih slozio da je 4gb minimum, prije bih rekao optimum ..a i thread je za 'gaming'
Ne znam da li 32-bitna igra uopšte može da iskoristi više od 2 GB rama.
4 gb je mainstream![]()
za core duo i za quad
1gb min od minimuma
2gb minimum =)
3gb pozeljno
4gb taman da ne `fali
za i7 i i5
3gb minimum (3x1gb)
4gb optimum
6gb i vise nego li treba (3x2gb)
Ne znaci da imas P3, ali znaci da bi ti bio doboljan. Ako koristis igre kojima treba 200-300Mb rama, ne razumem cemu diskusija, uzmi 1GB i terajJok bre, najvise vremena igram igre koje konzumiraju oko 200-300 Mb, i takvih je vecina danas... po tome ispade da imam P3, ne bas...
Jok bre, najvise vremena igram igre koje konzumiraju oko 200-300 Mb, i takvih je vecina danas... po tome ispade da imam P3, ne bas...
ZA 5 godina kad neko iskopa ovu temu i kaze "nije dovoljno 4Gb za gejming, sad je standard 16Gb"
Danas je dosta 2-4Gb sutra ce nam to izgledati smesno.....
Ne bas, kolicina potrebne memorije u direktnoj je srazmeri sa kolicinom memorije ugradjenom u aktuelne konzole. Ako trend tada bude bio PS4 i X720 sa oko 2 Gb (jako tesko vise od ovoga), onda ce PC morati da se povinuje, uz razliku da PC tera mnogo zahtevniji OS, AV i ostalo pa njemu treba bar jos 1 Gb do 2 da pokrije razliku.
Takodje, postoji jako mali broj neoptimizovanih igara i igara koje su PC only napravljene u dogovoru sa proizvodjacima hardvera za izbijanje para iz dzepa i te obicno traze neke nenormalne kolicine memorije/gpu/cpu, cesto i van kolicine/snage koja je dostupna u regularnim kanalima (Crysys 2007 napr, danas tek nekako radi)
Da, stvarno, strasno da je crysis izasao pre oko 3 godine :/
Pa mogu da zamislim kako su mogli ljudi da igraju... 1-2 fps, oni koji su imali 5-10 fps verovatno su se radovali![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari