Šta je novo?

Koju TV kartu

veljkoz

Čuven
Učlanjen(a)
05.11.2002
Poena
609
Zahtevi: da bude interna i oko 50/60 e. (ako treba dodati - dodacemo jos 😀)

Ajde, neki predlog na brzaka :d

Pa za povremeno snimanje emisija sa kablovske... cisto za kucnu upotrebu. Ako je bitno, CPU je oko 2ghz, ali bolje ako moze da se radi nesto u paraleli dok snima, tj. da ne zauzima mnogo cpu-a...

Ma leadtek expert...za 60 evra..najbolje...ai neka Ati 550 pro sigurno nije losha.

Jel ima Leadtek Expert hardverski mpeg dekoder-enkoder..........????
Meni se cini da nema........i ne podrzava Windows XP Media Center Edition 2005........to je bitno kasnije zbog podrske za Vistu????

Pozeljno je takodje da ima hardverski mpeg dekoder........ to je bitno.....
Chini mi se da je izbor suzen.......

HAUPPAGE WinTV PVR-150..... 66 EUR........ ima test na benchu
Sapphire THEATRIX Theater 550 PRO..... 83 EUR mada ima i jeftinijih
PowerColor Theater 550 PRO........72 EUR

Kada je Ati Theater 550 Pro u pitanju vidim da postoji PCI i PCI-E varijanta karte......... doduse kod nas za PowerColor nije navedeno pa mislim da je rec takodje o PCI varijanti..........

Leadtek WinFast Expert je jeftiniji (oko 55 EUR) a verovatno i trenutno najbolji tv tuner bez dekodera a plus radi sa Dscaler-om......... sto je najprogram koliko sam razumeo..........

Dajem ti informacije koje sam skupio do sada posto sam u istoj dilemi..........
.........mada pomalo naginjem ka ATI resenju..........

Poslednja izmena:
Ja bih pazario Hauppauge WinTV PVR-150... Jos ako mozes da se pruzis za verziju sa MCE daljincem, puna kapa... Sve to ce ti raditi i pod Vistom (MCE daljinac vec sada radi pod WinVI Ultimate bez ikakvih drajvera...), a drajveri za Hauppauge su bolji nego za ATI T550 Pro kartice. Bar je tako bilo pre dva meseca 🙂

Sve u svemu, mislim da sa Hauppauge-om apsolutno nema greske.

ATI sprema Theater 600 (Pro) koji ce zameniti Theater 550 Pro i nadam se konacno omasoviti PCIex varijante ovih kartica.

Poslednja izmena:
delimire

MCE se placa........ako se ne varam......???
A kakav je software uz kartu......... pitam to posto se kod nas prodaje OEM za 65 EUR a vidim da si u testu pisao da se software skida sa Hauppauge sajta.......... jel to WinTV200........ i pod kojim softwarem jos radi......... pod GB-PVR............znas li nesto vise o tome???

Takodje taj daljinac bih morao posebno da kupujem...... zbunjen sam, koji ide u OEM varijanti:
1.http://www.benchmark.co.yu/tests/multimedia/hauppauge/PVR-150-500/Pics/Velike/IMG_2723.jpg
2.http://www.benchmark.co.yu/tests/multimedia/hauppauge/PVR-150-500/Aditional/title.jpg
3.http://www.hauppauge.com/pages/products/data_pvr150.html

Ovaj uz ATI je dugacak ali bas ok daljinac...... nekako mi je logican kao i ovaj linka br.2

Poredio sliku ATI Theater 550 pro i Hauppauge PVR-150.......????

Mnogo pitanja ali drago mi je sto bas tebe mogu pitati pa koristim 😀 .....hehehehehe

Koja je najbolja a da moze da se kupi kod nas ? PVR-150 ili Terratec Cynergy 600 ako on uopste moze da se nadje ? Sliak ide preko kablovske. Znaci, kvalitet slike i dobar softver su mi bitni. Takodje i da moze u buducnosti da radi sa Vistom 🙂
I jos nesto, jel PVR-150 moze da radi samo pod Win MCE ili moze i pod XP-om ?

Poslednja izmena:
Imam Cynergy 400 kvalitet slike je odlican a softver i nije nesto extra, zato sto je losa podrska za MPEG 2 u stvari samo to je i lose sve ostalo oko softvera je dobro.

Snimam u MPEG2 ali sa (Ulead DVD MovieFactory 3.5 Suite) ubedljivo najbolji sowtwer za snimanje bar sto se tice Terrateca jer mogu da se menjaju sve postavke

Prilozi

• ulead.webp
    ulead.webp
    56.6 KB · Pregleda: 87
Da li moze da se koristi neki univerzalni daljinca uz OEM izdanje kartice a da je kompatibilan sa WinXP Media Center ? Pretpostavljam da moze Logitech Harmony, ali ne znam koji model da uzmem a da nije skup. Dajte neke predloge :type:

Hm. Koliko sam upucen ovaj TV2000xp expert nema hardverski dekoder/enkoder. Mozda i gresim ali ako ne gresim mislim da onda on i nije neka best buy kupovina. Ja sam licno zainteresovan za kupovinu TV karte ali sam u velikoj dilemi. Jel moze neko da preporuci neku sa hardverskim dekoderom/enkoderom i eventualno (nije obavezno) da je PCI-E. Koliko se isplati recimo cekati na ATI-jev 650 pro kartice???? I da bude za neke normalne novce??!!!!!

tv2000xp expert nema hardverski enkoder, istina....al *** ja ne znam za model koji to ima a da kosta ispod 100 evra...

Zaboravih da napomenem da pod normalnim novcima smatram cifru do nekih 100e +- 10e !!! Znaci bitno mi je da CPU bude rasterecen u video capturing-u i da kvalitet slike bude zadovoljavajuc na nasim kablovskim sistemima. Kakav je recimo Leadtek PVR2000 ???

Pa Powercolor Theater 550 pro je oko 75 EUR a Sapphire Theater 550 pro je 10-15 EUR skuplji (doduse uz njega ide i nesto bogatija oprema).
Takodje imas onaj Hauppauge WinTV PVR-150 ispod 100 a skuplji model (sa dva tjunera) je bio recimo 30-40% skuplji.

Na berzi ih je bilo a posto je berza u haosu poslednjih mesec i po ne mogu ti tacno reci...

Nazad
Vrh Dno