Šta je novo?

Hardver Koju ves masinu

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

ivanbass1

Čuven
Učlanjen(a)
25.04.2016
Poena
765
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5700X, LC-CC-120
Matična ploča
AsRock X570S PG Riptide
RAM
Kingston 2x16GB 3400MHz CL14
GPU
AsRock Challenger Pro 6700 XT
Storage
Kingston A2000 1TB, Toshiba P300 3TB
Zvuk
HyperX Cloud II Wireless
PSU
Seasonic Core 650 GM
Kućište
NZXT S340 Elie
Monitor
AOC CQ32G1
Miš & tastatura
Logitech G502, HyperX Alloy
Ostale periferije
Mac Mini M1 16/512
Laptop
Macbook Pro M1 16/512
Tablet
Galaxy Tab S7
Mobilni telefon
XIaomi 12X
Pametni uređaji
-Galaxy Watch 3
-Mi Band 5
-Mi Band 4
-Mi Smart Humidifier
-Mi Air Purifier 2S
-Mi Air Purifier 3H
-Mi Mop Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
U potrazi sam za ves masinom. Samo za pranje, susilicu cu kupiti naknadno i planiram da stavim masinu za susenje preko masine za ves.

Budzet 500-600e, moze malo preko ako se nesto istice. Sto se brenda tice, nije toliko bitno. Imam Electrolux i Beko belu tehniku i zadovoljan sam, kao i Gorenje kojim nisam.

Rešenje
Epilog price:

Od Beko servisa sam dobio papir da je masina neispravna. Tehnomedia je prihvatila reklamaciju i prosledila Beko kompaniji da potvrdi izvestaj. Posto je igrom slucaja i majci crkla ves masina pre 2 dana, ja nisam mogao da cekam odgovor Beka ka Tehmomediji, pa sam porucio novu.

Od mene za sada sve pohvale za Tehnomedia podrsku, odgovaraju na mailove u roku od par minuta, u call centru su bili ljubazni kada sam zvao. Videcemo da li ce biti problema oko povracaja novca, ali s obzirom kako je tekla reklamacija do sada, ne verujem da ce biti problema.

Nova masina je MIELE WED 135 WPS, placena 89k, isto u Tehnomedia online prodavnici. Ipak sam se odlucio za Miele iako je garancija samo dve godine, ova ista masina (po oznaci)...
Imas para za Bosch seriju 6, za tu seriju sam cuo samo reci hvale. Licno sam nedavno kupio neku Candy za 42k, posto je i moji imaju i super su zadovoljni (inverter motor, 1400rpm, 10kg, 5 god garancije, stabilna, tiha, dobro pere...). Tako da ako hoces da malo ustedis, ni Candy nije losa.

Candy ne bih uzimao, nisam bukvalno ni jedan pozitivan komentar za njih procitao, osim ovog tvog.

Nisi naveo novo ili polovno?

LG DirectDrive - motor na istoj osovini sa bubnjem. Imam takvu već 10+ godina. Ali nemoj previše pažnje pridavati tuđim iskustvima jer je gomila faktora u igri: koliko se često koristi, šta se pere, šta ko smatra za "dobro oprano", na kakvom je vodovodu, na kakvoj elektroinstalaciji, kakve deterdžente koriste, ko koliko veša nagura u mašinu, ko šta drži na veš mašini, gde je mašina, kako se mašina čuva između dva pranja...

@Sexy-NOT

Jel moze preporuka za konkretan model, ima dosta razlicitih?

Pridružio bih se preporuci za LG. Lično sam kupio kombinovanu, sa sušenjem, ali sam pre toga imao i samo za pranje. Ne bih sad nabrajao neke posebnosti ove kombinovane, jer te takva ne zanima.

Ali, Direct Drive je unikatan i vredan svake pare. Bez obzira što se i drugi hvale inverterskim motorom, njima i dalje sponu sa bubnjem čini kaiš. Samo kod LG to je izbegnuto.

Za tvoj budžet, istina na gornjem limitu, preporučio bih F4WN609S1 (9kg/1400 obrtaja, funkcija pare, turbo wash, AI DD, wifi, vrata od kaljenog stakla...). Do 31/12 je promo 5 godina garancije, što je još jedan +

Upravo su izbacili i nove modele za 2022. ali sumnjam da će se oni baš expresno pojaviti kod nas u maloprodaji.

Poslednja izmena:
Da li kada u oznaci pise AI DD znaci da ima Direct Drive motor?

Gledaj da ima 5 god garancije, sta god da kupis. Sto se tice LG-a, znaju da imaju problema sa elektronikom, pa je pozeljno 5 god garancije.
@donmarkon
Bosch ne nudi neke posebne specifikacije, ali nudi dobar kvalitet od serije 6...

Treba da izdrži period od 2 godine dok korisnik ima pravo na reklamaciju, a posle im je nebitno kad kanta crkne. Nek' se kupac mlati sa servisima o svom trošku. Nije to nikakv problem, sva današnja tehnika je projektovana da bude jeftino smeće.

Gledaj da ima 5 god garancije, sta god da kupis. Sto se tice LG-a, znaju da imaju problema sa elektronikom, pa je pozeljno 5 god garancije.
@donmarkon
Bosch ne nudi neke posebne specifikacije, ali nudi dobar kvalitet od serije 6...
Upravo je to problem sa boschom sto moras da kupis visu seriju da bi dobio "pravi bosch"
Beko masine su jako dobre i servisnu mrezu mogu da im pohvalim, centrala hoce da izadje u susret cak i cepidlakama poput mene
Za mene to je veliki plus generalno, tu je i standardnih 5 godina garancija a sada imaju jako fensy modele sa auto dose funkcijama i svasta nesto

E sad preporucio sam LG jer bi mi to bio jedini brend koji bi gledao kad bi uzimao novu masinu van Beka
Imaju unikatne funkcije i generalno u Britaniji imaju dobre ocene korisnika sto je za mene veliki plus

A sto se tice elektronike uvek naleti neka serija da ima neku boljku kod svakog brenda, mislim da je to premali uzorak. Ja sam dugo "istrazivao" LG belu tehniku i nigde nisam nista procitao za elektroniku da je generalno prisutan problem

Takodje dodao bi jednu zanimljivo licno iskustvo, imam i najeftiniju indesit kombinovanu masinu. Evo vec petu godinu gazi koristi se svaki dan, susi i pere leti i zimi, da ne ureknem radi kao sat
A taj isti intesit nije bas nesto model koji se preporucuje, mozda sam prosto imao srece sa primerkom ....

To i jeste problem, došli smo do toga da smo prezadovoljni kad neki uređaj izdrži pet ili sl. godina bez kvarova. Sa druge strane nam probijaju mozak o energetskoj efikasnosti i zaštiti životne sredine, a u startu kupujemo komplikovan poluotpad, koji eto troši malo struje...

Otkud LG ima problema sa elektronikom?
Gotovo najveci proizvodjac elektronike na svetu ima problem sa elektronikom... gde je logika?
A gde je logika da jedna od najvećih kompanija ima višegodišnje masovne probleme sa kvalitetom telefona, najviše sa pločama i ekranima? To je jednim delom i doprinelo povlačenju sa smartfon tržišta.
LG je to, tako da su oprez i dobro informisanje pre kupovine neophodni. Imaju i sjajne proizvode ali isto tako i velike promašaje i QC probleme.

Iskreno da ti kazem ja i ne bi voleo da imam istu masinu preko 10 godina... I to kao neku gornju granicu
Kad je bela tehnika u pitanju, meni je 10 godina u principu neki minimum za koji mislim da treba da izdrži, 15-20 godina mi je optimum za korišćenje. Nije mi neophodan wifi na frižideru i veš mašini i ostali moderni gimmick-i. Imam u stanu u Bg prosečnu belu tehniku od 2008 godine, i ništa ne fali tim uređajima, nikakvog razloga nema za zamenu.

Majka ima neku stariju LG masinu kupljenu polovnu pre 7-8 godina, elektronika stradala, ne moze da bira programe kako treba.

Nisam pametan, na kraju cu uzeti neku skuplju Beko..

