Šta je novo?

Koju TV kartu

veljkoz

Čuven
Učlanjen(a)
05.11.2002
Poena
609
Zahtevi: da bude interna i oko 50/60 e. (ako treba dodati - dodacemo jos 😀)

Ajde, neki predlog na brzaka :d

npr.
TV FM Tuner Sapphire THEATRIX ATI Theater™ 550 PRO
TV+FM Tuner PowerColor 550 PRO

Kakav je softver koji ide uz njih. Ne bi zeleo da budem prepusten WMC-u. Imam fobiju od svega sto nije DScaler jer sam npr. u proslosti imao situaciju da sa Leadtek 2000Expertom, sa njegovim originalnim softverom npr. ne mogu da gledam fudbal kako valja jer je prilikom brzih pokreta slika malo blurovana (let lopte sa jedne strane na drugu) odnosno ti brzi pokretni nekako nisu prirodni kao da su blago usporeni (ma bila je slabija uopste ali ovo posebno je "bolelo") ali zato taj. isti Leadtek kad ide sa DScalerom sve izgleda cool (ostro, cisto, leeepo).

Posto je u igri i Terratec 400 isto pitanje - sopstveni softver i fudbal 🙂. Ja slabo koristim TV i gledam prakticno samo fudbal, basket i teram Sony. O da, i kako ove ove dve gore navedene kartice stoje sa drajverima/softver za Vistu. Za Terratec 400 vidim da je sve OK. Resio sam da zamenim PCTV (koji sam dosada terao na DScaler-u koji mi je nametnuo visoke standarde bar po pitanju slike) i kada ga vec menjam da to bude ljudski... i fudbalski 😉 .

Za sve koji traže "običnu" i jeftinu karticu koja radi sa DScalerom i ima odličnu sliku, a pri tom ima i odličan daljinac (koji naravno mora da se reprogramira uz pomoć drugih alata) Hauppauge WinTV Go2 je super za male pare. Poredio sam je sa svojim legendarnim Asusom, razlika u realnom prikazu i osetljivosti tjunera praktično ne postoji (postoji naravno, ali nijanse su u pitanju). Ne verujem da famozni TerraTec u kombinaciji sa DScalerom može dati bolji rezultat, jer većina kartica pod DS-om deluje skoro uniformno, sem ako je tjuner loš.

Zaboravih da napomenem da pod normalnim novcima smatram cifru do nekih 100e +- 10e !!! Znaci bitno mi je da CPU bude rasterecen u video capturing-u i da kvalitet slike bude zadovoljavajuc na nasim kablovskim sistemima. Kakav je recimo Leadtek PVR2000 ???

Imam doticnu karticu i sve pohvale na njen racun. Serbianboss ju je takodje imao i bio je prezadovoljan. Ima odlican softver koji ide uz nju, laka je za rukovanje, a TV prikaz je odlican. Takodje odlicno radi capturing, narocito kada se stavi hardverski mpeg2.😉
Pozz!
:wave:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno