Bartman
Slavan
- Učlanjen(a)
- 30.06.2005
- Poena
- 320
Trenutno imam 1GB RAM memorije u laptopu, i nameravam da mu dodam jos 1GB. Obzirom da imam samo 2 slota koja su popunjena, moracu da izbacim (prodam) staru memoriju i da uzmem 2 modula koja ce mi raditi u dual channel rezimu.
Dakle trebaju mi 2GB SoDIMM DDR2 memorije, a problemi su sledeci :
Da li da uzmem 2GB na 667MHz sa CL5 ili na 533MHz sa CL4 ?
Procesor mi je Intel Core2Duo T5500 (2x1,66MHz) sa FSB na 667MHz.
Inace trenutno imam 2x512MB na 533MHz, i sve radi OK.
Dakle jel bolje da idem na 667MHz zbog procesora i brzine ili da se drzim proverenih 553MHz i nize latencije?
Da li je razlika u latencijama bitnija od brzine magistrale, tj. da li 1 latencija nize znaci brzi rad nego magistrala koja je 133MHz brza a ima 1 latenciju vise ?
Da li bi Vista sa 2GB isla isto tako brzo kao XP sa 1GB ?
Inace koliko sam video cena 667-ce i 533-ke je ista (izmedju 50 i 60 eur za 1GB stapic), odnosno 533-ka je mozda za par evra jeftinija.
E, da sto se tice brenda moji favoriti su Corsair, Geil i Kingston tim redom, ali intresantno mi deluju Kingmax, Apacer i NCP, pa ko ima iskustva sa njima sto se tice SoDIMM memorija u pogledu kvaliteta i duzine garancije neka pise.
Inace memorija nece biti klokovana, i radice samo na default-u !
Ako neko ima neki bolji savet, neka ga slobodno iznese !
Dakle trebaju mi 2GB SoDIMM DDR2 memorije, a problemi su sledeci :
Da li da uzmem 2GB na 667MHz sa CL5 ili na 533MHz sa CL4 ?
Procesor mi je Intel Core2Duo T5500 (2x1,66MHz) sa FSB na 667MHz.
Inace trenutno imam 2x512MB na 533MHz, i sve radi OK.
Dakle jel bolje da idem na 667MHz zbog procesora i brzine ili da se drzim proverenih 553MHz i nize latencije?
Da li je razlika u latencijama bitnija od brzine magistrale, tj. da li 1 latencija nize znaci brzi rad nego magistrala koja je 133MHz brza a ima 1 latenciju vise ?
Da li bi Vista sa 2GB isla isto tako brzo kao XP sa 1GB ?
Inace koliko sam video cena 667-ce i 533-ke je ista (izmedju 50 i 60 eur za 1GB stapic), odnosno 533-ka je mozda za par evra jeftinija.
E, da sto se tice brenda moji favoriti su Corsair, Geil i Kingston tim redom, ali intresantno mi deluju Kingmax, Apacer i NCP, pa ko ima iskustva sa njima sto se tice SoDIMM memorija u pogledu kvaliteta i duzine garancije neka pise.
Inace memorija nece biti klokovana, i radice samo na default-u !
Ako neko ima neki bolji savet, neka ga slobodno iznese !