Šta je novo?

koju plocu uzeti za PATA raid?

xection

Čuven
Učlanjen(a)
23.12.2001
Poena
619
kupio sam skoro Bartona 2500, 2x256MB Transcend memorije i NF7-S plocu. SATA raid (sa Serillel adapterima) je pucao posle 2-3 restarta Windowsa, pa sam uzeo PCI PATA Raid kartu sa SI 0680 cipom. Protok je bio fenomenalan, preko 85MB/s u HD Tachu 2.7, ali su se na fajl sistemu cesto prlikom podizanja sistema pojavljivale greske i Windows je padao jednom u 2-3 dana.

Na kraju sam odlucio da vratim Abit NF7-S plocu i sad trazim neku stabilnu kombinaciju sa Nforce2 chipsetom.

Dakle, da li neko ima (ili zna za) super stabilan RAID 0 sa Nforce2 plocom?

zar niko nije namestio stabilan RAID na nForce2?

ajde ljudi, ne terajte me da kupim VIA-u :(

Zabiravi na raid PATA ili SATA u kombinaciji sa nforce2 plocama.Jako cesto puca a zasto pojma nemam :rolleyes:

Jedina kombinacija koja radi na ABIT - u NF7S je dva PATA diska sa ABIT par. to ser. adapterima(novija verzija) i sa jednom particijom.Ukoliko imas vise particija i prebacujes sjedne na drugu dolazi do pojave gresaka :eek:

izgleda da je stvarno tako... nforce2 suckz!

posto mi ovde niko nije odgovorio par dana, uzeo sam gigabyte plocu sa via kt600 cipsetom i prezadovoljan sam.

raid 0 na pci karti je za par procenata brzi od iste kombinacije na abit nforce2 ploci... a jos je plus sve stabilno, evo vec 3 dan se nije pojavila nijedna greska :D

btw, jel zna neko kako da namestim 200MHz magistralu na kt600, a da mi pci ostane na 33MHz? trebalo bi da moze posto cipset to podrzava...

xection je napisao(la):
izgleda da je stvarno tako... nforce2 suckz!

posto mi ovde niko nije odgovorio par dana, uzeo sam gigabyte plocu sa via kt600 cipsetom i prezadovoljan sam.

raid 0 na pci karti je za par procenata brzi od iste kombinacije na abit nforce2 ploci... a jos je plus sve stabilno, evo vec 3 dan se nije pojavila nijedna greska :D

btw, jel zna neko kako da namestim 200MHz magistralu na kt600, a da mi pci ostane na 33MHz? trebalo bi da moze posto cipset to podrzava...

Trebalo bi da imas u BIOS-u opciju 6:2:1 za FSB, bar se nadam da je tako. :mrgreen:

nema te opcije :x

našao sam rešenje ovde, i na ocinside.de (ovo je odlican sajt). al' cu da se igram kad prodju ispiti :boom:

Nazad
Vrh Dno