Šta je novo?

Koliko često menjate hardware

blue

Čuven
Učlanjen(a)
12.03.2002
Poena
785
Čisto me zanima, pošto je kod mene uzelo žešćeh maha?

Najbolje napravi anketu za ovako nesto.

Ja menjam hardver kada zaista osetim da mi za nesto treba. Igrice u to ne spadaju.

Sada i dalje imam XP 1600 - 512MB, A upgrade planiram kada pazarim novi HD Camcorder.

Upravo sam zamenio moj komp iz 2002 (Athlon T-Bird 1,1GHz, 256RAM). Nadam se da ce i novi da posluzi 3-4 godine. :)

Ja uglavnom menjam cesto periferije i to po principu dobro za bolje :)

U poslednjih par godina - najvise menjana komponenta je bila monitor. Ne mogu ni da pohvatam koliko se modela shepurilo na stolu :)

Na desktop masini svakih par meseci ponesto upgrade-ujem, tako da u proseku nakon 2-2.5 godine imam potpuno nov racunar (zgodno jer vecinu vremena mi su mi komponente pod garancijom)... Trenutno, osim graficke (X800XL) koju mislim da zamenim za GF86xx cim se pojave, ne planiram nista da menjam do omasovljenja quad-core intela ili K8L (sta bude bolja kupovina u tom trenutku), posto je AmdX2 na 2.6GHz sa 2GB brze memorije vise nego dovoljno za sve sto mi trenutno treba.

Poslednja izmena:
vrlo retko... samo kad shvatim da mi nesto stvarno treba... po mom misljenju, nema razloga menjati ono sto dobro radi (poslednje sto sam zamenio bio je CRT monitor - TFT sam uzeo pre svega zbog zdravsvenih prednosti, kao i zbog manjeg potrebnog prostora, a i zato sto sam zeleo wide monitor)

sadasnju konfiguraciju ne verujem da cu menjati jos bar 2-3 godine, jer sve radi veoma lepo i stabilno (i pod XPom i pod Vistom)

Pa..... ovih dana baš donosim odluku da neću više trošiti brdo para godišnje na upgrade mašine koja mi već radi sve što mi padne na pamet. Znači sledeće nedelje ide finalni upgrade i katanac na kućište.

Mada kre*** kakav jesam već sam sebe uhvatio kako blenem u Antec P180 uz razmiljanje tipa: "Super... samo mu još dodam još par sitnica i zamenim ove fabričke ventilatore za...." :)

Kad nesto rikne onda i zamjenim.
Nisam od onih ljudi da jure za "trendom" pa su uvijek up to date...
Ako nesto nedaj Boze rikne ili bas da je preko potrebno onda se uzima/mjenja. :type:

Na svakih god i po promenim komplet rachunar.

Gledam da me to koshta oko 150-200e max :)

Vrlo retko. Ponekad nešto dodam (memoriju, DVD pisač), ali sam hardver menjam ekstremno retko. Naravno, zamenim i kad nešto rikne (mada meni, kuc-kuc-kuc) vrlo retko crkavaju komponente.

Iskren da budem, meni se ponekad diže na glavi kosa kad ovde čitam kakve probleme ljudi imaju sa nekim fancy hardverom. Ako nije nešto riknulo (tipa memorija) ili neki šantav drajver, ja na mom kompu plavi ekran vidim samo kad uključim onaj Rusinovičev screen saver. U takvim uslovima stvarno nemam želju nešto da menjam (a gejmer nisam).

Poslednja izmena:
na 2-3 god

Menjam/dodajem deo po deo,u zavisnosti od potreba,želja,finansija i raspoloženja..Nekad i po dva-tri puta godišnje,a nekad ne diram ništa godinama.
Evo,za koji dan će verovatno da padne Seagate 200 ili 250GB jer me ovaj sadašnji ubija u pojam.. :)

Otkad imam notebook kupujem samo sitnice. Na desktopu sam do pre 2 godine upgradeovo kad god sam imao para, ali sad nemam nikakve potrebe (a ni pare :)) .Svake 2 godine sve bude zamenjeno. Igrice su uvek bile motiv za upgrade ali se vise ne igram. A na notebooku mozes da dodas memoriju, externi disk, externi tv i... prc
Inace sam na desktopu najcesce menjao graficke, coolere i hdd ove

uh, recimo na 3 god
mada po potrebi odradim zamenu nekih delova (npr, vise memorije ili bolji mis)

