Šta je novo?

Koju ploču uz ovaj procesor

Ser Gile

Slavan
Učlanjen(a)
15.01.2008
Poena
319
Pozdrav svima,
Malo sam izašao iz trenda praćenja razvoja hardvera, pa mi treba neki savet vezano za kupovinu matične ploče. Naime, uzeo bi procesor AMD FX-8320, (trenutno sam na intelu i5, medjutim mora malo da se menja hardver), nisam neki zahtevni korisnik, ali volim kada sve teče :D. Taj procesor mi je nekako najviše ok, ako se ne varam, u odnosu cena-brzina.
E sad, na koju ploču da uglavim ovaj procesor? USB 3.0 nije nešto od presudnog značaja, bitno je da na njemu sve radi kako treba, tj da su brzine ok. Memorija je na 1600, ako se ne varam, imam jedan ssd, i grafiku GTX560 koja za sada ostaje. Napajanje je ok, neki enermax je u pitanju, čini mi se od kilovata, tako da je to sve ok, ostalo.

Sa i5 ti ides na FX-8320?
Pa koliki dobitak, i u cemu, to ocekujes?

Mislite da ostanem na intelu, samo da nabacim noviji model npr i5 procesora?
Ja sam trenutno na i5 750, mislio sam da dobijem malo na brzini i jednostavno da pređem na noviji hardver.
Imao sam ranije AMD-a pre ovog i5 procesora, koji i danas radi bez problema, klokovan.
Ne znam da li grešim.....
Zato bi voleo da čujem mišljenja...

Poslednja izmena:
Druze tebi se najvise ispati da pradjes na i5 Ivy/Haski

FX8320 makar bio i na 5GHZ nema sta da trazi pored klokovanog i5 750 (misim da ga drzis na 3.6-4Ghz)

evo jednog detaljnog testa snage procesora klokovanih i neklokovanih. http://pclab.pl/art50000.html prelistaj pa ces videti gde pada FX na 4.7GHz kad tvoj i5 radi na 4Ghz

normalno da u multithreading aplikacijama FX ima prednost jer ima vise jezgara, ali je jezgro FX-a vs jezgro intela (singlethread) jezgro intela brze podosta.

Ploca kao moja ok ide uz fx8320 ili mozes da ides na 970 verziju

Slabo ih ima, nestasica je svog hardvera... xD

ja jurim da nadjem ovaj Gigabajt: GA-990XA-UD3
8+2 phase CPU VRM power design for AMD high-TDP CPU support

Nadam se da ce solidno moci da se o/c u toj kombinaciji. Ako je ne nadjem s obzirom na situaciju, morace da padne 970 chipset tacnije Asus M5A97 EVO R2.0

Moze i taj GB. Imao sam je, dobra ploca a moze i lepo da se oc-uje na njoj, samo joj obezbedi airflow preko naponske

Poslednja izmena:
Ja merkam ASUS M5A97 EVO R2.0 jer smatram da je naponska ista kao kod ASUS M5A99X EVO R2.0 (6+2 DiGI VRM)

Kod gigabyte-a je analogna naponska ali 8+2 faze

Moze i taj GB. Imao sam je, dobra ploca a moze i lepo da se oc-uje na njoj, samo joj obezbedi airflow preko naponske

Super :) Jos da je nadjem.. :sceptic:

Problem je sto nema ni M5A97 EVO R2.0 ni GA-990XA-UD3 .... uzas pred povecanje PDV-a niko nista ne uvozi :wall::crash::smackbum:

@slashdance007: samo je chipset kod tih asusa razlicit, a meni npr. je to totalno irelevantno jer cu imati neki krshware od GPU-a samo da daje sliku za ESXi konzolu po potrebi... 6+2 ima asus, dok gigabajti 8+2, sad ne znam jel bolji digitalni VRM ili analogni klasika..

Poslednja izmena:
Momci, hvala na odgovorima, ali ja još nisam našao ni jednu "normalnu" ploču za AMD procesore. Prevrnuh ceo Bgd ali ništa, džaba ti jak procesor, ako ne možes njegovu snagu da iskoristiš u potpunosti. Ako mi se nešto pojavi ja ću javiti ovde pa da čujem i vaša mišljenja. Za sada na intelu, ali radimo na tome da se promeni....

Nesto taze: http://goo.gl/gFQv87

Po meni stvarno best by za te pare crn pcb, 8+2 digitalna hladjena naponska, full atx velicina...

Pozdrav svima,
Malo sam izašao iz trenda praćenja razvoja hardvera, pa mi treba neki savet vezano za kupovinu matične ploče. Naime, uzeo bi procesor AMD FX-8320, (trenutno sam na intelu i5, medjutim mora malo da se menja hardver), nisam neki zahtevni korisnik, ali volim kada sve teče :D. Taj procesor mi je nekako najviše ok, ako se ne varam, u odnosu cena-brzina.
E sad, na koju ploču da uglavim ovaj procesor? USB 3.0 nije nešto od presudnog značaja, bitno je da na njemu sve radi kako treba, tj da su brzine ok. Memorija je na 1600, ako se ne varam, imam jedan ssd, i grafiku GTX560 koja za sada ostaje. Napajanje je ok, neki enermax je u pitanju, čini mi se od kilovata, tako da je to sve ok, ostalo.

Kazes nisi zahtevni korisnik, a to pretpostavljam znaci da ne koristis komp za posao ili neki profesionalni rad, sto ce reci da tebi treba SSD, a ne novi procesor.

Poslednja izmena:
Kazes nisi zahtevni korisnik, a to pretpostavljam znaci da ne koristis komp za posao ili neki profesionalni rad, sto ce reci da tebi treba SSD, a ne novi procesor.

Jesi uopste procitao post, napisao je da ima ssd vec.

FX-8320 je ok procesor, mozes da ga overklokujes i ovako za multitasking i generalno rad na racunaru je odlican a tek je za nijansu skuplji od i3 procesora od kojih mislim da je dosta bolji.

Sa druge strane osim ako nemas neke velike potrebe (a napisao si da nisi zahtevan korisnik)ne vidim zasto bi menjao i5 za bilo sta sto je trenutno u opticaju ukljucujuci i haswel i fx.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno