Ја имам 9NPA+. За куповину сам се одлучио када сам прочитао велики тест плоча са
http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2465.
Да не препричавам закључке теста, погледај сам
Немој да те збуни то што је на тесту био тестиран ULTRA модел. "Обична" и "ULTRA" верзија су, што се распореда компоненти тиче, у кондензаторчић идентичне, само се сам чип( сет ) разликује. И перформансе су им једнаке, с тим што на "обичној" верзији немаш SATA2.
Плоча је јако стабилна. Фабрички вентилатор је сувише гласан за мој укус, па сам га заменио Zalman пасивним, и све функционише у реду.
Плоча има 3 лепе плаве диодице које јако светле и показују исправност напона на меморији, чипсету и процесору. Има и двоцифрени седмосегментни црвени дисплеј који показује температуру процесора. Све у свему, леп избор ако имаш провидну страницу.
Једини минус је по мом мишљењу катастрофални софтвер који EPoX прави! Програмчић за убацивање произвољне слике у boot екран не препознаје плочу као EPoX-ову ( ?!? ) па сам за ту радњу морао да употребим стандардни CBROM32.exe, који ми је завршио посао.
EPoX ThunderProbe, програм за надгледање напона на плочи и брзине обртаја вентилатора, је тотални bloatware, инсталиран заузима преко 100 мегабајта, од чега на разне avi анимације коришћене у главном прозору програма одлази макар 90 мегабајта! Зато га немој инсталирати, већ узми EPoX USDM, који ради исто то, али заузима 3 мегабајта.
Ако се софтвер занемари - апсолутна препорука!