Poslednja izmena:
Zapazite da vecina "entuzijasta" u ovoj temi ima socket 754... i umorni su od upgradeove zarad 1-11% poboljsanja :) ... znam OT sam

Kada osetim da je to potrebno,s'tim sto taj trenutak treba da se poklopi sa povoljnim finansijama:D .Recimo,konkretno zadnja promena.Imao sam X1300PRO,video sam da ne moze FEAR(expanziju) ni u 1024 da tera.Mislim ne moze sa iole normalnijim nivoom detalja.Onda uzeh ovu karticu.A prethodni veci upgrade je bio prelazak na PCI-E platformu.Naravno,ovo ne treba da obrazlazem.LCD monitor takodje mi nekako ne spada u hardware ciju kupovinu treba obrazlagati...

Poshto radim u branshi menjam poneku komponentu svakih 2 do 3 meseca.

****m li ga, retko menjam.Ciso dodam neku memoriju, dvd pisac, bezicni mis...a osnovne komponente kao mainboard i proc.nisam menjao od 2004.E da menjao sam grafulju pre 2 godine, jer satara nije imala tv out.

p.s. moram da menjam tastaturu jer mi t lose radi.

na svakih sest meseci kupim nesto vece tipa monitor, procesor, mada sam sada uradio totalni upgrade i ne razmisljam da menjam nesto u skorije vreme. razne sitnice kupujem redovno (pogotovo kada legne plata :D)

Poslednja izmena:
Recimo da na svakih 4-6 meseci promenim po nesto. Na taj nacin sam kompletno promenio prethodnu masinu posle 2 god (ostao je samo hdd). Planiram da do kraja godine promenim napajanje, dodam jos jedan hdd, a posto to budem uradio - negde sledece godine u ovo vreme - ponovo cu kompletno menjati skalameriju.

Konstantno... obicno na svakih mesec dana nesto, a svakih 4-5 meseci stvari koje zahtevaju reinstalaciju sistema.

Na svakih god i po promenim komplet rachunar.
Gledam da me to koshta oko 150-200e max :)

Kako ovo uspes? Moze samo ako stalno imas low spec. masinu, ali ti furas solidan komp, za ne? Recimo da ti danas komp vredi 800e, za god i po vredece 450e max, dakle "izgubio" si reda velicine 350e...

Ajd iskreno reci koliko si para ulozio u upgrade u prethodnih 1.5 god? Sasvim SIGURNO znatno vise od 150-200e max!

Kako ovo uspes? Moze samo ako stalno imas low spec. masinu, ali ti furas solidan komp, za ne? Recimo da ti danas komp vredi 800e, za god i po vredece 450e max, dakle "izgubio" si reda velicine 350e...

Ajd iskreno reci koliko si para ulozio u upgrade u prethodnih 1.5 god? Sasvim SIGURNO znatno vise od 150-200e max!

Ironija?

Do sada sam ga otprilike menjao komplet na 4-5 god, a 2-3 puta godishnje radio sitna dodavanja. Sada cu biti miran duze vremena, uz eventualna 2 dodatka u naredne 2 godine

Do skoro sam kupovao svakih mesec dana nesto, ali evo u poslednja 2 meseca nista :) Oporavljam se polako :S:

Poslednja izmena:
vrlo cesto,navukoste me sram da vas bude:D

ako neshto ne promenim jednom mesecno krenem da kriziram...Strashno:(

retko... mb/cpu/mem kombinacije mi drze po vise od 30 meseci u proseku... ostalo uglvanom i duze... cak i grafika mi je evo vec 2 godine mislim ista... a zvucnici 10 god vec...

retko, jer nemam potrebe po subj. proceni da nesto menjam ...(koji je to auto bolji od Moskvicha)

zapravo, sem igara ne vidim razlog da nesto menjam, a posto se sve manje i sve redje igram (nazalost), bitno je samo da bude pouzdano

Ne menjem bas tako cesto, recimo na svakih godinu-dve ako bi bas jako zatreba.Skoro sam dodao jos 512 rama,fency tastaturu,mada nekad tako neplaniramo uzmem recimo stampac, kad imam para naravno.Ali kad nesto crkne(graficka), moram odmah, sta cu...

kada mi postane spor u onome sta radim na njemu

Vrh Dno