Ako ti prostor nije problem gledaj neki Beko od 9kg (uvek zatreba sto veci bubanj)
Ja sam zadovoljan ovom mojom 7616
Tiha stabilna i odlicno pare! Cak i na ovim ultra kratim programima koje indesit nema i to me mnogo nervira -_-
Na beko mi se svidja sto bas ima puno programa za sve zivo i sto me ni jedan nije do sada razocarao

Beko WTV 9744XW0 43K i usisivac neki uz nju

Nije mi bitna tisina jer ce stajati u garazi. Hvala svima na odgovorima, ispraticu akcije do kraja godine pa cu videti. Nije hitno, trenutna masina funkcionise.

Bosch serija 6, kupio pre 2 godine, savrsenstvo, tiha, brzo pere ves, 8kg. Mislim da je najbolja kupovina do 600e

Ja imam Candy "premium" RapidO seriju pranje i susenje i zadovoljan sam skroz (uz prihvatanje "problema" koje pranje i susenje nosi sa sobom ofc).
Drugar ima ovu https://www.tehnomanija.rs/bela-tehnika/masine-za-pranje-vesa/candy-ro4-1274dwme-1s.html . Isto iz te serije samo bez susenja..
U ovoj seriji i oni koriste inverterske motore, za razliku od jeftinijih. Nije bas kao LG-ov DirectDrive ali nije ni za bacanje (Samsung je prvi krenuo sa time kao pandan LG DD, i posle su to mnogi preuzeli u premium modelima)..

Kod keve imam prastaru Candy CO105F koja i dalje radi top, uzeta je 2013e i jednom je servisirana u medjuvremenu (i to se ispostavilo da se samo zapusilo nesto negde unutra).

Kod ove moje mi je skroz zanimljiva i ova aplikacija kroz koju vidis svasta nesto, mada je uglavnom koristis kada te mrzi da ustanes da vidis kada zavrsava 😂

Edit: Posto u svakom slucaju hoces susaru da stavis odozgo, obrati paznju na dimenzije donje masine. Bosch je imao dobru foru svojevremeno (koja je kostala al ***, bosch) sa onom dodatnom spojnicom koja se izvlacila i sluzila i kao drzac za korpu sa ves da ne moras da se saginjes dok praznis gornju masinu. Bitno ti je samo da ves masina ima visoke obrtaje kao bi susenje bilo optimalno i da susara bude bar 2kg veceg kapaciteta od ves masine. I posto kazes da ce biti u garazi, ako ona nije grejana, masina za susenje nece raditi optimalno jer ce joj trebati vise da nabije temperaturu.

Prilozi

• 1640607462666.png
    1640607462666.png
    380.6 KB · Pregleda: 11
  • 1640607502285.png
    1640607502285.png
    343 KB · Pregleda: 11
  • 1640607510933.png
    1640607510933.png
    489.5 KB · Pregleda: 11
Pridružio bih se preporuci za LG. Lično sam kupio kombinovanu, sa sušenjem, ali sam pre toga imao i samo za pranje. Ne bih sad nabrajao neke posebnosti ove kombinovane, jer te takva ne zanima.

Ali, Direct Drive je unikatan i vredan svake pare. Bez obzira što se i drugi hvale inverterskim motorom, njima i dalje sponu sa bubnjem čini kaiš. Samo kod LG to je izbegnuto.

Za tvoj budžet, istina na gornjem limitu, preporučio bih F4WN609S1 (9kg/1400 obrtaja, funkcija pare, turbo wash, AI DD, wifi, vrata od kaljenog stakla...). Do 31/12 je promo 5 godina garancije, što je još jedan +

Upravo su izbacili i nove modele za 2022. ali sumnjam da će se oni baš expresno pojaviti kod nas u maloprodaji.
Imam i ja neku kombinovanu. Pranje strava. Ali susenje nikako nisam savladao. Il je ves izguzvan do bola, il nije dobro osusen. Pritom uopste ne mirise lepo posle susenja. Gde gresim?

Da li je 9KG bubanj dovoljan za pranje cebadi, jorgana i slicnih vecih stvari?

Nazad
Vrh Dno