Šta je novo?

Koju plocu je najbolje uzeti za socket A?

cilset

Slavan
Učlanjen(a)
10.02.2005
Poena
319
Moram na starom kompjuteru da zamenim plocu posto je ploca pri kraju karijere. U pitanju je Asus A7V8X-X i Barton 2500, pa me zanima koju je najbolje uzeti umesto te Asusove? Socket A, naravno.
Kazu mi neki da je to Epox 8RDA, neki da je to Asus K8N. Sigurno ima i drugacijih misljenja. Sta mi savetujete?

Moram na starom kompjuteru da zamenim plocu posto je ploca pri kraju karijere. U pitanju je Asus A7V8X-X i Barton 2500, pa me zanima koju je najbolje uzeti umesto te Asusove? Socket A, naravno.
Kazu mi neki da je to Epox 8RDA, neki da je to Asus K8N. Sigurno ima i drugacijih misljenja. Sta mi savetujete?
Da prodaš Barton-a, memoriju i eventualno grafu i kupiš sve novo.
Baton je na ceni, DDR 1 je skuplji od DDR2, tako da i nećeš proći loše, a imaćeš novu i up to date makinu.

p.s. ako baš nećeš ovako, Epox

Abit NF7, legendarna ploca, imao sam je zajedno sa Bartonom 2500+, odlicna ploca, stabilna i raspolozena za OC.
Čovek je lepo rekao ova ploča je stvarno najbolja ali nju naći novu je isto kao naći Pagani Zondu na Ča table :D Eventualno možda nadješ neku polovnu mada i njoj je vadjena mast jer je za OC u to vreme bila što je danas DFI :wave: Evo pogledaj http://www.abit.com.tw/page/en/motherboard/motherboard_detail.php?pMODEL_NAME=NF7&fMTYPE=Socket+A

Poslednja izmena:
Ja sam 3 meseca trazio plocu za socket A i na kraju sam odustao, jer toga jednostavno vise nema nigde, a oni koji to prodaju lupe paprene cene, tako da se vise isplati sve prodati i uzeti nov komp.
A ako bas zelis samo plocu, onda ce ti svaka sa nf2 400 ultra chipom biti super:
epox 8rda+, abit nf7-s, DFI u400s-al itd...

po meni ovo sto je RingeRaja rekao je najbolja opcija,
ako to nije opcija
onda abit nf7 ili nf7-s, razlika je sto ova druga ima SATA kontorler,
a mozes da uzmes i EPX 8rda3+,
od te dve imao sam obe i i dalje ne znam koja je bolja.

Nazad
Vrh Dno