Šta je novo?

Koliki je dobitak sa DDR2 1066 u odnosu na DDR2 667?

SOCOM

Čuven
Učlanjen(a)
21.10.2004
Poena
745
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 1600AF (Pinnacle Ridge)
Matična ploča
Gigabyte 450 AORUS M
RAM
Kingston HyperX Fury DDR4 3200 2x8GB
GPU
XFX RX6600
Storage
M2 Kingston 256GB; SSD Kingston 256GB; SSD Kingston 480GB, HDD Seagate Barracuda 2TB.
Zvuk
Inetgrisan
PSU
Chieftec Element 700W
Kućište
Prastaro
Monitor
LG 24"
Miš & tastatura
A4 i Gigabyte
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Razmišljao sam da penzionišem ovaj corsair vs 667 i uzmem 1066MHz Mushkin Black Line CL5.
E sad, realan dobitak u performansama, ako je vidljiv uopšte?
Isplativo ili ne?

Meni je logicnije da sledeci prelaz bude na ddr3, pa iako ukljucuje promenu ploce.

Realan dobitak mozes videti u sintetickim testovima :D

Neisplativo.Cuvaj novce za DDR3,

To sam i kontao, al opet, nisam više toliko u toku pa reko da pitam bench:D
Hvala momcovi:)

autosugestija je cudo. Ako istripujes u svojoj glavi da je brza ta od 1066,osetices ubrzanje i u realnom radu. Mada je tada cpu tvoja glava...hehe,al sam ovo srocio...rakija je ovaj...cudo! :)

Pametnije je da kupis jos jedan stap pa da imas 4gb u dual chanelu ;) A polovnh na 667 hvala bogu ima :)

Koliko da trazim za 2 gb 667-ice, trancend? radi i na 800...jel mnogo 3000?

Ne dobijas pratkicno nista, veruj mi, probao sam i ja sa 1066..,) Mada, vidim da imas AMD.. gledao sam neke testove gde su uporedjivane perfomanse sa 667, 800, 1066... i naravno perfomanse svake igre, aplikacije su bile najbolje sa najbrzom memorijom. Ne znam koliko je to tacno...

Taman da uložim neku kintu više u grafičku, kad se nakupi:D
Ovo sa memorijom bi bila promašena investicija.

Kod AMD procesora je brzina bila vidljiva jer je memorijski kontroler koji je unutar samog procesora profitirao ode te brzine, ali je takodje bilo uvek pozeljno imati manju latenciju memorije...
U svakom slucaju kupi jos 1 gb i nasviraj ih na 800 i uzivaj jos dugo ;)

@cobraman: Za 3000 je isao 2gb na 800 :) tako da mora malo ispod... ali ne idi ispod 2500 ;)

ja nisam primetio nikakvu razliku kada sam prelazio sa ddr2 1066 na ddr3 1800

U svakodnevnom radu se nece primetiti neka razlika..jedino u sintetickim testovima :)

Batali i uzmi jos 2gb 667

Nazad
Vrh Dno