Šta je novo?

Koliko bi dobio na brzini kupovinom novog hard-a?

domcale

Slavan
Učlanjen(a)
18.04.2009
Poena
380
?! Mislim na setanje po Explorer-u, otvaranje programa i sl. Lepo bi upao neki HDD od 320GB umesto ovog WDa od 80 sto sad imam...
Hvala unapred na odgovorima i pozdrav :wave:

Dobio bi poprilicno na brzini, naravno ako je ostatak konfiguracije ok.

Druga konfa u potpisu je u pitanju. CPU je kloknut na 2 GHz. Win je vrlo ziv, al se nadam vecoj brzini.

Poslednja izmena:
Dobio bi poprilicno na brzini, naravno ako je ostatak konfiguracije ok.

Nešto nisam baš preterano upućen u to ''poprilično na brzini'' pa ako ti nije problem molio bih te da mi objasniš u čemu je fora ako se diskovi okreću istom brzinom i ako su particije na kojima je sistem podjednake veličine.

Ovako laički mi deluje da je noviji brži po tome što je novij tj. mladji. ;)

Ma znam ja da cu u HD Tach-u umesto 50MB/s dobiti 70~80 MB/s ali nije u tome poenta. Poenta je u brzem sistemu (WinXP). Mozda dobijem i tisi hard, jer kad pokrecem neke programe ili kad radim defragment cuje se malo jace nego sto bi trebalo (Maxtor 80GB pri seek-u je mnooogo tisi, al zato ima 15,5ms radnom access)

Poslednja izmena:
U svakom slucaj kupovinom novog HDD ce ti mnogo pomoci racunaru,pogotovo ako prelazis sa 80gb (2mb cache i 90 godina)na 320-1tb (uglavnom 16mb cache i vise)prvo ces dobiti brze dizanje sistema,brze otvaranje nekih sistemskih programa,naravno brzi pristup podacima na hdd.U svakom slucaju samo bolje moze biti.Govorim ti iz iskustva

Vrh Dno