Šta je novo?

Koju plocu za E4500

Master)D(M1nD

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2004
Poena
320
Kao sto naslov kaze, zanima me ploca za E4500, da je dobra za OC i da ima integrisanu graficku.

Trenutno gledam:
Abit Fatal1ty F-I90HD, ali video sam neki review da nije nesto za OC? Ne planiram ja nista spektakularno, josh sam pocetnik u tome, trenutno imam stabilan 4800+ @ 2.9GHz sa BOX kulerom (biostar ta690g) i hocu da prodam to (posto se jako malo OC-uje, u super pi-u ne mogu ispod 29sec nikako da dobijem) i da uzmem e4500.

Predlozi: ?

Molim vas pozurite, nashao sam kupca za maticnu i cpu, u toku sledece nedelje treba da mi ih pokupi pa moram brzo da se odlucim.

Takodje mi recite koji cooler za cpu da uzmem. Prvo hocu da probam da vidim sa box-om koliko ide, a kupovina coolera ce da padne za par nedelja, tako da nije velika zurba ali ipak.
Maticna mi je sada jako bitna, ne bih da uzmem ovu ovako napamet i posle da se zaj*b*m, pomozite plz. Budzet je inace oko 100 evra.

Ti si ovo bas zakomplikovao.
Ako sam te dobro razumio treba ti neka integrisana ploca za C2D da ga malo overklokujes!? Imas "4800+ @ 2.9GHz sa BOX kulerom (biostar ta690g)".

Prvo, ne znam sta ocekujes vise od X2 4800+ sa BOX kulerom!?

To sto imas trenutno je sasvim OK i ako ti bas treba ploca sa integrisanom grafikom ne vidim sta ces dobiti sa prelaskom na Intel E4500!?

U stvari, Super PI ce ti biti dosta brzi 😛

Ako bas zelis da radis to, mozda "Gigabyte GA-G33-DS3R"~92eura

Poslednja izmena:
Ti si ovo bas zakomplikovao.
Ako sam te dobro razumio treba ti neka integrisana ploca za C2D da ga malo overklokujes!? Imas "4800+ @ 2.9GHz sa BOX kulerom (biostar ta690g)".
Ne malo, nego malo vishe 🙂, tj. koliko ide za home varijantu.
Prvo, ne znam sta ocekujes vise od X2 4800+ sa BOX kulerom!?
Pa bas zato sto ne mogu vishe da ocekujem od amd-a, hocu intela 🙂.
To sto imas trenutno je sasvim OK i ako ti bas treba ploca sa integrisanom grafikom ne vidim sta ces dobiti sa prelaskom na Intel E4500!?
Ne koristim komp za igrice, prelaskom na E4500 ocekujem veci OC, tj. brzi procesor.

Uglavnom, da pojasnim pricu: Kupio sam 4800+ pre nedelju i kusur dana (bez namere za OC), ali sam igrom slucaja kupio bas overklokersku maticnu pa sam probao i nalozio se na to, usput sam video na netu koliko C2D voli da se overklokuje i kako daje mnogo vece performanse od amd-a. Drug hoce da kupi gaming mashinu (ne zanima ga oc uopste), pa njemu bas super odgovara moj proc a i maticna je dobra, tako da cu to da prodam njemu, a ja planiram da predjem na intel varijantu. Proca je e4500, samo za maticnu treba da se odlucim. To je to. A integrisanu grafu trazim zbog cene, jer me dosta jeftinije izadje a nije mi toliko bitna.

P.S. pozurite sa josh odgovora

Asus P5K odravis vdroop mod i to ti je to
pazi asus nema RAID za GA neznam :smash: :wave: :type:
ja na Asus P5K drzim 4400 na 3.2ghz videcemo sa vodenim
a Team serbia 650FSB na njoj😉

A koje su razlike izmedju P5K i P5K SE (posto SE sam nashao za nesto manje para). Inace RAID mi ne treba, sto manje konektora/gluposti samo jeftinije da ispadne 🙂

Пошто сам се и ја интересовао за ту плочу могу ти рећи да је разлика поред тога што нема raid такође и што не посједује heat pipe, а што се тиче OC способности не заостаје.

Ovako: za 4800+ i biostar ta690g sam dobio 150evra, narucio sam e4500 + P5K + 2400pro za ~240, nadam se da se nisam zaj*bo', sta mislite? Takodje mi objasnite sta je vdroop, cemu sluzi i kako se koristi (potrazicu na netu detaljnije, al mi recite i vi ukratko).

Imao si dobar procesor i dobru plocu, samo toliko. :trust:
Znam 🙁. Ploca je vrh na kvadrat a kosta samo 65evra! A proc. se slabo klokuje 🙁.
Verujem da ce e4500@3ghz mnogo bolje raditi od [email protected]. Bar gledano po superpi-u, 4800+ ne ide nikako ispod 28sec. na 1M, dok e4500 ide i do 17sec, razlika definitivno nije mala!

Ocekujem da mi stigne ovih dana i javljam rezultate 🙂

Poslednja izmena:
Jok😀

Netbeans IDE se startuje duplo brze, a i jako se mnogo primeti u radu. U pcmarku sam dobio 7768 bodova, uporedi sa testovima ovde: tomshardware cpu charts. Dobio sam vishe nego sto sam ocekivao 🙂. Takodje za koji mesec ce da padne neki kuler tako da cu josh da ga dignem. :banana::banana::banana:

Nazad
Vrh Dno