Šta je novo?

koju vivo karticu

D.J.Cool

Čuven
Učlanjen(a)
01.11.2003
Poena
609
kupio bih vivo pci expres graficku, ali neznam sta da kupim pa bih voleo vase misljenje. Dao bih do 100-120 e. nisam neko ko mnogo provodi vremena igrajuci igrice, ali mozda dve do tri igrice za godinu dana odigram.

Menjas racunar ili stavljas na drugi?
Problem je sto osim RX550 koja je socijalna kartica, nisam video ViVo kod modela ispod 7800/1600XT, duze vremena. Bilo je 6600 varijanti, ali mislim da ih sada nema. Bila bi idealna neka 7300 ako postoji i moze da se nadje.
Vidi sa nekom polovnom koju ti ponude.

Poslednja izmena:
Ja ti preporucujem da NE kupujes MSI 6600GT sa vivom (nebitno da li je PCI-E ili AGP) jer ne postoje normalni drajveri za njen ViVo. Bolje trazi neki Radeon ili ko sto kaze Boki ako postoji neka 7300 kartica sa ViVo opcijom...

Kao prvo imao sam Msi 6600gt vivo agp(prodata juce) i nisam imao nikakvih problema sa driverima(promenio sam 3 i svi su radili ok).
Sada imam Gigabyte 6600gt pcie takodje vivo samo je pasivno hladjena. Takodje je ok kupovina, samo je problem da je nadjes.
Generalno nvidia je bolja od ati-a sto se tice vivo funkcije.

Moja je preporuka da ne kupujes vivo karticu vec da kupis TV karticu. Tako da kada budes morao da menjas graficku sa sledecom generacijom ne moras da juris samo vivo modele.

Video in u standardnoj definiciji stagnira vec godinama tako da nista ne dobijas sa novim karticama. a Video out vec standardno imas na svim novim gracikim kartama a vec i HDTV out.

ExR je napisao(la):
Kao prvo imao sam Msi 6600gt vivo agp(prodata juce) i nisam imao nikakvih problema sa driverima(promenio sam 3 i svi su radili ok).
Sada imam Gigabyte 6600gt pcie takodje vivo samo je pasivno hladjena. Takodje je ok kupovina, samo je problem da je nadjes.

Mali lapsus: Imao sam problema sa Video-In funkcijom, dok je Video-Out radila bez problema.

ExR je napisao(la):
Svi vodeći video forumi preporučuju ATI VIVO karte za kućno analogno prebacivanje videa i to već i vrapci znaju,tako da to apsolutno nije tačno.

Dorry je napisao(la):
Ja ti preporucujem da NE kupujes MSI 6600GT sa vivom (nebitno da li je PCI-E ili AGP) jer ne postoje normalni drajveri za njen ViVo. Bolje trazi neki Radeon ili ko sto kaze Boki ako postoji neka 7300 kartica sa ViVo opcijom...

neznam zaista odakle tebi ta ideja ali skini najnormalniji genericki VIVO driver sa nvidia sajta, kraj.

zoka je napisao(la):
dorry,
negde gresis. imamo sam par vivo msi modela (5900xt, 6600 diamond) sve je super radilo (mislim na vivo) skini wdm drivere i to je to.
btw. da sam nasao 7600gt u vivo varijanti kupio bih je sigurno.

Pazi garantujem da NE radi, imas nekoliko threada na unofficial MSI forumu o ovome (mislim da ima in Benchu, nisam siguran). Problem je sledeci: Video-out radi odlicno, dok preko Video-ina kad mi je prikljucen TV i hocu nesto da snimam preko Nero Recorde-a ili preko bilo kod drugog programa (Pinnacle Studio 10, npr) za 10-20 minuta ili posle sat vremena iskljuci mi se monitor samo ako mrdnem mis ili CTRL-D (ponekad ni ne treba nista da stiskam). Samo restart ga spasava. Probano nekoliko WDM drajvera sa nVidia FTP-a, sa CD-a original + nekoliko kombinacija sa razlicitim detonatorima (od 76.44 pa na gore) sa MSI sajta, sa nVidia sajta. Uvek puca posle nekog neodredjenog vremena i to nije do mog kompa 100%, vec do cipa/gremlina na grafulji. Probao sam obe varijante ulaza i rezultat je isti.

