Šta je novo?

Koliko ce biti zahtevne

maxer je napisao(la):
Na moju zalost, nemam Doom3 Alfa Demo ali sam video .avi filmove iz igre.
Na osnovu njih, mene jedino brine da Doom3 ne bude jedna prilicno Morbidna - Phihodelicna - Horor igra.
'Besh takvu igru ako te smore konstantni polu osvetnjeni hodnici i cudovista iz Horor filmova, koja te spopadaju sa svih strana a usput se jos saplices u lokvama krvi i rasutih creva ...
Cini mi se da su mozda "Preterali".

Slican negativan dozivljaj sam imao sa "AvsP 2", na onim polumracnim-kisovitim planetama i buljucima Aliena ... brate smori te i iscedi te pa se posle pitas: koj moj ja ovo igram ?!

Hocu da kazem da sve to moze da utisne u um igraca, previse negativnih psihodelicnih dozivljaja (za nekih sat-dva-tri igranja) i da kao krajnji efekat ima "kontra-efekat" tj. odbojnost u smislu "teska igra", "smara me", "preterase ga s'ovim" i sl. Tu vise nema zabave a ona je osnovni motiv igre.

Mislim da Doom3 ima preduslove za ovo ali HL2 izgleda da nema i moje misljenje je da ce HL2 biti komercijalno i realno mnogo veci HIT od Doom-a. Doom3 ce brzo biti izgustiran i ostavljen sa strane, u smislu "nastavicu ga malo kasnije ... ", dok ce HL2 verovatno kao i HL biti konstantno igran a naravno ako uz njega legne i MultiPlay na nivou ... eto ti HIT-a za narednih par godina.

Ne razumem...ja se upravo nadam onome od cega ti strahujes ?? :mrgreen: :banana:

Mene upravo plasi obrnuto - da ne ispadne konfekcijska igra, komercijala koja ce biti od svega ponesto i na kraju - nista...
Doom je doom, ko je igrao prethodne doomove zna to dobro, Doom je i ustanovio ceo zanr - Doomachine, i sad bi samo falilo da ubacuju interaktivnost sa npc-ovima, petljaju sa sporednim glupostima, smaraju sa zagonetkama, i slicno ctp;. Ko hoce Half-Life izaci ce mu dvojka, pa nek igra. Mislim, igracu i ja, ali zna se sta ocekujem od Dooma...straha, krvi i creva u obilnim kolicinama...:D

MAD_MUzzY je napisao(la):
...Poprilicno sam siguran.
AF nema veze sa celokupnim utiskom koji ce Doom3 da ostavi na sve koji ga pokrenu, veruj mi!

Nisam ciljao na AF vec na drugi deo "u onom mraku" tj. na poklapanje sa mojim komentarom da bi igra mogla zbog previse mracnih i polumracnih hodnika da bude ... da se ne ponavljam.

OptiPlex je napisao(la):
...Ne razumem...ja se upravo nadam onome od cega ti strahujes ?? :mrgreen: :banana:
Mene upravo plasi obrnuto - da ne ispadne konfekcijska igra, komercijala koja ce biti od svega ponesto i na kraju - nista...
Doom je doom, ko je igrao prethodne doomove zna to dobro, Doom je i ustanovio ceo zanr - Doomachine, i sad bi samo falilo da ubacuju interaktivnost sa npc-ovima, petljaju sa sporednim glupostima, smaraju sa zagonetkama, i slicno ctp;. Ko hoce Half-Life izaci ce mu dvojka, pa nek igra. Mislim, igracu i ja, ali zna se sta ocekujem od Dooma...straha, krvi i creva u obilnim kolicinama...:D

Slazem se sa tobom da Doom treba da bude to sto mu sam naziv govori.
Ali bar na mene, previse Doom-a moze da ostavi posle par sati igre (pa uz to jos dva tri dana zaredom), utisak koji sam otprilike opisao.
Jednostavno se uzelim malo plavog neba i normalnih ljudi ... pa makar posmatranih preko nisana HL2 oruzja :mrgreen:

Jes da si izabrao za Avatara jednog "Andjelcica" ali da si bas tolko krvolocan da uzivas u bauljanju polu-osvetljenim hodnicima i susretima sa bicima koja zive u glavi Stivena Kinga i za koje je dnevno svetlo "Doom" ... e to mi bas ne deluje zdravo :mrgreen: :banana:

maxer je napisao(la):
...

