Šta je novo?

Koju plocu za AMD?

moca87

Slavan
Učlanjen(a)
07.01.2007
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600G & Noctua NH-U9S
Matična ploča
Gigabyte B450 I AORUS PRO WIFI
RAM
Kingston Renegade 2x16Gb 3600MHz
Storage
Corsair MP510 240Gb & WD RED 4Tb
PSU
FSP Hexa 350W
Kućište
HP 490 G2
Miš & tastatura
Xiaomi & Logitech K360 wireless
Koji chipset je bolji za AMD,racunar ce uglavnom biti koriscen za posao,bez OC nazalost :) nije komp za mene.
Znaci koristice se za Corel,Auto Cad,Excel......i tako to na tu temu.
Za ostatak sam mislio i smislio :
AMD X2 6000+
2Gb neke memorije (Kingston,Kingmax,Geil)
Grafiku sam mislio Radeon 3870
Napajanje CoolerMaster eXtreme Plus 650W
Neki veci TFT monitor,naci cu koji,ali bolje da napisem.
Za ostalo cu lako...
Jos jedno pitanje
Vidim u Eurolinku ima Phenom i Gigabyte 790fx ploca,vredi li to uzimati?

Poslednja izmena:
Koji chipset je bolji za AMD,racunar ce uglavnom biti koriscen za posao,bez OC nazalost :) nije komp za mene.
Znaci koristice se za Corel,Auto Cad,Excel......i tako to na tu temu.
Za ostatak sam mislio i smislio :
AMD X2 6000+
2Gb neke memorije (Kingston,Kingmax,Geil)
Grafiku sam mislio Radeon 3870
Napajanje CoolerMaster eXtreme Plus 650W
Neki veci TFT monitor,naci cu koji,ali bolje da napisem.
Za ostalo cu lako...
Jos jedno pitanje
Vidim u Eurolinku ima Phenom i Gigabyte 790fx ploca,vredi li to uzimati?

Ne znam samo sta ce ti graficka od preko 200 evra da bi neko kucao u exelu, wordu i slicno. Uzmi za 100 evra 8600GT, i 6000+ je jako nepotreban. Samo uzmi dual core neki, tj X2, recimo 4000+ za 60 evra. I 650W napajanje? Pa na to jos pored ovih komponenti i bojler da prikljucis :). Bre uzmes za 80E chiftec kuciste sa 400W napajanja sve zajedno.

No da se vratim na tvoje pitanje lol.

Nforce 570 uzmi chipset, imas M2N-E asusa, i dosta dobra plocha je K9N platinum , ona je malo skuplja(za oko 20 i kusur evra skuplja) ali je dosta hvaljena.

Sto se tiche Phenom-a, pazi AMD je dobar ako hoces dobar procesor do 130E recimo, ali ako vec planiras da das preko 200 evra, tu je onda intel neprikosnoven. Phenom kosta oko 210E, dok Intelov Q6600 kosta 15ak evra vise, a brzi je BUKVALNO za jedno 30 - 35%. Znachi sto se tiche quad core-ova, nemoj ni da razmisljas, samo uzmi Q6600 i zavrsena pricha. Ja sam isto fan AMD-a, ali konkurencije stvarno nema sto se tiche QUAD-a (bar za sada dok AMD ne spusti cene)

Poslednja izmena:
Pa taj covek za koga je ovaj komp,uzima ga preko firme i ima otprilike neogranicen budzet.
Pa sad da ne bih preterivao odlucio sam se za AMD jer ionako nece biti OC.
Sto se tice procesora,graficke i napajanja,to sam izabrao,zato sto,ko zna koliko ce taj komp da se koristi.
Ne menjaju cesto kompove u firmama :)
Ja sam se takodje odlucio za nForce chipset,samo da vidim da li 570 ili 590.
BTW meni je receno da sastavim neku dobru konfu i da ima veliki monitor,a mozda ce i vise monitora da bude.
:wave:

Pa taj covek za koga je ovaj komp,uzima ga preko firme i ima otprilike neogranicen budzet.
Pa sad da ne bih preterivao odlucio sam se za AMD jer ionako nece biti OC.
Sto se tice procesora,graficke i napajanja,to sam izabrao,zato sto,ko zna koliko ce taj komp da se koristi.
Ne menjaju cesto kompove u firmama :)
Ja sam se takodje odlucio za nForce chipset,samo da vidim da li 570 ili 590.
BTW meni je receno da sastavim neku dobru konfu i da ima veliki monitor,a mozda ce i vise monitora da bude.
:wave:

590 chipset je za 2 graficke, tako da nije potreban uopste, a i po testovima male su razlike u odnosu na 570. Ako imas neogranicen budzet, onda uzmi ***, sta da ti kazem drugo onda, a kuciste bi ti stvarno preporucio recimo, imas Antec-ovu SONATA III, sa 500W, to ti je i vise nego potrebno.

Ma znam ja za sta je koji chipset,a sto se tice kucista,uzecu CM 690.

Vrh Dno