Šta je novo?

Koju tastaturu uz Logitech G7?

Nanoman0

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2006
Poena
319
Muku muchim oko toga ljudi. Koliko vidim, oficijalni kombo G7 mis+tastatura ne postoji, a meni treba nesto dovoljno kvalitetno da uredno radi na distanci od 6m. Koliko kapiram, G7 je jedina opcija sto se tice misha (znam da bluetooth misevi dobacuju, ali tvrdi se da je G7 jedini koji nema lag cak i na tim razdaljinama. Ja eto volim da se igram, pa mi je tako nesto jako bitno). Sto se tice tastature, stvarno nemam pojma sta da uzmem.

Smara me i teorija moguceg konflikta ta dva uredjaja, ako bi ih uzeo odvojeno.
Eto. Ako neko ima iskustva u ovom domenu, neka mi slobodno preporuci najbolju mogucu opciju. Cilj mi je da u dnevnoj sobi kuliram pred HDTV-om koji je spojen na PC sa 10 metara DVI to HDMI kabla, a realna distanca je nekih 5-6 metara.

btw, neverovatno je kako SVAKI sajt odradi wireless test na stolu, pred kompom. Svi pisu o ergonomiji, ne znam kakvoj lepoti i cinjenici kako sve lepo radi bez kabla tu, ispred PC-a (??) Neverovatno, ali jako je malo onih koji sa wireless mishem odsetaju vise od 3 metra pa probaju. Jedva sam uspeo da izbunarim informaciju da G7 radi i na meni potrebnim razdaljinama, ali jos uvek nisam potpuno ubedjen u to. Ako ga neko ovde koristi, bilo bi zahvalan za jedan range test :D

Hvala ;)

Poslednja izmena:
Evo sad probao i radi G7 na minimum 6 metara.Koliko vidim nema nekog laga.
Pozz
p.s Probao jos jednom i nece vise od 10 metara(odokativno) ali na 8m(odokativno) sigurno radi,barem mi tako zena kaze posto ja sa te razdaljine ne vidim nista:d
Probao i iz druge sobe,kroz zid,razdaljina negde oko 5 metara i opet radi.

Poslednja izmena:
Ako ti je od neke pomoći, ja sam do sada koristio tri bežična kompleta ( dva genius i logitech s510) i uvek je tastatura imala dosta veći domet od miša (metar do dva)...

Jeste da nema veze sa temom,ali me zanima koliko traje baterija na G7,posto planiram da ga uzmem.
Zavisi koliko ga koristis,ionako nije bitno koliko traje posto dobijas dve baterije i samo zamenis kad se jedna isprazni.Baterija se napuni za par sati.Secam se cimanja misa oko 16 sati non stop (brat i ja na smenu ) i posle toga se ispraznila.Imam ga oko 2 i po godine i nisam imao problema sa njim.

Koristim trust wireles laser deskset ds 4700 >4meseca i radi bez greske. Zbog tvog pitanja (do koje razdaljine moze) izaso sam u hodnik ~>6m i radi bez greske. A za baterije me je sramota da kazem da jos uvek koristim one neke kinez alkalne koje su dosle uz njega - EJ 4 MESECA? I jos uvek ne pokazuje nikakve znake da treba da se menjaju (ima indikator prazne baterije) ~40e tas. i mis

http://www.trust.com/products/product_detail.aspx?item=15220

Veliki minus je samo sto tasteri ne mogu da se programiraju - samo predefined.
Imam sad da ucim, ali za par dana (kad prodje rok) pisem ceo review.

A imas i ks 2950 samo ona kosta ~50e, extra izgleda + trackball + bruka dod. tastera, ali nema numpad

http://www.trust.com/products/product_detail.aspx?item=14909

Bila je moj drugi izbor ali sam igrom slucaja naso poslednji ds 4700 u Bg-u pre nove god.
Za ds 4700 preporuke ali ide samo komplet, a mis iz kompleta ima i posebno. :)

Hvala na odgovorima ljudi ;)

U medjuvremenu sam uzeo G7 i jako sam zadovoljan. Da kojim slucajem sa strane ima 2 dugmeta bio bi savrsen, ali kako ce nas lakse drzati na udici, prokletnici. :wall: Mada, mis je stvarno fantastican, pa se to lako proguta.

ma uzmeš DiNovo Edge, i ne razmišljaš...

u paru sa G7 je fenomenalno...
Well, drug internet kaze da su bluetooth tastature suvise lagovite za uspesno multiplayer igranje, pa ih zato izbegavam, a kao drugo, preskupa je.

ili onaj komplet Logitech Wave. Mis je zesce los ali tastatura je sjajna. Kod mene hvata sa razdaljine koja tebi treba
Pozz
Provericu to, deluje skroz ok.

@Avram83:

Heh, bas si me iznenadio. Imam neku averziju prema trustu i nisam ocekivao da u ponudi imaju i ovako opake tastature. Iskreno, nemam poverenja u trust i zabrinjava me pitanje izdrzljivosti njihovih periferija, ali po izgledu, napucanosti i performansama, KB-2950 mi je definitivno prvi pik na draftu. Majku mu, cini mi se da cu je uzeti. :D

Hvala svima! cheers

Poslednja izmena:
SAmo da napisem nesto za tu trust 2950 , ja sam je kupio na nevidjeno, i usledilo je toliko razocarenje ... ne mogu da vam opisem ! Tastatura je jako loseg kvaliteta, plastika je ocajna, prvom prilikom sam uspeo da slomim skrol koji ima u levom gornjem uglu, bateriju jako brzo istrosi, ali ako se ne koristi track ball onda malo duze traje .... inace nikako ne vredi te pare !!! Ja sam iskreno razocaran i kajem se svaki put kad pomislim na sta sam bacio pare .... evo i opet :( !!!
pozZ :)

Inace i ja jurim neku bezicnu tastaturu da uklopim uz misa, a da nije skupa kao Logitech edge

Mx 5500 bas lepo izgleda, ali ide samo u kompletu s' misem. Ja sam se bas nalozio al i ovaj deskset mi za sada vrsi poso.

Vrh Dno