Slazem se sa tobom da Doom treba da bude to sto mu sam naziv govori.
Ali bar na mene, previse Doom-a moze da ostavi posle par sati igre (pa uz to jos dva tri dana zaredom), utisak koji sam otprilike opisao.
Jednostavno se uzelim malo plavog neba i normalnih ljudi ... pa makar posmatranih preko nisana HL2 oruzja :mrgreen:

Jes da si izabrao za Avatara jednog "Andjelcica" ali da si bas tolko krvolocan da uzivas u bauljanju polu-osvetljenim hodnicima i susretima sa bicima koja zive u glavi Stivena Kinga i za koje je dnevno svetlo "Doom" ... e to mi bas ne deluje zdravo :mrgreen: :banana:

Mozda nije zdravo ali je to ono pravo ;)
AvsP2 najatmosfera po meni za sada kad se igra sa marincem mada mi je srce ponekad previse zastajalo.

Ser_Zile je napisao(la):
...AvsP2 najatmosfera po meni za sada kad se igra sa marincem mada mi je srce ponekad previse zastajalo.

Slazem se ja sa time ali ... vec rekoh kako me smori posle nekog vremena.

driver je napisao(la):
...

Kazi ti to maziju i maxu :)

MaX je kupio 9500Pro jos pre par meseci... i to za manje od 200e, sto sa TI4200 nije veliki upgrade *novcano. Za sada pruza sve sto mi treba (sve igre u 1024x768 na max, plus AF filter). Kada i tek kada izadje HL2, na koji se lozim, kupicu 9800Pro ako je potrebno da bi mi ta igra radila u pomenutoj rezoluciji na max. sa AF-om. Znaci, nista preterano unapred...

pa ochigledno je da ce doom biti revolucionarniji po pitanju grafike ali fizika u hl2 je fantastichna... pa i sami ste videli do kog nivoa interaktivnosti su doshli u hl2... ono je savrshenstvo ... za sada :) konachno neki pravi napredak u FPS igrama a da se ne odnosi na broj poligona, detaljnost likova bla bla truc truc

a sam tip igre kao shto je doom3 trchish skochish pucash i plashish se i nije toliko napredan :) a sad su to obogattili fantastichnom grafikom koji skoro necesh ni stici da primetish u mrachnim hodnicima dok ti adrenalin udarau glavu i ti u strahu se okrecesh levo desno gore dole :) pa to sam radio pre skoro 10 godina i na neki nachin sam prevazishao ;) ali to sam samo ja... mada nikad se ne zna ... chovek se uchi dok je ziv

pozdrav

Meni se, sveukupno, HL2 vise svidja od DOOM-a III, ali nije da ne ocekujem mnogo od obe igre... ;)

byMaX je napisao(la):
Meni se, sveukupno, HL2 vise svidja od DOOM-a III, ali nije da ne ocekujem mnogo od obe igre... ;)

.... a DeusEX II ce da ih pokida.... redom sve.... O:) O:)

Ma bre Doom 3 ce da bude kratka igra puna krvi i straha...pa ko voli nek izvoli, ko ne voli - dzaba. To ce biti kontroverzna igra sa fenomenalnom grafikom koju ce jedni voleti, drugima ce biti smor, ali najvaznije - pricace se o njoj jos dugo.

Interaktivnost u HL2 ? :mrgreen: mislim, gledao sam i ja taj filmic. Ali koga briga jos da li se parce drva raspada u 3, 5 ili 19 komada kad pucas u njega i da li se burici okrecu na pravu stranu dok padaju...

U svakom slucaju HL2 ce biti odlicna, ali meni su se oduvek vise svidjale doze horora, makar i kratke, nego neke stvari koje ni ne primetim dok igram, a kao prisutne su

OptiPlex je napisao(la):
Ma bre Doom 3 ce da bude kratka igra puna krvi i straha...pa ko voli nek izvoli, ko ne voli - dzaba. To ce biti kontroverzna igra sa fenomenalnom grafikom koju ce jedni voleti, drugima ce biti smor, ali najvaznije - pricace se o njoj jos dugo.

