Šta je novo?

Koju PCI video kartu

• Začetnik teme SasaG
  • Datum pokretanja
S

SasaG

Guest
Imam maticnu plocu ASUS ME-99/MES koja nema AGP slot. Procesor je INET Celeron-A 366 MHz. Memorije imam 192 MB (128 + 64 MB). Video karta je integrisana Sis 620 sa 8 MB.
Zeleo bih da kupim PCI video kartu, prevashosno zbog igranja na PC. Koju video kartu preporucujete?
Napominjem da zamena postijecece matice ploce sa onom koja sadrzi AGP slot (sto i jeste najboje resenje) nije moguce.

SasaG je napisao(la):
Imam maticnu plocu ASUS ME-99/MES koja nema AGP slot. Procesor je INET Celeron-A 366 MHz. Memorije imam 192 MB (128 + 64 MB). Video karta je integrisana Sis 620 sa 8 MB.
Zeleo bih da kupim PCI video kartu, prevashosno zbog igranja na PC. Koju video kartu preporucujete?
Napominjem da zamena postijecece matice ploce sa onom koja sadrzi AGP slot (sto i jeste najboje resenje) nije moguce.

Pretpostavljam da je najbolje resenje PCI varijanta Voodoo 3 graficke kartice (polovna).
Ako zelis novu stvar, koliko znam, jedino sto moze da se nadje Savage 4 kartica sa 16 ili 32MB memorije (potrazi kod ljudi koji robu nabavljaju iz Madjarske). Cena bi verovarno bila oko 100DEM...

dzzel@ je napisao(la):

Nikako Voodoo2, jer je to samo 3D karta, pa ti treba i 2d karta pride, i potrosis gomilicu para, a sa Voodoo3 imas +50% bolje performanse i odlican 2D. Jedino sto zbog ploca koje nemaju AGP slot, kod nas prodaju V3 PCI nesto skuplje, nego AGP varijante.
Ako ti se ne menja ploca V3 PCI 100-110 DM, ali ja bih na tvom mestu za tu razliku u ceni PCI i AGP kartice, dokupio neku dobru BX plocu i AGP karticu.

Notax je u pravu, ako ti je zapelo za boljom (brzom) grafickom za igrice, vise se isplati nadograditi sistem, umesto da pazaris V3 u PCI varijanti, jer je cena za PCI izvedbu te kartice cudovisna!

I onda mozes da pevas "Sve je lako kad si mlad.. ovaj, kad imas AGP slot".

U Zemunu u Firmi S***** do pre neki dan je bilo da se nadje Leadtek GF 2 MX200 PCI TV out(nov naravno) za 77€ + 20% PP pa proveri ako ti odgovara cena. Mada realno gledano davati "tolike" pare za ovu karticu po meni i nije bas najpametnije...

I ja mislim da je bolje nadograditi sistem ali ako bas hoces graficku, onda ti je najbolje uzeti V3.

Dakle, da pojasnim.
Gospodin Sasa G je lepo napisao da zamena ploče ne dolazi u obzir. U tom slučaju a pošto na ploči već ima integrisanu sis 620 grafiku treba mu samo 3d akcelerator a to je voodoo 2. Sa minimalnim parama imaće koliko toliko upotrebljivu grafiku za igrice. Ja sam imao sličnu konfiguraciju sa integrisanom sis grafikom pa sam tada kupio voodoo2 za 170 dem i to je solidno radilo. Ne verujem da sada košta više od 50 dem. Skuplja varijanta je voodoo3 a video sam u svetu kompjutera reklamu za leadtek winfast ge force 2 mx 400 32mb pci koliko se sećam za 170 dem bez pp. Ko prodaje, ne sećam se.

dzzel@ je napisao(la):
Skuplja varijanta je voodoo3 a video sam u svetu kompjutera reklamu za leadtek winfast ge force 2 mx 400 32mb pci koliko se sećam za 170 dem bez pp. Ko prodaje, ne sećam se.

Nisi to mogao da vidis, jer nije ni bilo.

Radus je vec pomenuo zemunsku firmu S***** u kojoj ima Leadtekov GF2 MX 200 PCI 32 MB. To je najbolje sto mozes dobiti u PCI, kod nas.

Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno