Don50 je napisao(la):Kako to funkcionise i sta je sve za to potrebno. Cuo sam na jednom mestu da to ide preko data kabla, a na drugom, da je to bezicna komunikacija.
Mala dopuna: sve vise sada Bluetooth zamenjuje IR na novijim palmtopovima, mobilnim, laptopovima... Domet je oko 10-15m uokolo, 400-700kbps (sinhrono/asinhrono) prenos, ne smetaju mu prepreke, univerzalan, izuzetno mali po gabaritima, malo struje trosi... Radi u spreadspectrumu (tzv. frequency hopping) na oko 2.4GHz.Sve to se moze i u kombinaciji sa nekim palmom i notebookom.
IrDA se cesto standardno ugradjuje na ove.
JOBAH je napisao(la):Na novijim notebookovima nije 5 Mb/sec vec 4 Mb/sec... ali nije ni bitno...
Don50 je napisao(la):Ponavljam pitanje.
Ja imam telefon sa IrDA izlazom i PS racunar (standardan).
Pitanje kolko kosta IrDa adapter za obican racunar i gde se moze nabaviti?
Genghis Khan je napisao(la):Cimni JOBAHA koji ti je takodje odgovarao u ovom threadu...ja sam od njega pazario...I sve je OK...
byMaX je napisao(la):gde ima da se nabavi IRDA?
Kao sto je Genghis rekao... mozes ih nabaviti kod mene...byMaX je napisao(la):gde ima da se nabavi IRDA?
JOBAH je napisao(la):da sada ne bi svakom odgovarao na pm:
25evra... dobijas garanciju 6 meseci, uputstvo za instalaciju, kabl za povezivanje sa maticnom plocom, a mogu i da ti snimim softver ako imam za tvoj uredjaj ako poneses cd...
preuzimanje u centru.
JOBAH je napisao(la):da sada ne bi svakom odgovarao na pm:
25evra... dobijas garanciju 6 meseci, uputstvo za instalaciju, kabl za povezivanje sa maticnom plocom, a mogu i da ti snimim softver ako imam za tvoj uredjaj ako poneses cd...
preuzimanje u centru.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari