Šta je novo?

Kolekcija praistorijskih Windows XP programa

Zvezdaš™

Slavan
Učlanjen(a)
05.11.2009
Poena
330
*** Svi linkovi su preuzeti sa sajta archive.org/web/ ili zvaničnih sajtova ***
*** Svi linkovi su direktni linkovi do programa ***

AusLogics disk defrag
Auslogics duplicate file finder (sad se ovaj program plaća)
Auslogics registry cleaner
Auslogics registry defrag
Auslogics system information (poslednja besplatna verzija)
Everest home (poslednja besplatna verzija)
Internet download manager 5 (za kolekcionare, radi na Win 7 i sa Firefox 39) ***
KMPLayer 2.9.4.1434 BETA (poslednja verzija bez reklama, stari intefejs)
LCOSOCreator (program koji ima samo 24KB a pravi ISO sa vaseg CD-a iliu DVD-a)
MV2 player (svojevremeno jedan od najpopularnijih media player-a)
NetScape 9 (svi add-oni koji rade na Firefox 2.0 rade i na NetScape 9)
NTFSRatio (sjajan mali program za kompresiju ili dekompresiju foldera na racunaru radi ustede na vasem HDD-u, kao i za prikaz skrivenih foldera na vasem sistemu Ovaj program NIJE zamena WinRAR ili 7-zip.)
PowerArchiver (poslednja verzija sa free mod-om. Nije vise dostupan na zvanicnom sajtu.)
Registry crawler (mali program za kompletnu manipulaciju windows registrijem, samo za napredne korisnike)
Sonique audio player (svojevremeno jedan od najboljih muzickih plejera)
TuneUP 2009 (po mom misljenju poslednja verzija koja nije bloat, program ima probni period od 30 dana)
TweakNow Power Pack v. 4.1.0 v.3.5.0 (poslednje besplatne verzije ovog programa. Novije verzije se plaćaju)
Unlocker 1.8.5 (poslednja verzija bez reklama)
Wise PC Engineer FULL verzija (program koji se i tada plaćao, ali je bio kao giveaway bio ponuđen jedno vreme)
ZoneAlarm 9 PRO (poslednja verzija sa prepoznatljivim interfejsom)

*** Da bi Internet download manager 5 radio na svim verzija Firefox-a posle verzije 4 potrebno je da preuzmete IDM Firefox integration module iu ubacite (drag & drop) u Firefox a onda ga restartujete.

Poslednja izmena:
Dosta novijih programa ovih proizvodjaca i dalje XP podrzava pa i dalje rade na njemu.

Dosta novijih programa ovih proizvodjaca i dalje XP podrzava pa i dalje rade na njemu.

Darkodar postavio sam programe koji se više ne nalaze na zvaničnim sajtovima jer zvanični sajtovi ili više uopšte ne rade ili su potpuno uklonili programe koje sam ovde postavio. Na primer KMPLayer 2.9.41434 BETA je poslednja bez reklama a uklonjena je sa sajta. Sajt Registry crawlera više ne postoji....

Kod mene je na primer NTFSRatio nezamenljiv a godinama ga vise nema jer na zvanicnom sajtu dolazi u paketu sa drugim programom a ne kao samostalan program kao ovaj čiji sam link postavio.

Poslednja izmena:
Мени је најбољи у верзији 7 само што морам да селектујем шта инсталира па опет буде мало заузетог. Ипак, можда је ово најбоља верзија али је далеко од најбољег програма ове намене. ;)

Едит: ако је само то разлог, онда одеш на http://www.oldversion.com/ и скинеш коју год верзију хоћеш.

Poslednja izmena:
Мени је најбољи у верзији 7 само што морам да селектујем шта инсталира па опет буде мало заузетог. Ипак, можда је ово најбоља верзија али је далеко од најбољег програма ове намене. ;)

Едит: ако је само то разлог, онда одеш на http://www.oldversion.com/ и скинеш коју год верзију хоћеш.

Sad sam proverio i nemaju sve programe koje sam postavio ali moram da priznam da je kolekcija programa impresivna.

Ove stare programe bude neku antologiju od 2002 godine :D

Буде антологију? ;)

Ма добро, нисам мислио да има баш све што постоји али ме баш и не занима. Као што ме не занимају стари дос програми или они за 3.11, тако ме ни за ХР не интересују.

Буде антологију? ;)

Ма добро, нисам мислио да има баш све што постоји али ме баш и не занима. Као што ме не занимају стари дос програми или они за 3.11, тако ме ни за ХР не интересују.
Neko ko ima stari pc od 2004 godine p4 i tako nesto odna ovo je dobar izbor inace i mene vise ne zanimaju nema poente da ih instaliras na pc sa 8gb ram i 4 jezgeni cpu

Заборавили сте легендарни musicmach jukebox којег је yahoo откупио и угасио?
По мени најбољи програм и за слушање и за резање дискова, прављење омота.

Неће да може, најбољи за резање је ImgBurn (мада се многи куну у Burrrn за аудио дискове), за слушање foobar а омоте нека свако прави чиме хоће. Ти универзални програми су за гуштере да имају све на једном месту. ;)

Неће да може, најбољи за резање је ImgBurn (мада се многи куну у Burrrn за аудио дискове), за слушање foobar а омоте нека свако прави чиме хоће. Ти универзални програми су за гуштере да имају све на једном месту. ;)
А ти си иначе крокодил?!
Зашто беспотребно уносиш такав речник? Навео сам да је по мени (мом укусу) био најбољи а не а не да је најбољи уопште?!
Такође, реч је о старим програмима и такво писање, са таквим речником је бесмислено у теми у којој се присећамо омиљених програма.

Гуштер је у смислу почетник, неко ко није много искусан у коришћењу програма а не нешто увредљиво. А то што сам написао је допуна мишљењу, можда те наведе да пробаш и друго и промениш га. Или мислиш да нема места томе?
Користио сам и ја многе програме али сам увек прихватао сугестију за неки бољи и после тога онај дотадашњи омиљени више није имао тај придев. Користио сам и WinOnCD и Nero и били су за мене најбољи али ми уопште не смета ако неко каже да постоје и бољи.

Укуси су различити, потребе су различите а тада, пре више од деценије, тај програм ми је легао на прву лопту и користио сам га све до 99. када сам ХР избацио са рачунара.
И данас би волео да га користим али...нема га више. На win7 x86 још и може да се покрене али на х64 тешко. Друго, застарело па је бесмислено.

Za ImgBurn se slažem donekle. Program jeste dobar ali je i za naprednije korisnike koji znaju šta sve treba da podese.
Na primer AnyBurn je sasvim solidno rešenje (nisam rekao da je bolji) i za početnike i za napredne korisnike. I nema reklama.

Ма нисам ни ја одмах прешао на ImgBurn јер сам се уплашио од онолико подешавања од чега ми је већина била непозната. А онда сам решио да проверим како то програм од 2-3МВ може да буде толико хваљен, мало сам проучио и укапирао да ми је то било потребно.
За почетнике постоји безброј програма (почев од оног инстегрисаног у ОС) где се кликне да реже без неких додатних подешавања која су већини небитна.
Мени је све постало лакше када сам усвојио тројац ЕАС/ImgBurn/Foobar и тиме сам заокружио причу за аудио део.

Ja sam jedno vreme koristio Musicmath Jukebox, period kad sam kupio prvi veći hard disk, pokušao da organizujem muziku, i shvatio koliko je Winamp ograničen. I koristio sam ga neko vreme, dok se nisam na kratko vratio na Winamp, a posle otkrio Foobar2000. I slažem se sa calexxom, jeste Musicmatch univerzalac za nezahtevne korisnike, i čisto sumnjam da bi se neko ko počne koristiti Foobar vratio na isti.
Što se rezanja tiče, CDBurnerXP mi je favorit već dugo, dugo. Moraću da probam i taj ImgBurn, mada praktično nemam više potrebu za rezanjem diskova, audio diskove za auto režem direktno iz Foobar.

Ја сам winamp избацио из приче када сам укапирао да не уме да свира, а нарочито експортује mp3 у wav, без прекида између нумера. То се односи на живе снимке где нема паузе и онда winamp и код свирања и код експорта ували клик. Некад давно сам из истог разлога уместо winampa користио nad и sonique плејере али су угашени па сам наставио да користим winamp док нисам сазнао за foobar.

ImgBurn је чудо, има подешавања као да је у питању неки озбиљан гломазан програм а иначе је само пар мегабајта. Мало се намучиш док укапираш како шта да радиш али вреди. Једино је мало чудан баш за аудио дискове али је ту мени све као наручено, најкомбинација је wav+cue и то је све што је потребно. Иначе је било неких детаља због којих сам почео да га користим али пошто ни ја одавно не режем превише дискове, а нарочито не режем нешто где морам да обратим пажњу на ситнице, сада не могу да се сетим на брзака.

На брзака ... подешавање BookType, брзине резања за сваки тип диска посебно ...

Мада ... баш смо промашили тему, ово нити су преисторијски програми нити су за ХР па да се помињу.

ImgBurn i zadnja verzija radi na XP bez problema, u čemu je poenta koristiti ImgBurn za "uštedu prostora" ako sam "moderni operativni sistem" zauzima 20-30 gigabajta...

Pa to što operativni sistem zauzima toliko ne znači da na to treba da dodam još 2-3 GB Nero-a samo da bih jednom godišnje narezao neki cd/dvd. Pri čemu isti tj. bolji posao radi i program od par Mb.

Nero je blotware od par mb narastao na nekoliko gigabayta

ImgBurn i zadnja verzija radi na XP bez problema, u čemu je poenta koristiti ImgBurn za "uštedu prostora" ako sam "moderni operativni sistem" zauzima 20-30 gigabajta...
Наравно да ради, мислио сам да нису намењени да раде баш и само на ХР-у ... мени лепо ради и под емулацијом на линуху. ;)
Нисам написао да је предност мала инсталација, мада ако неки програм направи пар гига онда он вероватно уваљује ко зна шта. Nero је нарастао због идеје да се онима који плаћају у пакету понуде и додатни програми за обраду звука, слике, омота и још штошта што није лоша идеја ... за такве. Ја ћу ипак да користим ImgBurn за резање, Gimp за обраду омота, Audacity за звук ... и тако сличне.
Обично инсталирам и неку старију Nero верзију и то само основно па заузме око 80МВ. Ипак, не волим да га убацујем у причу пошто је то комерцијалан програм а није да га баш сви плаћају. О предностима и манама једног и другог (и неког трећег) је боље да се пише у посебној теми.

Nazad
Vrh Dno