Interaktivnost u HL2 ? :mrgreen: mislim, gledao sam i ja taj filmic. Ali koga briga jos da li se parce drva raspada u 3, 5 ili 19 komada kad pucas u njega i da li se burici okrecu na pravu stranu dok padaju...

U svakom slucaju HL2 ce biti odlicna, ali meni su se oduvek vise svidjale doze horora, makar i kratke, nego neke stvari koje ni ne primetim dok igram, a kao prisutne su

Uparvo tako a poenta je ko ce na duze staze zadrzati igrace. Mislim da je to HL2 a multiplejer ce verovatno presudno uticati na zivotni vek ove dve fenomenalne igre.

Doom3 ce te popaliti, zgranuti, oduseviti, isprepadati ... i to najvise na mesec dana ... a HL2 ces verovatno igrati i igrati, bilo SP bilo MP. Ja licno jedva cekam da vidim MP na internetu, samo da ne bude zasticen kao za UT2003 ali ako je dobar - ma kupicu igru ... :mrgreen:

Jeste li culi za ovo:

Willits also comfirms the 4 man mutli-player mode "Last Man Standing" and Deathmatch! Preliminary DOOM III system requirements have been posted by some think tanks and finally they say that the DOOM III demo might be out some time in August (Quakecon?).

Opa bato :banana:

maxer je napisao(la):
...Uparvo tako a poenta je ko ce na duze staze zadrzati igrace. Mislim da je to HL2 a multiplejer ce verovatno presudno uticati na zivotni vek ove dve fenomenalne igre.

Doom3 ce te popaliti, zgranuti, oduseviti, isprepadati ... i to najvise na mesec dana ... a HL2 ces verovatno igrati i igrati, bilo SP bilo MP. Ja licno jedva cekam da vidim MP na internetu, samo da ne bude zasticen kao za UT2003 ali ako je dobar - ma kupicu igru ... :mrgreen:

Ja uopste ne razmisljam tako. Iz 2 razloga.
Kao prvo - naravno da ce multiplejer HL2 duze drzati igrace posto Doom 3 nece ni imati multiplejer :banana:
Kao drugo, pored toliko dobrih igara (verovao mi ili ne trenutno imam 26 igara instaliranih :eek:) uopste se ne bih ni baktao sa bilo kakvom igrom duze od 15-20 dana...osim sa Morrowindom.

Tako da Doomu uopste ne uzimam za manu to...jednostavno, oduvek sam bio okrenut single player-u i multiplej me je vrlo malo interesovao, od kad sam prestao kao budala da igra Quake 2 po Fuse-u i StarCraft po BattleNet-u. Ja sam svoje, sto se MP-a tice casno oduzio :D

Interaktivnost u HL2 ? mislim, gledao sam i ja taj filmic. Ali koga briga jos da li se parce drva raspada u 3, 5 ili 19 komada kad pucas u njega i da li se burici okrecu na pravu stranu dok padaju...

mene lichno je vishe odushevila ona fora sa kamerom ili ona lubenica :D

pa ako je taj engine toliko revolucionaran kao shto se u filmicu prikazuje, fore koje se sa njim mogu uraditi su ogranichene samo mashtom ;)

mislim burici su samo banalnost... ma videcemo cheers

septimus je napisao(la):
...

.... a DeusEX II ce da ih pokida.... redom sve.... O:) O:)

da, da. I ja isto cenim. Secam se kada je izasao prvi deo. JEZIV je bio! Jedina mana igre je bila sto je bila optimizovana za V3 (mada sam je tada imao, ehhhh lepih li vremena). VRH...

Seca li se neko System Shock-a 2?
Grafika bljutava cak i za to vreme, animacija likova katastrofa ali igra nikad bolja...
Unreal 2 je najbolji primer kako akcenat stavljen samo na grafiku moze da upropasti razvoj igre.

Nazad
Vrh Dno