Vivo, al' ne za zivo :bottle:

Pazi garantujem da NE radi, imas nekoliko threada na unofficial MSI forumu o ovome (mislim da ima in Benchu, nisam siguran). Problem je sledeci: Video-out radi odlicno, dok preko Video-ina kad mi je prikljucen TV i hocu nesto da snimam preko Nero Recorde-a ili preko bilo kod drugog programa (Pinnacle Studio 10, npr) za 10-20 minuta ili posle sat vremena iskljuci mi se monitor samo ako mrdnem mis ili CTRL-D (ponekad ni ne treba nista da stiskam). Samo restart ga spasava. Probano nekoliko WDM drajvera sa nVidia FTP-a, sa CD-a original + nekoliko kombinacija sa razlicitim detonatorima (od 76.44 pa na gore) sa MSI sajta, sa nVidia sajta. Uvek puca posle nekog neodredjenog vremena i to nije do mog kompa 100%, vec do cipa/gremlina na grafulji. Probao sam obe varijante ulaza i rezultat je isti.

Vivo, al' ne za zivo :bottle:

vidis kod mene sve radi savrseno, svaki dan gledam TV preko video rekordera plugovanog u video in na MSI6600GT a isto tako i snimam sve sto mi padne na pamet u programu windvr v3, nisam siguran za duzine fajlova uglavnom snimam spotove ali sam zasigurno snimao i stvar od oko pola sata...

i da, MSI6600GT, svaka preporuka za kvalitet slike na Vi, mnogo bolje nego razni ATI modeli koje sam imao...

Mozda sam ja izolovan slucaj, zaboravio sam da napomenem da ja direktno sam konektovao karticu sa TVom preko adaptera za scart. Mozda i to je problem, mozda gresim da ne radi Video-In, ali jedno je sigurno: problem je tu i ne mogu ga se otarasiti :trust: Inace kartica vredi svaku paru, pored ovog njenog malog lapsusa...

Mozda sam ja izolovan slucaj, zaboravio sam da napomenem da ja direktno sam konektovao karticu sa TVom preko adaptera za scart. Mozda i to je problem, mozda gresim da ne radi Video-In, ali jedno je sigurno: problem je tu i ne mogu ga se otarasiti :trust: Inace kartica vredi svaku paru, pored ovog njenog malog lapsusa...

negde u tvom softwareu je problem, ja isto imam scart vezu, sa videa doduse ne sa tv ali to ne bi trebalo nikakve veze da ima pogotovu ne sa problemom koji ti imas...

ne nabijam ti na nos, :) nego promeni software i drivere updateuj na najnovije i kapiram da bi trebalo da bude ok, nekako nemogu da poverujem da sam ja jedini kome to radi :) (radilo, prodao sam kartu)

negde u tvom softwareu je problem, ja isto imam scart vezu, sa videa doduse ne sa tv ali to ne bi trebalo nikakve veze da ima pogotovu ne sa problemom koji ti imas...

ne nabijam ti na nos, :) nego promeni software i drivere updateuj na najnovije i kapiram da bi trebalo da bude ok, nekako nemogu da poverujem da sam ja jedini kome to radi :) (radilo, prodao sam kartu)

Sta mislis, da to nisam uradio? Vise drajera sam promenio nego koliko pari carapa imam + razne kombinacije sa WDMom ;)

Probao sam. Skinuo sam wdm drajver sa nvidijinog sajta. Capturovao sam iz Nero Visiona nesto vise od sat vremena. Za to vreme sam svasta cackao po windowsu i nista se nije zakocilo...

Hmm vrlo prosto pitanje moze li se pomocu VIVO kartice igrati PS2 na monitoru?! I mogu li da gledam TV koristeci tuner od nekog starog videorekordera u koji ubacim antenu?!

...moze li se pomocu VIVO kartice igrati PS2 na monitoru?! ...

Ne razumem? Kakve veze ima PS2 sa racunarom/monitorom? Ako mislis da pokrenes PS2, pa ga prikljucis na komp da bi gledao na monitoru...mislim da je malo bezveze(a i nemoguce). Uzivaj bre u TV slici, 3x bolje ce da izgleda nego na monitoru (lazan privid, oko...)
TV gledati preko ViVo kartice? Hmmm, mozda (verovatno) moguce, ali opet dupliras posao

Gledas TV preko videa ili igras PS2 (pretpostavljam ovo drugo)?!

Ako je ovo drugo moze li se uz monitor koji podrzava 1920x1080 pustiti GT4 u HD modu?! :)

Nazad
Vrh Dno